![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
3 yaşında pedronun verimi muhteşem olmuş. Hayvan gübresi dışında sanırım başka gübre kullanmadınız? Pedro sert budama istediğne göre bu sene uzayan ve desteklenen dalların hepsinin kesilmesi de gerekecek gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her yıl iki üç ramork hayvan gübresi ilave ederim, bunun dışında başka gübre kullanmam, biraz ot yapıyor ama onuda capa makinesi hallediyor. İki yıl önce koyun gübresi atmıştım içinde meşe pelitleri varmış bahçede her yerde meşe çıktı eksem böyle çıkmazlar, çıkanları ot ilaçları ile kurutmaya çalışıyorum. Gelişme döneminde oldukları için şekil budamalarına dikkat ediyorum, bu kadar meyve yapacağını sanmadığım için uc almalarını biraz uzun bıraktım, meyveyi çok bağlayınca da dallar açıldı yere değiyor, seneye güzel bir verim budaması yapacağım, meyveyi taşıyacak dalların oluşturulması gerekir. Sayın avanos, bende iki yıl önce sizler gibi düşünüyordum yıllar çabuk geçiyor bir bakmışsınız ağaçlar büyümüş ne zaman büyüdüler dersiniz, hasadınız bol olsun. Yalnız şimdiden kuşlardan nasıl koruyacağınızı düşünün, kuşlar bademlere çok zarar veriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|