agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   ercan332 / chandler - fenor ceviz bahçem (Kastamonu) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/26613.htm)

nevol 11-02-2013 10:44

Ercan Bey selamlar;
bende sizin gibikastamonuluyum. atadan dededen kalan yerlere ekim yapmak için bayağı zamandır. uğraşıyorum. Allah nasip ederde bir aksilik çıkmazsa mart ayı ortalarında ağaçları ekeceğim. kastamonuta geldiğimde müsait olursanız sizin bahçelerinizi de görmek deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

aksazli 20-03-2013 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ercan332 (Mesaj 1041330)
Yücel bey benim bahcem Daday'da rakım yaklaşık 850m civarında. Benim 2 bahcem var biri 3 yaşında chandler 120 fıdan diğeri 1 yaşında fernor 420 fidan olmak üzere yaklaşık 500 ağacım var. Kastamonu'da ben satıcıların tavsiyesi üzerine chandler çeşidi seçmiştim ilkbahar geç donlarınden etkilenmiyor diye evet ilkbahar geç donlarından etkilenmedi ancak sonhabar erken donlarında yaklaşık 70 adet 3 yaşındaki fidanım tamamen kurudu. O yüzden kastamonu için fernor çeşidini öneriyorum. Tabı fernorunda ne olacağını bilmiyorum. tamamen satıcıların tavsiyesi üzerine diktim.
Sizin bahçeniz nerde özelden telimi gönderiyorum sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olurum. Saygılar...

geçmiş olsun diyeyim öncelikle.

ikinci diktiğin bahçedede aynı olayla karşılaşma ihtimalin yüksek. rüzgar almadığını yazmışsınız görünen boğazda bir yer ormana çok yakın bu yerde kırağı ve don olayını çok yaşarsınız. taban suyu yakın belki bunun yararı olabilir dona karşı ama yinede riski çok.

orman arası ve rüzgar almayan bir yer bizde püsküllü kırağı ve kırca derler bunlar oldumu hiç bir ağaçta meyve kalmaz. sizdede bu şekil oluyormu.

Usta37 10-04-2013 11:07

Merhaba Ercan bey, ben foruma yeni dahil oldum.10 Nisan 2013 itibariyle bahçenizin durumu nedir.? Bende Kastamonu merkezde bahçe kurmak niyetindeyim.Bahçenizi ziyaret etmek isterim. Daday- Araç arasında hangi köy mevkisindesiniz.? Görüşmek, tecrübelerinizden faydalanmak isterim...

Emre81 15-04-2013 08:11

Ercan Bey merhaba, bilgi patlasiminiz icin tesekkur ederim, sizle iletisime gecebilmek icin uye oldum, bende Kastamonu'da ceviz yetistirmek icin adim attim ve sizle ozelden gorusmek istiyorum. Bana cep telefonunuzu iletebilir misiniz?

Cemal61 23-06-2013 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmet3737 (Mesaj 1012233)
sayın ercan bey ,bahçeniz hayırlı olsun inşallah gönlünüze göre olur.bende kastamonu pınarbaşın da bahçe kurmak istiyorum .merak ettiğim neden yabancı cevizleri tercih ettiniz.ben bi kaç yere sordum kaman1 ve şebin cevizlerini önerdiler.chandler için aşırı soğukta (-10,-15) olmaz dediler. kasım ayına kadar karar vermem lazım,sizce bende chandler ve pedro mu tercih etmeliyim .

şebin ve bilecik tercih et bence kaman içini doldurmuyor

Cemal61 15-07-2013 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YÜCEL37 (Mesaj 1041392)
Ercan Bey, ilginiz için çok teşekkür ederim. Rakımı 800 olan arazimiz için önerinizi göz önünde bulunduracağım.
Arkadaşlar, rakımı 1300 - 1350 olan ve genellikle karasal iklimin hakim olduğu bir yer için önerileriniz nelerdir? İlkbahar geç donları için nasıl bir mücadele yöntemi ve hangi çeşit ceviz ağacı seçmeliyim?
Tecrübeli arkadaşlar bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim.

ben olsam yerli çeşitleri araştırırım

olcaytuna 18-08-2013 14:35

hayırlı olsun

Ali bey öncelikle hayırlı olsun. ben de ankaranın bir ilçesinde 5 dönüm araziye ceviz bahçesi kurmak istiyorum. maliyeti yaklaşık ne kadar oldu? kalem kalem yazabilir misiniz. Allah emeklerinizi zayi etmesin

