agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Bölgeler için uygun ceviz türleri (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/23110.htm)

chandler 02-10-2013 15:52

Ya hala yalova yazıyorsunuz bide Maalesef Maraş-18 verime geç yatar... ayrıca da çok erken uyanmak gibi de bir sorunu var. Uzak durmak lazım. Kaman-1 olabilir ama konyada 1300 rakımda 6 yaşında Chandler var bunuda unutmayınız??

övünç 03-10-2013 15:31

Arif hocam, derin bilgi ve tecrübelerinizle en önemlisi güzel üslubunuzla, siz bu formda yazmazsanız olmaz.
Sanırım sizde chandler türünün karasal iklimde olabilecegini düşünüyorsunuz; ancak chandler için kış döneminde -15'den sonrasında bitkinin stres yaşadığını ve o yıl ürün vermediğini okumuştum, nedersiniz?

arif göçmen 05-10-2013 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi övünç (Mesaj 1205356)
Arif hocam, derin bilgi ve tecrübelerinizle en önemlisi güzel üslubunuzla, siz bu formda yazmazsanız olmaz.
Sanırım sizde chandler türünün karasal iklimde olabilecegini düşünüyorsunuz; ancak chandler için kış döneminde -15'den sonrasında bitkinin stres yaşadığını ve o yıl ürün vermediğini okumuştum, nedersiniz?

Degerli dostlar ben chanler fidanlarımı ilk diktiğimde sulama işini iyi takip ettim,şimdide gene aynı takip ediyorum,Belki ben bu konuda çok fazla bilgili degilim ama fazla kimyasal gübre kullanmadım fermente edilmiş tavuk gübresi ni daha çok kullanıyorum,fidanı büyütmek çok kolay bir iş ama onu kışa hazırlamak daha zor bir olay ben çhantlerin suyunu agustos 10 keserim bazı arkadaşlar bana katılmaya bilir onada saygı duyarım bu yıl agustos 10 sulamayı kestiğim halde hasatta kaman çeşidinden 7-10 gün sonra hasata geliyor kaman la aynı zamanda hasat olmuyor ama hasat yapmak zorundasın evimin oradaki anaç olarak kullandım çhantler odunlaşmazsa aşı yapımında da sorun oluyor 3 sene önceki -23 derecede ben çhatlerle bir sorun gozlemedim.Buradan yazmıştım arkadaşlar yabancı cevizlerin sulamasını 10 ogustosta kesin diye ama bazı arkadaşlar bunu fazla dikkate almadılar,bugun bahçeyi gezdim uç sürsünleri çok güzel odunlaşmış soguk zararı hiçyok gibi yani hiç sitres yaşamadı benim ağaçlarım desem yalan olmaz.Saygılarımla

arif göçmen 05-10-2013 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci (Mesaj 1204892)
Sayın h.doğan ben iç anadolu için çeşit söylerken verimden çok en uygun çeşidi düşünerek uygun olacak çeşitleri yazdım.Benim 20 yaşında tohumdan büyümüş cevizim var.Yaklaşık 7 sene kadar önce baharda don olayından sonra kurumalar başladı ve en sonunda bu sene cevizi kökten kesip çeşit değiştireceğim.

Degerli dostum buyumuş ağaçları kesmeden aşı ile çeşid degiştirseniz olmazmı,oluşan govdelere zarar vermeseniz bence dah iyi olur.

Cemal61 07-10-2013 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi övünç (Mesaj 1202156)
herkeze iyi çalışmalar, bol kazançlar dilerim.
yeni kuracağım bahçe için kayseri, karasal iklimde 1125 rakımda yetiştirilecek ceviz türü ne olabilir.
chandler benim bulunduğum yere uygun olurmu.
vereceginiz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

