![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
Alıntı:
fernoru bilmem ama 2009 da 30 adet kaman 30 adet şebin fıdanı dikmiştim.kamanlarda henüz meyve yok şebinlerde 5-10 meyve vardı. ![]() benim bahçenin rakımı 1100 geç ve erken don ihtimali var.bahçe kuzey yönünde.ancak bu iki çeşit kesinlikle soğuklardan etkilenmedi.ancak hastalıklara çok dayanıklı değiller. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın 44baba, Eğer kuluncak ilçesine gitmeye karar verirseniz ve bana daha önceden söylerseniz bende fernor bahçesi olan arkadaşı ararım (bahçe etrafı çevrili ,kapısı kilitli ve korunaklı bir bahçe) ağaçları daha yakından görmüş olursunuz. Bende yaptığım aşıların son durumları hakkında bilgi almış olurum sayenizde. Telefonla bilgi alsam da fotoğraflarını çekerseniz görsel açıdan benim için çok güzel olur ve yakınınızda olan bu bahçe fernor cinsi konusunda size fikirler verebilir düşüncesindeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
Ben şu an Malatya merkezdeyim. 44baba'ya yazdığınız yukarıdaki önerilerinize ben tamam diyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenin rakımı 1750 metre. Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=gökhan07;1211721]Sayın 44baba, Bahçenin rakımı 1750 metre. Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı.[/QUOTE sayın gökhan bey aşı işini profosyonel olarakmı yapıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın 44baba, Profesyonellikten kastettiğiniz mesleki anlamda ise mesleğim bu değil. Hobi amaçlı ilgileniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
benim bahçem Hekimhan-Kuluncak sınırında. Kuluncak sınırları içinde. Rakım epey yüksek. Google earth'e göre 1650-1700metre. güneye bakıyor ve meyilli. Su sorunu yok. Küçük bir kaynak suyunu havuzda depolayarak sulayacağım. Toprak analizini çok yakında yaptıracağım. Halihazırda bu bahçenin yanında yabani ceviz ağaçlarımız var. Çok verimli değiller ama her sene meyve veriyorlar. Ben şimdiye kadar ağırlıklı olarak bu forumdan edindiğim bilgilere dayanarak hem geç çiçeklenmesi, hem hastalıklara karşı dayanıklılığı bakımından fernor düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2014
|
göl kenarı
Alıntı:
|
|