![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 yıllık çöğürlere bence ağustos ayında bilezik aşı yapın. (ceviz aşısı için üretilmiş çift bıçaklı aşı çakısını tercih edin, aşı tutma oranınızı artırır) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size katılıyorum çapı 5 cm olan ağaçlara 2 kalem yeterli. Bende bu sene yaptığım aşıların resimlerini çekemedim ama bir ara gidip fotoğraflamayı istiyorum, genellikle kabuk aşı yaptım. Hiç toprak koymadan yaptığım aşılarda var ama topraklılar kadar başarılı olmuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malatya kuluncak ilçesinin, konaktepe köyüne yolunuz düşerse 10 dönüm çeşit değiştirme aşısı yapılmış bir fernor bahçesi var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
şimdilerde yeni bir aşı şekli dikkatimi çekiyor.bu aşıda toprak kullanılmıyor.yapması son derece basit.önümüzdeki sezon bu aşıyı deneyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
[QUOTE=gökhan07;1218425]sayın 44baba, Topraksız aşı dediğiniz, toprak yerine sadece aşı macunu sürülerek yapılan aşı mı?[/QUOTE evet kabuk aşıdan farkı toprak kullanılmıyor kalemlerin tek yüzü yerine çift tarafı alınacak ölçüye göre gövdede açılan kabuğun içine yerleştirilip çiviyle sabitledikten sonra kalemin ucuna ve açılan yaralara sutut sürülüyor kaleme ise su bazlı pilastik boya sürülüp aşı bitiriliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=44baba;1218710] Alıntı:
Ben bu yıl topraksız olarak,aşı macunu kullanarak bu aşı metodunu denedim fakat sağlıklı bir sonuç alamadım. Topraklı yapılan aşıların daha sağlıklı ve tutma oranının daha yüksek olduğunu gördüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceviz çimlendirme |
|
|