chandler bence uygun değil şebin, bilecik, kaman, maraş18 olabilir

kurtkus 07-10-2013 11:03

3 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar.14 yıl önce Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde dikmiş olduğum 5 dönüm cevizliğim var.İlçe tarımın önerdiği ve bana sattığı tüplü fidanlardan ''şebin,bilecik ve kaman ''türlerini diktiğimi sanıyordum.6:yılında ilçemizde organik meyvecilikle ilgili çalışmalar başlattık.Bu çalışmalar kapsamında Türkiye'de cevizcilik üzerine marka olmuş bir bilim adamını ilçemize getirdik(ismini bilerek yazmadım).Cevizlerin tek tük veren örneklerinden götürdüm.İriliklerine babam bayılıyordu,ama iç dolgunluğu yok ya da kavruktu.Hoca ilçe tarım müdürünün yanında bu yalova türlerini size kim önerdi diye sordu.Ben de önerinin de ötesine giderek ilçe tarımdan fidanları satın aldığımı söyleyince müdüre çok kızdı.Kimden aldınız bu fidanları .sertifikaları nerede diye sordu?İlçe tarım müdürü bir arkadaşının fidancılık yaptığını ve bunları şebin,bilecik ve kaman diye gönderdiğini söyledi.Annemin ''oğlum aha bu yıl verecek ,aha seneye verecek kesme diyerek rica ettiği için'' ağaçları 12 yıl beklettim ve 60 ağaçtan 100 kg mı geçemeyen cevizler topladım.İki yıl önce annemin bir kaç haftalığına ilçe dışına gitmesini fırsat bilerek ağaçların 50 kadarını kestim ve aşıladım.1 yıllık aşıda 70 ceviz topladım.İnşallah daha iyi olacak.Aşıları da en az 150 ağaç gezerek ilkbaharda ,yazın ve meyveyi topladıktan sonraki iç durumu,randımanı,yağ oranı ,soğuğa dayanıklılığı vs gözeterek daha çok yerli cins ve Oğuzlar türlerini tercih ettim.Annem de iyi ki yaptın oğlum Allah razı olsun diyor.Hayırlısı bakalım ,zaman her şeyin ilacı.Bir de kalem tutmayıp sürgün verenlere göz aşısı yaptım ,şu anda bahçede aşı tutmayan ağacım yok.

mücahid36 01-11-2013 17:48

öncelikle herkese selamün aleykum aksarayda rakım olarak 1.200m yükseklikte kış soğuğu -15 ila -17 dereceleri gören arpa buğday mercimek fiğ nohut çavdar gibi ürünlerin yetiştirildiği kıraç bir arazide ceviz yetiştirmeyi düşünüyorum yüzey suyunun olduğu artezyen kuyunun olmadığı bir arazi toplam 86.500m2 ilk etepta 10.000m2 dikim için. şimdi
1-hangi tür ceviz hangi tür tozlayıcı
2-kaç metreye kaç metre
3-bu iklim kuşağında dikim için en uygun ay
4-toprağın işlenme şekli kullanılacak kimyevi gübre, hayvan gübresi
5-su miktarı 250 fidan için
bilen kişilerin uzmanların beni bilgilendirmesini yapılan işin boşa gitmemesi için rica ederim teşekkürler.

mücahid36 01-11-2013 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kurtkus (Mesaj 1206503)
Değerli arkadaşlar.14 yıl önce Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde dikmiş olduğum 5 dönüm cevizliğim var.İlçe tarımın önerdiği ve bana sattığı tüplü fidanlardan ''şebin,bilecik ve kaman ''türlerini diktiğimi sanıyordum.6:yılında ilçemizde organik meyvecilikle ilgili çalışmalar başlattık.Bu çalışmalar kapsamında Türkiye'de cevizcilik üzerine marka olmuş bir bilim adamını ilçemize getirdik(ismini bilerek yazmadım).Cevizlerin tek tük veren örneklerinden götürdüm.İriliklerine babam bayılıyordu,ama iç dolgunluğu yok ya da kavruktu.Hoca ilçe tarım müdürünün yanında bu yalova türlerini size kim önerdi diye sordu.Ben de önerinin de ötesine giderek ilçe tarımdan fidanları satın aldığımı söyleyince müdüre çok kızdı.Kimden aldınız bu fidanları .sertifikaları nerede diye sordu?İlçe tarım müdürü bir arkadaşının fidancılık yaptığını ve bunları şebin,bilecik ve kaman diye gönderdiğini söyledi.Annemin ''oğlum aha bu yıl verecek ,aha seneye verecek kesme diyerek rica ettiği için'' ağaçları 12 yıl beklettim ve 60 ağaçtan 100 kg mı geçemeyen cevizler topladım.İki yıl önce annemin bir kaç haftalığına ilçe dışına gitmesini fırsat bilerek ağaçların 50 kadarını kestim ve aşıladım.1 yıllık aşıda 70 ceviz topladım.İnşallah daha iyi olacak.Aşıları da en az 150 ağaç gezerek ilkbaharda ,yazın ve meyveyi topladıktan sonraki iç durumu,randımanı,yağ oranı ,soğuğa dayanıklılığı vs gözeterek daha çok yertli cins ve Oğuzlar türlerini tercih ettim.Annem de iyi ki yaptın oğlum Allah razı olsun diyor.Hayırlısı bakalaım ,zaman herşeyin ilacı.Bir de kalem tutmayıp sürgün verenler göz aşısı yaptım ,şu anda bahçede aşı tutmayan ağacım yok.

