agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   karaçepiş / Ceviz bahçem (Balıkesir) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/26796.htm)

karabuz 09-10-2013 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AVCI016 (Mesaj 1207017)
Değerli Arkadaşlar,
... hiç sulamadan, bu böğürtlenlerden kurtulmak mümkünmüdür acaba?

sulamasız böğürtlen yoncayı üsteler !!!

karaçepiş 10-10-2013 00:08

sn hdoğan yoncayı haftada bir suluyorum benim toprak geçirgen toprakrak milli çakılı sorun olmuyor kimyasal gübre kullanmıyorum

karaçepiş 10-10-2013 00:09

evet yoncayı sulamayınca diğer otlar yoncayı boğuyor

karaçepiş 10-10-2013 00:12

sn çamtepe yoncayı traktörün arkasına takılan tamburla biçiyorum ama ağaçlar çok büyüdü ağaç kenarları kalıyor seneye çapa makinesi alacağım hem yoncayı biçeceğim hemde çapalama yaparım diye düşünüyorum

ibas06 10-10-2013 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1207254)
sn çamtepe yoncayı traktörün arkasına takılan tamburla biçiyorum ama ağaçlar çok büyüdü ağaç kenarları kalıyor seneye çapa makinesi alacağım hem yoncayı biçeceğim hemde çapalama yaparım diye düşünüyorum

üstad merhaba
özelden telefonunuzu iletirmnisiniz
yonca hakkında ufak bir bilgi almak istiyorum
selamve saygılarımla

ermana 10-10-2013 12:12

aslında kararsızım çapa makinası yerine 12.000 tl ye kaan a250 25 hp traktör var ondan mı alsam acaba 10 dönüm bahçe var 15 dönümde ayrı tarla var. 10 dönümde ceviz eker diğer 15 dönümede birşeyler ekerim bari bu traktör ile.

karaçepiş 10-10-2013 18:45

10 dekarlık alanı çapa makinesiyle biçebilirsiniz

ermana 11-10-2013 07:32

evet biçebilirim ancak. benim bacakta sakat olduğu için sanırım böyle ucuz yollu bir traktör daha rahat olacakmış gibi. birde traktör alırsam 16 dönüm dere kenarında ki tarlayıda hicara verdireceğime kendim birşeyler ekerim. orası miraslı olduğu için ceviz ekemiyorum o tarlaya senelik bitkiler ancak.
bilmiyorum acaba forumda hiç bu kaan a 250 traktörü kullanan ya da nasıl bişi olduğunu gören oldu mu?

ömür-uşak 11-10-2013 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1207554)
evet biçebilirim ancak. benim bacakta sakat olduğu için sanırım böyle ucuz yollu bir traktör daha rahat olacakmış gibi. birde traktör alırsam 16 dönüm dere kenarında ki tarlayıda hicara verdireceğime kendim birşeyler ekerim. orası miraslı olduğu için ceviz ekemiyorum o tarlaya senelik bitkiler ancak.
bilmiyorum acaba forumda hiç bu kaan a 250 traktörü kullanan ya da nasıl bişi olduğunu gören oldu mu?

13-14000 tl ye üniversal 453 veya 533 traktör bak.Bahçe tipi olsun. 2004-2005 model gibi.Her işini görür.Ben kullandım hem güçlü hem çabuk işini görür.Temiz birini al rahat edersin kolay gelsin.

ermana 11-10-2013 09:36

pek ikinci el yanlısı değilim.
bütçemi biraz daha zorlayarak kubato 2420 de düşünüyorum aslında bir kere alarak ömür boyu işimi görebilecek bir alet. belki 2-3 senelik bu civarda getirme sorunu olmayan kubato da olabilir. yokki hala otomatik traktörler yaygın şekilde. mecbur devriyajı elle kumanda için tertibatta yaptırmam gerekecek. ama iyice traktöre odaklandım benim için çapa makinası ile çok zor olacak.

karaçepiş 11-10-2013 23:51

herşey gönlünüzce olsun sn ermana

sanal 12-10-2013 22:54

hiç tavsiye etmem çapa makinasını traktör al bence

ermana 14-10-2013 07:05

neden tavsiye etmiyorsunuz çapa makinasını

Çamtepe 14-10-2013 13:12

Çapa makinasını kullanmak zor. Güçlü kuvvetli adam bulmak lazım. Bulduğunuz adamın yevmiyesi de pahalı oluyor.

