agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Bölgeler için uygun ceviz türleri (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/23110.htm)

ömerönder 30-04-2015 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi atiney (Mesaj 1365998)
Şarkışla yöresinde ****** ceviz yetişiyor ancak yerli cins, kalın kabuklu ve düşük verimli. Ben çhandler türü yüksek verimli ve çabuk meyveye durduğu için düşünüyordum ancak fernor cinsinde karar kılacağım gibi. Ayrıca cevabınız için teşekürler.

Mehaba sayın atiney; fernora tozlayıcı ne kullanacaksınız araştırdınızmı? Bizimle paylaşırsanız seviniriz.Ronde'nin daha iyi tozladığı söyleniyor, ikisinide kıyaslayan varmı acaba.Teşekkürler

sinantarman 06-05-2015 09:55

sevgili ağaç dostu,ceviz için öncelikli kriterler nereyen iklim rakım ve don tarihleri belirlendikten sonra türü belirlemen en uygunu.

jackie007 14-05-2015 21:48

Kuraga Dayanıklı Ceviz Çeşidi?

Arkadaşlar iyi geceler.

Usun zamandir arastiriyorum. Ben Mersin Mut ilcesindeyim. Koyumun rakımı 551 . Su sikinti olan bir tarlam var. Yalniz ceviz dikmek istiyorum. Sizce hangi tur susuzluga dayaniklidir?

oguzolacak 23-05-2015 19:20

Tüplü Ceviz Fidanı

Ceviz bahçesi kurmak isteyenlerin dikkatine!! Elimizde chandler, fernor, fernette ve franquette olmak üzere 4 çeşit tüplü ceviz fidanı vardır. İstediğiniz kadar fidanı karşılayacağımıza inanıyorum.
Tüplü ceviz fidanlarını 4 mevsim de dikebilirsiniz. Kuracağınız bahçenin şartlarına göre gönderdiğimiz fidanların tamamı ismine doğrudur, bunun garantisini veriyoruz. Fidanlarımızı yurt içi- yurt dışı her yere ulaştırabiliriz. Ayrıca tüm fidanlarımız sertifikalıdır.
Bahçe kurma düşüncesi olan varsa lütfen bana ulaşsın.
Tel: 05379320333
Web: Fernor Ceviz Fidanı, Tüplü Fernor Ceviz Fidanı Satışı

zula 14-07-2015 10:14

jackie 007 susuzluga dayanıklı çeşit yok ceviz bahçesi kuracaksan suyun olması lazım ama ben illada kuracam dersen yerinde dikip sonra aşılama yapacaksın.Ama bu durumdada büyümesi verim vermesi çok zaman alır.

kararsız 31-08-2015 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ömerönder (Mesaj 1374649)
Merhaba arkadaşlar ; ben forumu uzun süreden beri takip ediyorum.Benim de köyde beş dönümlük bir bahçe var ve ben buraya ceviz dikmek istiyorum.(Başlangıç olarak)Karasal iklime geçiş te yer alan bir bölge (SAMSUN-KAVAK Rakım 700 yaklaşık)olduğu için fernor çeşidi düşünmekteyim.Fakat tozlayıcı olarak çok yerde fernette yazmakta ,oysa başka bir yerde Ronde cevizi yazmakta.Bunların hangisi doğru bana yardımcı olursanız memnun olurum.Ayrıca o bölgelerde ceviz bahçesi olan varmı acaba? Teşekkürler şimdiden.

chandler dikiniz bence ancak samsun bafrada bafra fidancılık var oradan bilgi alabilirsiniz

emre128 19-09-2015 17:15

mersin tarsus camlıyaylada hangi tür cevizlerden randıman alındı hangilerinden alınamadı bana yardımcı olursanız cok sevinirim ceviz dikimi yapacam ama çeşit seçemiyorum

alic1981 11-11-2015 22:24

30 metre genişlik 75 metre uzunluk bir tarlaya kaç tane tozlayıcı gerekir.

alperalper 12-11-2015 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alic1981 (Mesaj 1419856)
30 metre genişlik 75 metre uzunluk bir tarlaya kaç tane tozlayıcı gerekir.