allah yardımcın olsun kardeş bende ekmeyi düşünüyorum fidancıar ellerinde ne varsa onu dikin diyo ama sizin başınıza geleni başıma gelmemesi için ne yapmalıyım teşekkürler.

mahir0502 03-11-2013 21:51

İyi akşamlar arkadaşlar, ben cevizin yetişebileceği en yüksek rakımı öğrenmek istiyorum. Zira Sivas'ta 1680 rakımda birçok ceviz ağacı biliyorum ve bu ağaçların boyları yaklaşık6-7 m ve iyi denebilecek miktarda meyvalari var. Bu ağaçların türleri acaba ne olabilir?

arkeo 03-11-2013 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahir0502 (Mesaj 1214545)
İyi akşamlar arkadaşlar, ben cevizin yetişebileceği en yüksek rakımı öğrenmek istiyorum. Zira Sivas'ta 1680 rakımda birçok ceviz ağacı biliyorum ve bu ağaçların boyları yaklaşık6-7 m ve iyi denebilecek miktarda meyvalari var. Bu ağaçların türleri acaba ne olabilir?

belirtmiş olduğunuz rakım ve iklime bakılırsa fernor-fernette olabilir. karasal iklim ve yüksek rakıma fernor ve onu tozlayacak olan fernette tavsiye ediliyor.

sedatkso 03-11-2013 23:00

ceviz rakım
 
1 Eklenti(ler)
cevizde rakım

arif göçmen 04-11-2013 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1204971)
Bunlar 2009 Mart dikimi gelişimleri iyi bence ama üzerinde tek meyve yok. Önümüzdeki sene daha net konuşabilirim. Ayrıca olanlarında sadece sürgünün ucunda vardı Sütyemez Hocayı telefonla aramıştım yan dal verimi yüzde 80 diyordunuz ancak sadece sürgün ucunda var diye, "genç fidanlarda bu şekilde, olgunlaştıkca yan dal verimi artıyor" dedi. Yan dal verimi konusunuda, verim durumunuda bir kaç yıla kadar anlarız bakalım nasipse.

Asıl eklemek istediğim resimdeki ağaç daha büyüktü ancak daha önce eklediğim için eklenmiyor. Bu resim haziranda çekilmişti şu an çok daha büyük ağaçlar.

Degerli dostum resimdeki gordugum ceviz agacı için musadenle bir bilgi olarak katkıda bulunmak istiyorum belki yadımcı olurum diye resimdeki ceviz fidanının bir budanması gerekiyor diye düşünüyorum gençlik buyumesi durdurularak agacın yan dal yapmaları saglanırsa daha çabuk ve daha çok meyve alaınabilir saygılarımla

arif göçmen 04-11-2013 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arkeo (Mesaj 1214551)
belirtmiş olduğunuz rakım ve iklime bakılırsa fernor-fernette olabilir. karasal iklim ve yüksek rakıma fernor ve onu tozlayacak olan fernette tavsiye ediliyor.

Dgerli dostum o ağaçlar nasıl fernor fernette olabilir arkadaşın dediği 6-7 boyunda imiş ben buradan defalarca sordum en yaşlı fernor bahçesi olan yazsın diye 3-4 yaşında en yaşlı bahçe,o zaman fernor ,fernette TÜRKİYEDE ÇOGALTILIP DAGITILAN BİR ÇEŞİT HERHALDE burada bilgi paylasırken daha dikkatli olunması gerektıgini soylemekte fayda var saygılarımla degerli dostum.

hdoğan 04-11-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen (Mesaj 1214704)
Degerli dostum resimdeki gordugum ceviz agacı için musadenle bir bilgi olarak katkıda bulunmak istiyorum belki yadımcı olurum diye resimdeki ceviz fidanının bir budanması gerekiyor diye düşünüyorum gençlik buyumesi durdurularak agacın yan dal yapmaları saglanırsa daha çabuk ve daha çok meyve alaınabilir saygılarımla

