![]() |
Alıntı:
ama bu dikim aralıkların da budama işini iyi bilmeniz halinde uygulanabilir. modifiye lider sistemi ile üç kat yan dal çıkarırsınız verime yattığında büyüme yavaşlar chandler çeşidinde kesinlikle modifiye lider sistemi öneririm goble sistemini sakın deneme. |
Sık dikim tavsiyelerini fidancılar ateşlemiştir. Amerika'da şöyle, avusturalyada böyle diye.
Türkiye de sık dikim yapılmış 10 yaşında bahçe yoktur. Olsa zaten fidancılar amerikadaki bahçeleri göstermezler. Sık dikim çok profesyonel bir iş (hava akımı, nem durumu, profesyonel Budama, toprak durumu vs.) Sık dikimi tavsiye eden fidancılar bile bu işi becerebileceklermi,belli değil. çünkü tecrübeleri yok. Sık diktirdikleri bahçelerde tecrübe kazanacaklar .buda bi gerçek. Geçen köy tv de ibrahim balkal 8*4 bahçe gösterdi. Fidanlar 4 yaşında, iki ceviz arasında bir metre mesafe kalmış, bir metre mesafede bu sene kapanır.Nasıl olacak bu iş anlayamadım. Keşke şöyle 15 yaşındaki sık dikim bir bahçe gösterebilselerde, üretici de bu işin olabileceğini görse. |
8x8 gibi dikimlerde başarılı olmuş arkadaş lar sık dikim deneyebilirler, tecrübelerine güvenerek.
Ama sık dikim AMATÖRLERE göre değildir. Bugün size sık dikim yaptıran fidancılar sorun olduğu zaman diceklerki size. DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR. |
Selamün aleyküm
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. |
benim aklimda ki dikim sekli 6*4 veya 7*4 seklinde. ileriye dogru 4 ler baktim yetersiz kaliyor sokerim. 6*8 veya 7*8 olur. hem buyuyene kadar meyve alirim. buyudukten sonta da yakacak odun cikar yine satarim :)
|
Bize, ziraat fakültesinde 10x10 şeklinde öğretilmişti. Ceviz oldukça derine ve yana kök geliştirir (6-7 metre derinlik). Dikildiği toprağı sahiplenir. Bu nedenle, sık dikimden kaçınmak gerekli.
|
Selamlar,
Yeni üyeyim. Atabey/Isparta'da küçük bir bahçe kurmak için hala araştırıyorum. Bahçem 5 dekar. Yöneyi güney, 1.5 derece hafif meyilli. Rakım 950. İlkbahar geç donlarından çekindiğim için Fernor ağrlıklı olacak. 90 Fernor 30 Chandler Tozlayıcılar 6 Frenguetta 5 Ronde de Mon. 4 Fernette 8x4 düzende toplam 135 ağaç olacak. Bahçede mevcut ağaçlar ve tam dörtgen olmadığından kayıplar var. Kıdemli ve tecrübeli üyelerden şunu öğrenmek istiyorum; - Tozlayıcıların seçimi doğru mudur? - 8x4 ya da 4x8 farkeder mi? Yani sık hatlar doğu-batı mı yoksa kuzey-güney istikametinde mi olmalı? Resimdeki hangi düzen fotosentez bakımından daha uygundur? https://ibb.co/eTn3GQ https://ibb.co/eTn3GQ - Haziran da ön siparişi verilen fidanları en erken ne zaman sorunsuz dikebilirim? |
Rüzgar yönü önemli, nereden esiyorsa o tarafın aralığı daha çok olmalı ki don riski düşsün
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025