çukurları kaz. 100 çukur olursa 5 tane. 50 çukur olursa 3 tane dikersin.

isademir45 10-12-2015 00:34

Merhabalar. Manisa gediz ovasında (alüvyal Toprak) yani adam eksen çıkar denilen 10 dönüm toprakta , damlama artezyen sistemim hazır chandler cevizi yetiştirmek istiyorum.yaptığım araştırmalara göre yaz sıcağı kurutur deniliyor ve taban suyu 2,5 - 3 metreden yukarıda olmaması gerekiyormuş.Öncelikle sorum burada akdeniz iklimi mevcut yaz sıcağından dolayı ağaçların verimi düşük olabilirmi? Bu bölgede ceviz tarımı uygunmudur.Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

kararsız 16-12-2015 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi isademir45 (Mesaj 1425444)
Merhabalar. Manisa gediz ovasında (alüvyal Toprak) yani adam eksen çıkar denilen 10 dönüm toprakta , damlama artezyen sistemim hazır chandler cevizi yetiştirmek istiyorum.yaptığım araştırmalara göre yaz sıcağı kurutur deniliyor ve taban suyu 2,5 - 3 metreden yukarıda olmaması gerekiyormuş.Öncelikle sorum burada akdeniz iklimi mevcut yaz sıcağından dolayı ağaçların verimi düşük olabilirmi? Bu bölgede ceviz tarımı uygunmudur.Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

fidanı diktiğiniz ilk yıllarda sulama yaparsanız sıcak cevizi kurutmaz daha sonraki yıllarda su zaten istemez

araştırmacılar 18-12-2015 01:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi isademir45 (Mesaj 1425444)

arkadaşım Manisa ovasına ceviz dikmeni tavsiye etmem çok verimli arazi,taban suyu 2-3 metrede rakım 50-60 metrelerde yazları çok sıcak. o araziye üzüm yakışır.hiç etrafında yanında yönünde ceviz varmı? git Gördes'e Demirciy'e Uluderbent'e dik. selamlar.

Calycadnus 18-12-2015 09:15

Mersin silifke ilcesinde köyde 20 dönüm arazim var. Rakım 1000 m. Denize mesafe 11 km. Chandler cinsi ceviz icin rakımla ilgili bir problem yasarmiyim. 8x6 aralıklarla dikmeyi düsünüyorum.

kararsız 13-01-2016 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus (Mesaj 1427174)
Mersin silifke ilcesinde köyde 20 dönüm arazim var. Rakım 1000 m. Denize mesafe 11 km. Chandler cinsi ceviz icin rakımla ilgili bir problem yasarmiyim. 8x6 aralıklarla dikmeyi düsünüyorum.

sanmıyorum problem yaşayacağınızı fidanı alırken ismine doğru fidan almalısınız buna dikkat ediniz lütfen

Calycadnus 14-01-2016 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kararsız (Mesaj 1433074)
sanmıyorum problem yaşayacağınızı fidanı alırken ismine doğru fidan almalısınız buna dikkat ediniz lütfen

Ilginiz icin tesekkür ederim

kararsız 15-01-2016 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus (Mesaj 1433219)
Ilginiz icin tesekkür ederim

fidan alacağınız belli yeriniz var mı

artagnian 26-01-2016 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 (Mesaj 1173424)
sayın cemal61 o zaman herkes ceviz susuz oluyor diye hiç kimse boşuna su teşkilatı için masraf yapmasın.peki tarım teknolojisi bu insanları yanlışmı yönlendiriyor acaba susuz olacak bir bitkiyi sulayın diye.siz hangi çağda tarım yapıyorsunuz.siz cevize su verdinizde o size hayır ben su istemiyorummu dedi.hangi verimi yüksek ceviz olursa olsun gelişme gücünü koruyabilmesi için mutlaka sulamaya ihtiyaç vardır .sulamadığınız zaman cevizler içini dolduramaz.bitki bünyesinde geniş yapraklarından dolayı en çok su tüketen bitkilerin başlarında ceviz gelmektedir.bundan dolayıdırki yaradan ona kazık kök verip su ihtiyacını karşılasın demiş.ama kuraklık toprakları kuruttuğu için bu kök aşağıdan gereken suyu bulamadığında sende ceviz sulanmaz dersen bu ceviz ne yapacak.milleti lütfen yanlış yönlendirmeyin .tutturmuşsun şebin,bilecik yine yanlış yönlendiriyorsun.gel sana 10 yaşında şebin,bilecik göstereyim birde chandler göstereyim aradaki farkı siz görün.her mesajınızda telefon numarası veriyorsunuz.fidancımısınız nesiniz bunu açıklayınızki herkes neden telefon numarası verdiğinizi beni arayınız dediğinizi öğrenmiş olsun.