Sayın Arif GÖÇMEN, tavsiyeniz için teşekkürler. Resimdeki ağaç ve diğer tüm ağaçları mart ayında yüzde 30-40 uç kısmından budamıştım yan dalları patlatmak amacıyla. patlayan yan dallarda meyvesiz doğduğu için sürgünler uzamaya devam ediyor. Kısa meyve dalcıkları oluşmuyor. Chandler gibi değil, chandler de yüzde 30-40 uç kesimi yapıldığında geriye doğru kısa meyve dalcıkları oluşuyor ancak maraş 18 de böyle değil. Aynı yaştaki Maraş 18 in tozlayıcısı bilecikte bile birsürü kısa meyve dalcıkları oluştu, bu sene 30 adet meyve aldım. Bunlar tamamen benim gözlemim yanlışım varsa lütfen düzeltin sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Saygılar

gokhan_42 06-11-2013 20:50

arkadaşlar merhaba konya hadim ilçesinde yaklaşık 1650-1700 metre yükseklikte yüzde 40 eğimde arazi için ne tarz ceviz önerirsiniz tozlayıcı ne olmalı?

İhsan Kocatürk 07-11-2013 13:39

Sayın üyeler;Malatya'da 1050 metre rakımda chandler cinsi ceviz fidanı diktim.İlk kışa gireceğiz burda kışın -25 lere kadar soğuklar görülebiliyor.Fidanlarımı kıştan nasıl korurum fidan sayısı 400 civarı bildiğiniz bir yol varsa yardımcı olun lütfen.

44baba 07-11-2013 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İhsan KOCATÜRK (Mesaj 1215884)
Sayın üyeler;Malatya'da 1050 metre rakımda chandler cinsi ceviz fidanı diktim.İlk kışa gireceğiz burda kışın -25 lere kadar soğuklar görülebiliyor.Fidanlarımı kıştan nasıl korurum fidan sayısı 400 civarı bildiğiniz bir yol varsa yardımcı olun lütfen.

sayın ihsan bey bende 1350 rakıma chandler diktim.ben çözüm olarak fidanları su bazlı plastik boyayla boyadım.ben resimdeki fidanları 15 ağustosta dikmiştim hala yaprakları yemyeşil daha uyumaya niyeti yok gibi.sen fidanları açık köklü olarak yenimi diktin.yoksa seninkindede yapraklar varmı.belki burda tecrübeli arkadaşların başka tavsiyeleri olabilir.

İhsan Kocatürk 07-11-2013 20:18

Sayın 44 baba;ben mart ayının başında açık köklü diktim.Benim fidanlarda yeşil ama sararma başladı.Üzmek istemem ama boya çok mantıklı gelmedi sebep şu neticede kimyasal madde inşallah zarar vermez.

İhsan Kocatürk 09-11-2013 22:10

Ceviz fidanlarını kıştan koruma
 
Değerli üyeler;yaklaşan kış mevsiminde ceviz fidanları donmasın diye ne yapabiliriz?

ermana 11-11-2013 07:38

1 lt su bazlı beyaz boya ile 1 lt suyu karıştırarak fidanlarınıza sürmenizi tavsiye ettiler ancak siz bunu kabullenmediniz. toprak analizlerinize göre gübrelemesini iyi yaptıysanız ağacınız daha dayanıklı güçlü olacaktır.

zendaba 12-11-2013 14:14

arkadaşlar ben artvin-şavşat ilçesinde kırk adet,tarım ilçe müdürlüğünden aldığın şebin cevizi küçük bir bahçem var.bunun haricinde kalan tarlalarımıda ceviz yapmak istiyorum.yetişkin şebin ceviz bahçesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.verimleri nasıldır.Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler

Cemal61 29-11-2013 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen (Mesaj 1204982)
Yapmayın kaman1 şu an türkiyenin karasal iklime dayanıklı iç verimi yuzde 65 yazmayım diyorum gene duramadım.

arif bey soğuk bölge diyor arkadaş, karasal iklim demiyor dikkat ederseniz

bozy 29-11-2013 14:57

yillardir sizin kadar yardimsever biri hic gelmemisti sayin cemal 61 tebrikler valla.. umarim site yoneticisi de bu yardimseverliginizi gorur artik..