Traktör arkası çapa makinanız olursa işiniz daha rahat...

ermana 14-10-2013 13:52

ancak yonca ekeceğim için 6 sene kadar toprak işlemesi yapmayacağım. sadece çapa makinasına çayır biçme aparatını takıp biçim yapacağım. sanırım biçimde çok zorlanmam gibi geliyor. 6 sene sonra yoncanın ömrü bitmeye başlayacak ve cevizler büyümeye başlayacak ve ara tarım yapmayacağım. ozaman bir traktör alarak toprak işlemesi yapmak daha mantıklı olacak gibi geldi.

karaçepiş 25-10-2013 08:35

sn ermana benim ağaçlar seneye 3.yaşına girecek şuanda arasına traktör zor giriyor 2sene sonra yonca büyümez nedeni ağaçların gölgesi kapatabilir

aksazli 25-10-2013 09:18

selamlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1207554)

değerli dostum traktör fikrine katılıyorum.

sıfırları pahalı biraz. ikinci el temiz bir araç bul bence. motor gücü 50 beygir olsun en az ilerde cevizleri silkeleme işi de olacak makina bağlarsın ardına.

en ucuz sıfır traktör 35.000 tl

TÜMOSAN - Motor - Traktör - TRAKTÖR FİYAT LİSTESİ

Ürünler - Erkunt Traktör Sanayi A.Ş.

altta vereceğim linkteki model işini görür fazlasıyla 36.900 tl.

Ürünler - Erkunt Traktör Sanayi A.Ş.

erkunt traktörün ikinci el piyasası da yüksek iyi tutuluyor. abim üç adet aldı
55 lik aldı ilk sıfır 29 bine iki yıl sonra 60 lık 4x4 aldı 45 bine takasa girdi 29 bine aldığını 30 bine sattı 45 bine aldığını 40 bine sattı yine 55 lik aldı yeğen işe girdi çalışacak adam kalmayınca yakıtıda çok 4x4 ün boş gelip gitmeyle depo boşalıyor ama işte yakıtı çok az boş dolaşırken yaktığı mazotu yakmıyordu.

tümosan da iyi sayılır yakıtı çok az onunda ama erkunt kadar kalite değil. malzemeden çok çalmışlar ucuza getireceğiz diye.

yazın bende aldım traktör. ilk tümosanı düşündüm köyde vardı bahçe tipi 45 lik sanırım. 18 bin dedi pahalı geldi son istanbul tarım fuarında iyice incelemiştim orda gördüğüm malzemeden çalmadan sonra zaten isteksizdim. ben 16 bin verdim olmadı.

steyr alayım dedim 43 veya 53 onuda babam istemedi oğlum alacaksan al ferguson altın gibi değerini kaybetmez dedi.

19.400 tl ye ferguson 240 aldım. 2000 model disk firen 2141 saatteydi. lastikleri bile hala fabrika çıkışı lastiklerdi. her şeyiyle orjinal sadece arka stop lambasının biri kırılmış onu değiştirmişler.

bu arada unutmadan söyleyeyim üniversali sakın alma 1983/84 modeli bulursan al daha üst modelleri yaramaz. sıfırda olsa sakın bir yıl sonra her tarafından yağ çıkıyor. tecrübeyle sabittir. köyden biri aldı yaz bitti traktörde bitti hemen değiştirdi eskisi gibi fiat 55/46 aldı.

değerli dostum sen ikinci el 50 / 55 beygir bir traktör al küçük traktör ot biçme makinasını kaldırmaz önü havaya kalkar. toprak işlemede zaman ve para israfı yapar. yağışta tarladan ardındaki boş kasayla çıkamaz.

birde ceviz silkme makınası takacağını düşün bir defa al tam al.

traktör almak kolay ardına takıp kullanacağın malzemeleri almak zor olur. her değiştirdiğinde malzemeleride değiştirmen gerekir.

biz o zorlukları yaşadık seninde yaşamanı istemem.

bizim elimizden geçen traktörler.

leyland yuvarlak burunlu en küçüğü. keçi gibi çıkmayacağı yer yok ön çıkmıyorsa geri geri kesin çıkıyor.

ferguson 135 kabak denilenden yuvarlak burunlu yakıtı iyi ama fren zayıf karpuz kabuğunda patinaj çekiyor.

fiat 480 s 8 çift vites 54c nin babası diyorum ben ona bence en harikası buydu.tarla aldık mecburen satmak zorunda kaldık.

steyr 33 helikopter tak tak tak tak 6 ay durmadı kahvenin önünden geçerken gülüyorlar diye babam hemen değiştirdi.

steyr 43 az tarlası olanlar için ideal yakıtı az hararete dikkat etmek lazım. parçası pahalı.

erkunt 55 yolda hızlı gidiyordu tarladada aynı pulluğu indir rölantide sal kendisi tarlayı sürüyor ama tarlanın iki başında durup çevirip diğer yöne salacaksın.

erkunt 60 4x4 işte canavar yaptığı işe göre yakıtı çok az ama boş gezilmiyor çalışırken yakmadığını gezmede yakıyor.

erkunt 55 tekrar geri geldi.

ve benim

240 s ferguson. sadece gezerken biniyorum köye izne gittiğimde işi yakıtı nasıl tam bilmiyoruz daha. kiraz ve erik bahçelerini sürmek için aldım.