selam sizinli iletişime geçmemiz gerekiyor. chandler hakkında bilgi lazım bana yeni ceviz bahçesi kuracağım.

artayf 12-02-2016 15:55

çanakkale biga için tür öneriniz ne olur acaba,şimdiden teşekkürler.
Not: Olumsuz yön olarak rüzgarı ilk sıraya koyabiliriz.

ykaya194 12-02-2016 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi artayf (Mesaj 1439584)
çanakkale biga için tür öneriniz ne olur acaba,şimdiden teşekkürler.
Not: Olumsuz yön olarak rüzgarı ilk sıraya koyabiliriz.

Öncelik, chandler ve pedro geliyor. 4. yaşında bahçemde orada ve rüzgara açık ancak bir olumsuzluğu gözlenmedi.

ramazancetin64 07-03-2016 21:49

Uşak ili namaz ilcesi pasacik koyunde 1300 takımda meyve bahcemiz var, chandler veya fernor hangisini tavsiye edersiniz

frknkymt 10-03-2016 13:34

Merhabalar aranıza yeni katıldım . Formu biraz inceledim çok hoşuma gitti . Bizim Ankara çubuk ilçesi tahtayazı köyünde 600 metrekare bir hobi bahçemiz var ve henüz ağaç dikmedik . Çeşitli birkaç ağaç dikmek istiyoruzve arasına 3-4 tane de ceviz eklemek istiyoruz . Ceviz yetişmiyor diye bir söylenti var ama ben bi kaç tane ceviz ağacı gördüm bence bilinçsiz rasgele ceviz dikiliyor o yüzden diye dşünüyorum . Rakım 1220 sizce hangi ceviz türünü dikmeliyiz . Ankara'da bu fidanları alabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı ? İnternet sitesi de olur . Teşekkürler şimdiden

kararsız 31-03-2016 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi frknkymt (Mesaj 1445877)
Merhabalar aranıza yeni katıldım . Formu biraz inceledim çok hoşuma gitti . Bizim Ankara çubuk ilçesi tahtayazı köyünde 600 metrekare bir hobi bahçemiz var ve henüz ağaç dikmedik . Çeşitli birkaç ağaç dikmek istiyoruzve arasına 3-4 tane de ceviz eklemek istiyoruz . Ceviz yetişmiyor diye bir söylenti var ama ben bi kaç tane ceviz ağacı gördüm bence bilinçsiz rasgele ceviz dikiliyor o yüzden diye dşünüyorum . Rakım 1220 sizce hangi ceviz türünü dikmeliyiz . Ankara'da bu fidanları alabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı ? İnternet sitesi de olur . Teşekkürler şimdiden

benim fidan alıp diktiğim ve memnun olduğum samsun bafrada bafra fidancılık var facebookta siteleri var oradan ulaşabilirsiniz iyi günler

bahaes26 10-04-2016 19:09

Tarih : 09.04.2016
Yer : İznik
Rakım : 600 m
Tür: Chandler ( 125 adet )
Tozlayıcı: Fernette( 4 adet ),Franquette( 5 adet),Ronde( 2 adet )
Dikim tarihi: 15.12.2015

Chandler fidanlarının bazıları uyandı.15 Nisan gibi uyanmalarını bekliyordum ancak bazıları uyandı.Sizce normal mi?
Fernette ve Ronde de uyanma daha yok.Franquette lerde ise uyanma belirtileri var.

