![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
Merhabalar. Bir sorum olacaktı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Bu yıl 10 kadar ceviz ağacına çeşit değiştirme aşısı yapmak istiyorum. Fernor aşılayacağım kısmetse. Bizim memeleketin rakım 1500 m civarı. Bahçedeki Benim fernorların uyanma zamanı Nisan sonu mayıs başı gibi. Yani oldukça geç yapraklanıyor. Sorum şu: Aşı işlemini Nisan 15 -20 gibi mi yapmalıyım; yoksa uyanma zamanı ile orantılı olsun diye Nisan sonu-Mayıs başı mı yapmalıyım? Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2013
|
dondurucudaki kalem
Bi akrabam vasıtasıyla biyerden aşı kalemi buldum fakat dayıoğlu onları dondurucuya koymuş.bu kalemler kullanılabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Sayın gezgin57, Üstatlar elbette cevap yazacaktır ama; benim okuduğum gördüğüm kadarıyla o kalemler ölü artık. Ustalar soğutucularda 4 derecede veya kuzey yönlü olarak toprak altında saklamak gerektiğini söylüyor. Dondurucuda muhtemelen eksi(_) dereceleri görmüştür. Sizin kalemler kullanılamaz gibi görünüyor. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
sayın geo 2007 aşı kalemlerin sağlam olursa nisan sonu mayıs 15 e kadar yapabilirsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim sayın hazerhan. Söylediğiniz periyotta işlemi yaparsak iyi olacak gibi. Kolay gelsin size de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceviz aşısı, chandler |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|