kenan kırca 29-11-2013 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1216908)
1 lt su bazlı beyaz boya ile 1 lt suyu karıştırarak fidanlarınıza sürmenizi tavsiye ettiler ancak siz bunu kabullenmediniz. toprak analizlerinize göre gübrelemesini iyi yaptıysanız ağacınız daha dayanıklı güçlü olacaktır.

silikonlu boya tavsiye ediyorlar ayrıca budanan kalın dallara su bazlı silikonlu boyanın içine biraz göz taşı veya hazır bordo bulamacı katılıp kesilen yerlere fırça ile uygulamayı öneriyorlar aşı macunu yerine hem kolay hem ekonomik ben 2 defa uyguladım zararını görmedim takdir sizlerin.

umur777 03-12-2013 10:18

Merhaba..benimde yozgat'ta 30 donum arazim var.rakim 1100 civari.topragin durumu ceviz yetistirmek icin uygunsa,burada hangi cevizi yetistirsem daha verimli olur? cevap vereceginizi umuyor,simdiden tesekkur ediyorum

Cemal61 03-12-2013 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zendaba (Mesaj 1217588)
arkadaşlar ben artvin-şavşat ilçesinde kırk adet,tarım ilçe müdürlüğünden aldığın şebin cevizi küçük bir bahçem var.bunun haricinde kalan tarlalarımıda ceviz yapmak istiyorum.yetişkin şebin ceviz bahçesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.verimleri nasıldır.Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler

şebin cevizi karadeniz bölgesi için en uygun çeşittir bence

faruk demirel 03-12-2013 21:17

Bu güzide topluluğun sayın üyeleri;
Kış geldi kapıya dayandı..! Gencecik fidanlarımızın dondan korunması meselesi son derece güncel, son derece önemli ve son derece ivedi bir konudur, malum...

Benim chandler fidanlarım 1 yılı doldurmak üzereler.. Diktiğimde plastik boya ile dondan koruma yönteminden habersizdim, yoksa ki hemen diktiğimde boyardım. Aylar sonra Prof. Yaşar AKÇA hocanın sitesinde bu bilgiyi öğrendiğimde zaten bahar gelmişti.

Önümüzdeki hafta ben de su bazlı plastik boyayı 1:1 oranında sulandırarak fidancıklarımı boyamaya niyetliyim. Uygulama konusunda bazı detay sorular aklıma takıldı;

- Bazı yazılarda "silikonlu" plastik boya denmektedir. Silikonlu olması şart mıdır? Neden?
- Sadece ana gövde mi boyanacaktır, yoksa yeni sürgün dalcıklar da boyanır mı?
- Aşı yerleri de boyama alanına dahil midir?
- Önümüzdeki baharda çıkacak olan tomurcuk ve yapraklar açısından, boyama sırasında dikkat edilecek hususlar var mıdır?
- Henüz dökülmemiş yapraklar boyama sırasında koparılmalı mıdır?

Bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi vermelerini istirham ediyorum.

Tüm ağaç dostlarına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

dadaşım 23-12-2013 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kayhanugur (Mesaj 1153611)
merhaba;

izmir'in kemalpaşa ilçesinin bağyurdu köyündeyim.

sekiz dönüm arazi içerisinde 142 tane cevizimiz var. ağaçların ortalama yaşı 20. sorunum şu, bu kadar ağaçtan sadece 39'u verimli. vakti zamanında yalova 3 ve dölleyeni yalova 4 olarak dikilmişler ama bi kandırma olayı olmuş herhal. neyse.

buraların cinsi nedir bilen var mı? etraftakilerle konuştuğumda herkes "çentır" diyor.

şöyle bir şey yapsam; bu hasad böyle geçsin hasad sonunda en verimli ağaçlardan kalem alıp verimsizlere aşılasam, sizce saçmalamış olur muyum? tabi verimli ağaçların tozlayanını da hesaba katıcam.

sevgili dostum cevap soruda gizli aynen dediğiniz gibi ceviz veren ağaçtan çelik alıp diğerlerine aşılayın inşallah sonuç ulumlu olur

ysumer 31-12-2013 09:00

950-1000 rakım da kışları donları olan bir bölgedeyim. fernor mu önerirsiniz chendler mı?

teşekkürler.

ermana 31-12-2013 10:33

fernor

fondofspeed 28-01-2014 21:59

Selamün Aleyküm, aranıza yeni katıldım.Çok faydalanacağımı düşündüğümden üye oldum.Şimdiden herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.

fondofspeed 28-01-2014 22:02

Kastamonu'da 1200 civarı rakım şartları yaz gelmek bilmez :) baharda don olayı sıkça cevize de merak var hangi tür tavsiye edersiniz.