http://i.hizliresim.com/nMaQrR.jpg

http://i.hizliresim.com/QB0L7A.jpg

ozkaner64 11-04-2016 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahaes26 (Mesaj 1453096)
Tarih : 09.04.2016
Yer : İznik
Rakım : 600 m
Tür: Chandler ( 125 adet )
Tozlayıcı: Fernette( 4 adet ),Franquette( 5 adet),Ronde( 2 adet )
Dikim tarihi: 15.12.2015

Chandler fidanlarının bazıları uyandı.15 Nisan gibi uyanmalarını bekliyordum ancak bazıları uyandı.Sizce normal mi?
Fernette ve Ronde de uyanma daha yok.Franquette lerde ise uyanma belirtileri var.

http://i.hizliresim.com/nMaQrR.jpg

http://i.hizliresim.com/QB0L7A.jpg

benim bahçe uşak banaz ayrancı köyünde rakım 1100
09.04.2016 günü bende bahçeye gittiğimde 4 adet çhandler ın uyandığını gördüm.
Nedenini bilmiyorum ama sanırım bu sene şubat ayının sıcak geçmesinden kaynaklanan bir durum bu

permakültür 13-04-2016 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 (Mesaj 1453175)
benim bahçe uşak banaz ayrancı köyünde rakım 1100
09.04.2016 günü bende bahçeye gittiğimde 4 adet çhandler ın uyandığını gördüm.
Nedenini bilmiyorum ama sanırım bu sene şubat ayının sıcak geçmesinden kaynaklanan bir durum bu

Acaba uyanan ağaçlar chandler olmayabilir mi? Ağaçların chandler olduğundan eminmisiniz?

Dursunbeyli 13-04-2016 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi permakültür (Mesaj 1453787)
Acaba uyanan ağaçlar chandler olmayabilir mi? Ağaçların chandler olduğundan eminmisiniz?

Bunda şaşılacak bir durum yok zaten chandler 10 -15 nisanda uyanıyor

permakültür 13-04-2016 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli (Mesaj 1453806)
Bunda şaşılacak bir durum yok zaten chandler 10 -15 nisanda uyanıyor

Uyanmak derken gözlerin kabarmaya başlamasınımı yoksa yapraklanmanın başlamasınımı belirtiyorsunuz.Benim ağaçlarım nisan ayının sonlarına doğru uyanıyor. Örneğin geçen hafta sonu gözlerde kabarma bile yoktu henüz.

Dursunbeyli 13-04-2016 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi permakültür (Mesaj 1453843)
Uyanmak derken gözlerin kabarmaya başlamasınımı yoksa yapraklanmanın başlamasınımı belirtiyorsunuz.Benim ağaçlarım nisan ayının sonlarına doğru uyanıyor. Örneğin geçen hafta sonu gözlerde kabarma bile yoktu henüz.

Yani sizin bahçeniz nerede bilmiyorum ama bizim Balıkesir'de 15 nisana doğru gözler kabarıp açmaya başlıyor. Gözler doldu mu zaten çok beklemez hemen yapraklanır. Bence bugünlerde bahçenize bir bakın derim. Bir de çeşidinizin chandler olduğundan emin misiniz bence uyanması nisan sonu geç...

bahaes26 13-04-2016 19:44

Bu tabloya göre Chandler nisan 10-15 arası gözüküyor.Anormal bir durum yok gibi.Başka bir başlıkta Chandler cinsinin zaman içersinde bölge iklimine uyum sağladığından söz ediliyordu.
Karamürsel bölgesinde ceviz ağaçları bulunan bir arkadaşımda aynı durumdan bahsetmişti.Aynı zamanda dikim yapılan iki bölgede farklı zamanlarda uyanmaların olduğunu söylemişti.Rakım arttıkça aynı fidancıdan alınan aynı tür farklı zamanlarda uyanma göstermiş.Sanırım bu durum normal.

http://i.hizliresim.com/rMDbZB.jpg

alperalper 14-04-2016 14:11

benim geçen sene mayıs başında uyanan chandlerler bu sene nisan 9 unda patlamıştı.

birisi fidanları benden habersiz aşılamadıysa havaların sıcak gitmesi etkili oldu diye düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025