Engin37 02-04-2014 22:06

Ben de Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 2013 yılı Ekim ayında Altay Salkım cinsi 64 adet fidan diktim.Çeşidin Sibirya kökenli olmasından dolayı ilkbahar ve sonbahar donlarına dayanıklı olduğu ve geç çiçeklendiğinin söylenmesi üzerine bu cinsi tercih ettim.Bu ufak bahçeyi deneme amaçlı düşünüyorum.Çeşidin bölgeye uyumunu görmek istedim.Uyumlu olması durumunda kısmet olursa ilerleyen yıllarda sayıyı ciddi derecede arttırmayı düşünüyorum.

ahmettugrul55 03-04-2014 21:13

altay cevizi benim gibi numune olarak alan arkadaşlar bu cevizin denildiği gibi ilkbahar geç donlarına dayanıklı olup olmadığı konusunda bir fikir almak istiyorum.
neden derseniz benim altaylar erkenden uyanma göterdi.bu haftaki donlarda ne oldular bilemiyorum.

ermana 04-04-2014 07:04

ahmet bey benim 1 tane altay cevizi vardı. 15 martta uyandı ve akşam tüm uyanan kısımlarının simsiyah olduğunu gördüm. 3-4 gün önce don vardı.

mustafa3737 08-04-2014 12:00

merhaba ercan bey ben Sakarya dan yazıyorum kamu görevlisiyim ama aslen kastamonu azdavay ilçesindenim ve bende ceviz fidanı işine girmek istiyorum ama bölgedeki iklim şartlarından dolayı açıkçası korkuyorum Birde kastamonu bölgesinde yetişecek ceviz çeşitleri nelerdir bana bu konuda önerileriniz nelerdir bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..

mustafa3737 09-04-2014 15:56

merhaba ercan bey hayırlı olsun ben Sakarya dan yazıyorum kamu görevlisiyim ama aslen kastamonu azdavay ilçesindenim ve bende ceviz fidanı işine girmek istiyorum ama bölgedeki iklim şartlarından dolayı açıkçası korkuyorum Birde kastamonu bölgesinde yetişecek ceviz çeşitleri nelerdir bana bu konuda önerileriniz nelerdir bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..

mustafa3737 09-04-2014 15:57

merhaba ercan bey ben Sakarya dan yazıyorum kamu görevlisiyim ama aslen kastamonu azdavay ilçesindenim ve bende ceviz fidanı işine girmek istiyorum ama bölgedeki iklim şartlarından dolayı açıkçası korkuyorum Birde kastamonu bölgesinde yetişecek ceviz çeşitleri nelerdir bana bu konuda önerileriniz nelerdir bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..

gecemavisi37 18-11-2014 20:38

Ercan bey; azminiz ve yatırım riskinizden dolayı öncelikle sizi tebrik ediyorum. bende Kastamonuluyum ve gurbetteyim,mesleğimin jübilesine yaklaşıyorum, ancak malum Kastamonu soğuk bir memleket, ve yıllardır buğdaydan başka ekim yapılmıyor ve ticari olarak bir değeri de yok, Kocaeli de görev yapıyorum ve buralarda toprağa kuru çöp diksen yeşeriyor, özenerek buradan zeytin incir kivi fidanları götürüp diktim ancak kışı çıkaramadılar, bu benim azmimi kırdı,

topraklarımız eskisi gibi ekim dikim yapılmıyor bende bu alanları yetişen meyvelerden ve ceviz dikmeyi düşünüyorum. sizin azminiz bana yeniden güç verdi, inşallah hayırlısı olur. sizi tekrar tebrik ederim. başarılarınızın devamını dilerim,

ercan332 02-06-2015 08:54

bahçemin son durumu ile ilgili yeni sayfa açtım.

ercancan 20-09-2018 10:57

Sadece sana cevap yazmak ve verdiğin emeklerin sürecini takip etmek için üye oldum hemşerim ve adaşım. Çok güzel bir işe girişmişsin hem manevi, hem maddi olarak çok yorucu ve bi o kadar mutlu edici bizim köyümüzdede tarlalarımız çok ama su sıkıntısı ve toprak verimliliği ne durumdadır bilemiyorum. Senin sürece göre belki bende cesaret edebilirim :) tekrar hayırlı olsun

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025