Blacksoul1903 20-02-2014 17:58

Herkese iyi günler dilerim. İzmir' de denize kuşuçusu 10 km mesafede, 400 m. rakımda, kuzey cephe, yaz-kış sıcaklığın deniz kenarına göre 2-3 derece daha serin olduğu, kışın çok nadir de olsa sıcaklığın 0'ın altında 1-2 dereceye düştüğü, sulama sıkıntısının olmadığı, hafif meğilli bir araziye chandler dikilmesini önerir misiniz? Teşekkürler.

kurtkus 09-03-2014 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mücahid36 (Mesaj 1213781)
allah yardımcın olsun kardeş bende ekmeyi düşünüyorum fidancıar ellerinde ne varsa onu dikin diyo ama sizin başınıza geleni başıma gelmemesi için ne yapmalıyım teşekkürler.

mücahid36 bey,ben bu konunun uzmanı değilim,pek çok profösyonel var,onlar daha iyi bilirler.Nacizane fikrim çevreyi iyi gözlemleyip,yörenizdeki iyi verimli,iyi kaliteli,pazar payı yüksek,ilkbahar geç donlarından en az zararla kurtulan türleri bulmanızdır.Ya aşı yolu ile ya da uygun fidanı dikerek buna erişebilirsiniz.Sanırım sizin yöreye kaman türleri daha uygun olabilir,kırşehir ile aksaray komşu sonuçta.Kolay gelsin ,başarılar dilerim.

turansaitoglu 04-04-2014 15:21

Gayemiz tanışmak
 
Merhabalar ben bu forma yeni üye oldum. Bende Kars'ın Kağızman ilçesinde 1050 rakımda bir bahçe kurmak isiyorum daha karar aşamasındayım elmamı kayısımı kirazmı yoksa cevizmi karar veremiyorum.Bu çeşitlerden bahçesi olanlar bana biraz yardımcı olurlarsa sevinirim hepinize kolay gelsin

kararsız 07-04-2014 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turansaitoglu (Mesaj 1266864)
Merhabalar ben bu forma yeni üye oldum. Bende Kars'ın Kağızman ilçesinde 1050 rakımda bir bahçe kurmak isiyorum daha karar aşamasındayım elmamı kayısımı kirazmı yoksa cevizmi karar veremiyorum.Bu çeşitlerden bahçesi olanlar bana biraz yardımcı olurlarsa sevinirim hepinize kolay gelsin

elma veya kiraz yapmanızı öneririm kayısının olduğu yer sıcak olması gerekir kayısı için gerekli sıcaklığı bölgenizde bulabilirmisiniz bilmiyorum kolay gelsin Allah utandırmasın

veli33 29-04-2014 19:27

Merhaba arkadaşlar;
Nevşehir yöresi için Chandler veya Fernor türü ceviz uygunmudur?

hakan321 29-04-2014 19:28

selamlar saygılar,
çankırı 1300 metre rakıma 4 adet adilcevaz (süphan) cevizi diktim. eğer iyi sonuç alırsam 15 dönüme dikmeyi planlıyorum.
adilcevaz cevizi ile ilgili tecrübesi olan var mı?
verimi ve kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?

TreeKing 10-05-2014 19:56

cevap verebilirseniz çok memnun olurum Ceviz - Ceviz dikimi | Ceviz dikim türleri bu sitedeki -üçgen sistemi 10-7-10 m-gibi mi cevizlerde ara bırakmak gerekiyor, doğru bilgiye ve sizinde yorumlarınıza ihtiyacım var, bahçemizde ceviz ağacı çok ama ben bu ölçülerde syreltmek istiyorum, zaten dondan zarar gördü bir daha ağaç eskisi kadar sağlıklı olmaz gibi, birde kırşehir için en dayanıklı -soğuğa filan- ve -en-verimli diyebiliceğimiz cevizler hangi türlerdir gerekirse verim için uygun türleri bulup dikmek istiyorum.

banaz1979 29-05-2014 22:07

Ben uşak banaz ilçesinde ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Rakımı 950. O coğrafyayı veya yakınını bilen varsa hangi ceviz türünü dikmemi önerirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025