![]() |
Mancozebte bulunan manganez ve çinko metal iyonlarının ilacın fungusit ve bakterisit etkisini arttırdığını, direnç gelişimini geciktirdiğini okumuştum bir yerlerde. Gerçi ilaca direnç gelişimini önlemek için sonraki yıl maneb kullanacağız.
|
Ceviz antraknozu için Captan, Thiram, Carbendazym gibi mantari hastalıklarda kullanılan ilaçlar neden kullanılmıyor. Bir çok meyvede bu ilaçlar aynı hastalıklara karşı etkili, ama cevize ruhsatlı 1-2 mantar ilacı var.
|
Alıntı:
Selamlar, 3 yıldır kullandığım ve faydasını gördüğüm kaliteli bir bir fungusit. Kocide opti % 30 bakıra eşdeğer ve içerisindeki bakır hidroksit % 46 kocide 2000 %35 bakıra eşdeğer ve % 53 bakır hidroksit var. Ceviz fidanlarımızın gelişim zamanı olan nisan ve mayıs aylarında doğadaki mantari ve bakteri gelişimi de aynı oranda artıyor ve haliyle zararı da tüm yılımızı etkiliyor.Ben son üç yıldır aldığım notlara bakarak; nisan 25'den sonra (edirne) bahçedeki hasarın miktarına göre 10 günde bir 3-4 uygulama yaparak bu hastalıkların önüne geçtiğimi düşünüyorum.kocide opti ile birlikte diğer fungusit olan mancozeb ile de karıştırabilirsiniz.Oranı ise her biri için 100 litre suya 300 gramdır. |
Alıntı:
|
sn aviator34 bende bu sene kocide opti aldım yağmurdan uygulayamadım 100LT suya 300gr mı 175 gr mı
|
Alıntı:
|
Ben dün bellis ile ilk ilaçlamayı uyguladım. Geçen sene küllenme antaknoz hepsini silip atmiştı. Bu sene zamanında uygulamalarımı yaparak sonuçlarına bakacağım.
|
Merhabalar
Dilerseniz tartışmaya Ceviz Hastalıkları başlığı altında devam edelim. Saygılar Çamtepe |
Alıntı:
tedbir amaçlı ilaçlama yapmamız gerekli mi ? yardımcı olursanız sevinirim sizlerin tecrübelerinden faydalanmalıyız teşekkürler |
sn formullaone kocide optiyi bugün uyuladım yayıcı yapıştırıcıda uyguladım 400 lt suya 850 gr attım 1.75 kg mı 70 tl ye aldım uyguladıktan 3 saat sonra hafif yağmur yağdı haftayada kocide 2000 uyguluyacağım
|
Bu bahçe nerede kurulu ?
|
Alıntı:
|
bellisi nereden aldınız?
sayın ermana bellisi nereden aldınız
uygulama zamanı ve mıktarı nasıl? Alıntı:
|
Alıntı:
|
DERE1974 ALLAHTAN acil şifalar diliyorum ,temennim şu anda sağlık ve sıhhattesinizdir.
|
Bahçenizin şu anki durumu nedir acaba? Ve bu yıl kaç kg verim aldınız? Umarım bahçenizde mutlu bir ömür geçirirsiniz :)
|
Alıntı:
|
Emirdağ bademli köyünde 15 dönüm yere ceviz dusunuyoruz neler yapmaliyiz yardımcı olurmusunuz
|
Alıntı:
|
Yesil kabuk ayrildiktan sonraki halimi 800 kg ?
harakiri |
Mrh Afyon Emirdağ bademli köyünde 15 dönüm yere ceviz bahçesi kurmak istiyorum rakım 900 m ne yapmalıyım nerden baslamaliyim hangi tur ceviz türü olmalı yardımlarınızı bekliyorum
|
[QUOTE=htoztokat;1418390]Yesil kabuk ayrildiktan sonraki halimi 800 kg ?
evet |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ceviziniz bereketli olsun.bizim gibi agaclari daha verime yatmamis yetistiricilere umut verdiniz. Bunca umutsuz moral bozucu forum uyelerinin oldugu bi ortamda :) peki tavsiyeliriniz varmi iyi bir ceviz uretimi icin neler yapilmali. Ben ozellikle sulama ve gubrelemeyi nasil yaptiginizi merak ediyorum ? harakiri |
Rakamlar çok güzel.7x7 ye dikildiyse 50 ceviz 3 dekar(dönüm) yere ekilmiş demektir. 3 dekar dan 16000 tl çok güzel bir rakam.Ceviz ekmeli artık bu rakamları gördükten sonra herkes.Hepinize hayırlı cumalar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hem asıl işiniz,hemde tedaviniz için gerekli zaman ayırmanızın dışında bahçe bakımı ile ilgilenmek kolay olmamıştır. Siz'i kutlarım. Hernekadar toprak analizi sonucuna göre gübreleme yapılması daha doğru olsada iyi bir verim aldığınıza göre doğru gübreleme ve ilaçlama yapmış olmalısınız. Ağaç başı verdiğniz gübre miktarı ve zamanı ile ilaçlama konusundaki çalışmalarınızı paylaşırsanız memnun oluruz. |
Sayin hocalarim bende sitenize yeni uye oldum elazig da harput mevkinde rakim 1360 iklimi karasal hangi ceviz cesidini ekecegimi karar veremedim chandler mi fernor mu diye **** 50 chandler 50 tane fernor ne yapmaliyim sicaklik kisin -15 den asagi dusmuyor ne yapmaliyim yardim ederseniz cok sevinirim birde saglam fidanci varsa paylasirmisiniz selamlar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025