agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   ceviz yetiştiriciliğinde karga sorunu (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/17885.htm)

Lilium 29-08-2014 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aksazli (Mesaj 1315825)
katılıyorum ama kedilere vermek yerine cevizlerin tepesine asın ölü kargayı gören canlısı bir daha o memlekete uğramaz.

bizde karpuzlara dadanınca bu işlem uygulanır iki karga vurup tarlaya asarsın bir daha uğramaz. olmayan karpuz tarlası yandı demektir.

Sayın aksazli bu konularda yapmadığım deneme kalmamıştır diyebilirim, aynen bu dediğinizi de yaptım bir karga vur bahçeye as kuş muş gelmez dediler, her zaman burnumun ucunda olan kargalar vurulacağınımı anladılar nedir denk gelmez bir türlü uzatmayayım bir tane denk getirip vurdum o dönemde de kiraz ağacım olgunlaşmış zarar başlamıştı kiraz ağacım çit boyundaydı bende çit direklerine bir kazık yardımıyla ölü kargayı ağacın bir yanına astım, inanırmısınız bu kez zarar ağacın diğer tarafından yavaş yavaş gelerek ağacı bitirdiler, bu da bana bir tecrübe olmuştu karga akıllı hayvan derlerdi de inanmazdım akıllıymış gerçekten, bu deneyimlerimin arasında karabakkalın da akıllı olduğunu görmüşümdür bir hedefi varsa o hedefe mutlaka bir çok denemelerden sonra mutlaka ulaşır.

eyusuf 26-03-2015 15:56

sayın lilium ilçtan bende istesem göndermeniz mümkünmü

adige_03 29-03-2015 12:23

karga sorunundan kurtulmanız için kullanmadığınız cd leri ağaçların dallarına iple rahatça dönebilcekleri şekilde asınız denenmiş bir yöntemdir

mdolan 02-08-2015 16:49

sayın agozce benimde ceviz ağaçlarımı kuşlar yemeğe başladı sizin kullandığınız elde yıkama deterjanı ve çivit karışımı işe yaradımı.. bu karışım ağaçlara zarar veriyormu saygılar.. mdolan

sertac2306 08-08-2019 21:34

Arkadaslar arap sabunu ve Çivit i kullandım hiç bir faydası olmadı. Denemenize gerek yok.

sertac2306 27-08-2019 19:31

Elazığ Hazar mezrasinda olan birçok Ceviz bahçesini gezdim arkadaşlar, burada birtane Ceviz birakmiyor kuşlar. Ağustos ayında yemeye başlıyorlar. Karga değil agackakan yiyor burada

yigityuksel 16-10-2021 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1315982)
Sayın aksazli bu konularda yapmadığım deneme kalmamıştır diyebilirim, aynen bu dediğinizi de yaptım bir karga vur bahçeye as kuş muş gelmez dediler, her zaman burnumun ucunda olan kargalar vurulacağınımı anladılar nedir denk gelmez bir türlü uzatmayayım bir tane denk getirip vurdum o dönemde de kiraz ağacım olgunlaşmış zarar başlamıştı kiraz ağacım çit boyundaydı bende çit direklerine bir kazık yardımıyla ölü kargayı ağacın bir yanına astım, inanırmısınız bu kez zarar ağacın diğer tarafından yavaş yavaş gelerek ağacı bitirdiler, bu da bana bir tecrübe olmuştu karga akıllı hayvan derlerdi de inanmazdım akıllıymış gerçekten, bu deneyimlerimin arasında karabakkalın da akıllı olduğunu görmüşümdür bir hedefi varsa o hedefe mutlaka bir çok denemelerden sonra mutlaka ulaşır.

Sayın lilium bulduğunuz çözüm nedir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025