agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni161Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-10-2013, 21:36   #1
Ağaçsever

44baba's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilsa44 Mesajı Göster
Sayın 44baba ve sayın Gökhan07
Ben de Malatya'daım. Kısmetse bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum. Çeşit olarak da çoğunluk fernor ve bir miktar şebin düşünüyorum. Çukurları kazdırmak için kepçecilerin müsait olmasını bekliyorum.
Halihazırda 20 civarında 15-20 yıllık eski ceviz ağacım var. Ben de bunları aşılamayı düşünüyorum. Ama aşı kalemini nereden bulacağımı bilmiyorum. Fernor, fernette, şebin aşı kalemi nereden bulabilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Sayın Gökhan07 ronde de montignac sözünüz var. Martta tekrar hatırlatırım
sayın ilsa44 bahçenin özelliklerinden biraz bahsedersen yani rakımı kaç güneydemi kuzeydemi göl kenarındamı sulama imkanı varmı toprak analizi yaptırdınmı.
fernoru bilmem ama 2009 da 30 adet kaman 30 adet şebin fıdanı dikmiştim.kamanlarda henüz meyve yok şebinlerde 5-10 meyve vardı.Name:  Resim 007.jpg
Views: 2988
Size:  65.7 KB
benim bahçenin rakımı 1100 geç ve erken don ihtimali var.bahçe kuzey yönünde.ancak bu iki çeşit kesinlikle soğuklardan etkilenmedi.ancak hastalıklara çok dayanıklı değiller.

gökhan07 beğendi.
44baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2013, 22:22   #2
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 44baba Mesajı Göster
sayın ilsa44 bahçenin özelliklerinden biraz bahsedersen yani rakımı kaç güneydemi kuzeydemi göl kenarındamı sulama imkanı varmı toprak analizi yaptırdınmı.
fernoru bilmem ama 2009 da 30 adet kaman 30 adet şebin fıdanı dikmiştim.kamanlarda henüz meyve yok şebinlerde 5-10 meyve vardı.Eklenti 449476
benim bahçenin rakımı 1100 geç ve erken don ihtimali var.bahçe kuzey yönünde.ancak bu iki çeşit kesinlikle soğuklardan etkilenmedi.ancak hastalıklara çok dayanıklı değiller.

Sayın 44baba,
Eğer kuluncak ilçesine gitmeye karar verirseniz ve bana daha önceden söylerseniz bende fernor bahçesi olan arkadaşı ararım (bahçe etrafı çevrili ,kapısı kilitli ve korunaklı bir bahçe) ağaçları daha yakından görmüş olursunuz. Bende yaptığım aşıların son durumları hakkında bilgi almış olurum sayenizde. Telefonla bilgi alsam da fotoğraflarını çekerseniz görsel açıdan benim için çok güzel olur ve yakınınızda olan bu bahçe fernor cinsi konusunda size fikirler verebilir düşüncesindeyim.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 08:23   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın 44baba,
Eğer kuluncak ilçesine gitmeye karar verirseniz ve bana daha önceden söylerseniz bende fernor bahçesi olan arkadaşı ararım (bahçe etrafı çevrili ,kapısı kilitli ve korunaklı bir bahçe) ağaçları daha yakından görmüş olursunuz. Bende yaptığım aşıların son durumları hakkında bilgi almış olurum sayenizde. Telefonla bilgi alsam da fotoğraflarını çekerseniz görsel açıdan benim için çok güzel olur ve yakınınızda olan bu bahçe fernor cinsi konusunda size fikirler verebilir düşüncesindeyim.
Sayın gökhan07,
Ben şu an Malatya merkezdeyim. 44baba'ya yazdığınız yukarıdaki önerilerinize ben tamam diyorum Ama birkaç haftada bir Hekimhan ve Kuluncak sınırları içindeki köye gidiyorum. Kuluncak'ta kurduğunuz fernor bahçesini ziyaret etmekten ve sahibiyle bilgi alışverişinde bulunmaktan zevk duyacağım. 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde gidebilirim mesela. Saygılar.

gökhan07 beğendi.
ilsa44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2013, 20:36   #4
Ağaçsever

44baba's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilsa44 Mesajı Göster
Sayın gökhan07,
Ben şu an Malatya merkezdeyim. 44baba'ya yazdığınız yukarıdaki önerilerinize ben tamam diyorum Ama birkaç haftada bir Hekimhan ve Kuluncak sınırları içindeki köye gidiyorum. Kuluncak'ta kurduğunuz fernor bahçesini ziyaret etmekten ve sahibiyle bilgi alışverişinde bulunmaktan zevk duyacağım. 26-27 Ekim 2013 tarihlerinde gidebilirim mesela. Saygılar.
sayın ilsa44 kuluncak bana çok ters düşüyor.birazda uzak kalıyor.eğer sen gidersen senden haber bekliyoruz.daha önce bu bölgede fernor bahçesi olduğunu hiç duymadım.eğer gidersen bolca fotoğraf isteriz.birde bahçe sahibiyle görüşebilirsen bahçenin rakımı toprak yapısı ağaçların yaşı meyve tutumu gibi konularda bizi bilgilendirirsen çok seviniriz.

ilsa44 beğendi.
Eski 26-10-2013, 11:46   #5
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Alıntı:
sayın ilsa44 kuluncak bana çok ters düşüyor.birazda uzak kalıyor.eğer sen gidersen senden haber bekliyoruz.daha önce bu bölgede fernor bahçesi olduğunu hiç duymadım.eğer gidersen bolca fotoğraf isteriz.birde bahçe sahibiyle görüşebilirsen bahçenin rakımı toprak yapısı ağaçların yaşı meyve tutumu gibi konularda bizi bilgilendirirsen çok seviniriz.
Sayın 44baba,
Bahçenin rakımı 1750 metre.
Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı.

Eski 29-10-2013, 18:45   #6
Ağaçsever

44baba's Avatar

[QUOTE=gökhan07;1211721]Sayın 44baba,
Bahçenin rakımı 1750 metre.
Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı.[/QUOTE
sayın gökhan bey aşı işini profosyonel olarakmı yapıyorsunuz.

Eski 30-10-2013, 10:42   #7
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Alıntı:
sayın gökhan bey aşı işini profosyonel olarakmı yapıyorsunuz.
Sayın 44baba,
Profesyonellikten kastettiğiniz mesleki anlamda ise mesleğim bu değil.
Hobi amaçlı ilgileniyorum.

Eski 25-10-2013, 08:15   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
fernoru bilmem ama 2009 da 30 adet kaman 30 adet şebin fıdanı dikmiştim.kamanlarda henüz meyve yok şebinlerde 5-10 meyve vardı.Eklenti 449476
Sayın 44baba,
benim bahçem Hekimhan-Kuluncak sınırında. Kuluncak sınırları içinde. Rakım epey yüksek. Google earth'e göre 1650-1700metre. güneye bakıyor ve meyilli. Su sorunu yok. Küçük bir kaynak suyunu havuzda depolayarak sulayacağım. Toprak analizini çok yakında yaptıracağım. Halihazırda bu bahçenin yanında yabani ceviz ağaçlarımız var. Çok verimli değiller ama her sene meyve veriyorlar.
Ben şimdiye kadar ağırlıklı olarak bu forumdan edindiğim bilgilere dayanarak hem geç çiçeklenmesi, hem hastalıklara karşı dayanıklılığı bakımından fernor düşünüyorum.

ilsa44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2014, 23:41   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2014
göl kenarı

Alıntı:
acaba göl kenarlarında ceviz yetiştirilir mi ve hangi tür daha uygun olur

ekskiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ceviz çimlendirme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025