ermana 26-10-2013 08:59

değerli bilgileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. cevizler büyüyene kadar el traktörü ile işimi göreceğim. kısmetse 7 sene sonra emekli olunca artık traktöre geçerim diye düşünüyorum şuan. masraflar fazla birde traktöre girmeyelim şimdi. birde hem iş hem cevizler birde diğer tarlalarıda değerlendirme yoracak beni baya şimdilik cevizleri büyütelim de ilerde daha çok zamanım olacak toprak ile çeşitliliğimi arttırmak için.

ermana 26-10-2013 09:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1211357)
sn ermana benim ağaçlar seneye 3.yaşına girecek şuanda arasına traktör zor giriyor 2sene sonra yonca büyümez nedeni ağaçların gölgesi kapatabilir

biz cevizleri ekerken yoncayı ekelim artık kaç sene ne alabilirsek diyeceğiz. dediğin gibi en güzeli çapa makinası ile biçmek olacak sanırım ağaçların arasında daha rahat gezerim hem böylece.

karaçepiş 19-11-2013 19:00

haklısınız sn ermana 1sene daha biçeceğim galiba zaman gösterecek

karaçepiş 19-11-2013 19:08

arkadaşlar ceviz soyma yapıyorum 4mm lik saçtan çapı 700mm boyu 1000mm silindir şeklinde kıvırdım alt taban saçını 10mm demirden kestik alt kasnağı dönen aparatı 5mm demirden kesip demirin orta bölümü hariç hertarafını 30mm çapında deldik rulman kovanını ve mili hazırladık sıra toplamaya geldi en önemli konu silindirin içine koyacağımız zımpara veya törpü yardımlarınızı bekliyorum sn lilium paslanmaz saçtan yapmış öyle bişeyde olabilir fikirlerinizi bekliyorum

Lilium 19-11-2013 23:27

Keşke başlamadan önce sorsaydın, 4 mm saç 10 milim tapan saçı çok kalın gereksiz, çok da ağır olur

700mm boyu 1000mm anlayamadım, çap 70 cm, yükseklik 100 cm mi doğrumu anlamışım.

Şayet bu ölçülerdeyse 120-130 kg ceviz alır, ve aynı zamanda da bu kilogramı bu ağırlığı çevirebilecek motor gücü ister, güç kaynağınız hakkında devir sayısını kaç ve neyle düşüreceksiniz bu konularda bilgi vermemişsiniz elektirik motorlumu yoksa benzinli dizel motorlumu ya da traktör kuyruk milinden mi güç alacaksın?

30mm çapında delikler çok büyük gibime geldi.

Bir şeyleri anlatmak kelimelerle anlatılmıyor ya da ben beceremiyorum elimde şu an bir tane var çok uzak değiliz istersen gel gör fikir edinirsin.

karaçepiş 20-11-2013 18:10

sn lilium 4mm saç çapı 70cm yükseklik 100cm doğrudur 10mm taban saçını 5mm yapabilirim 3kw yani 3x1.34=4.02 beygirlik motorum var buna redüktörde ilave edebilirim zincirlide yapabilirim zincirli sistemde sürücü kullanabilirim devir min:kaç devir max:kaç devir olmalıdır bunu bilmiyorum 30mm çapındaki delikleri 25mm yapabilirim veya 30mm çapındaki deliklerin üzerine baklava dilimli çektirme saç ilave edebilirim fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum aynı zamanda bu soyma makinasını kurutma olarakta kullanablirmiyiz olabilir gibi geliyo sn lilium inşallah ziyarete geleceğim

karaçepiş 18-04-2014 20:28

5 Eklenti(ler)
çapalama makinasıyla yonca biçimi

taşlıtepe 18-04-2014 23:23

kolay gelsin hemşerim

formullaone 19-04-2014 16:09

Sayın karaçepiş, karışmak gibi olmasın ama yoncayı cevizlere çok yaklaştırmışsınız. Tam uyama zamanında toprağın suyunu ve gübresini almaz mı yoncalar ? Ben diplerinde bir tutam ot varsa o gece rahat uyuyamıyorum :))

karaçepiş 19-04-2014 17:57

sağolasın hemşerim

karaçepiş 19-04-2014 18:01

sn formullaone hiçbir zararı yok faydasından başka yonca ekmeden önceki toprak analizi ile ektikten sonraki toprak analizinde çok farkvar tüm eksik mineraller düzeldi

karaçepiş 03-05-2014 17:55

5 Eklenti(ler)
cevizler palazlanıyor

labtek 05-05-2014 09:57

Cok güzel karacepiş.bahce cok guzel .kolay gelsın bereketli olsun.yoncanın cok faydası oluyor.bende 13 dekar yerde cevız altı 3 yıllık yonca var .hem cok faydası var topraga. Hem de getırısı yabana atılmaz.hem ot mucadelesı hem sulama ,hem tamamen organık tarıma elverıslı oluyor toprak.ben hıc suni gubre kullanmıyorum.calışmalarınızda kolay gelsın.izmir- bergama

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025