![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Arkadaşlar, foruma yeni üye oldum. Allah kısmet ederse bundan sonra size bolca sorum olacak. Bir iki ay önce kayınpederimi kaybettim ve onun bahçesinin sorumluluğu bana kaldı. Bahçede kayısı, elma, erik, şeftali, kiraz ve ceviz ağaçları var. İlk sorum ceviz ağacı ile ilgili. Komşunun bahçesine bakan fakat aslında inşaatçı olan birisi ceviz agacına maket bıçağıyla, yukarıdan aşağıya iki tane kesik atmam gerektiğini, ağaca gömleğinin dar geldiğini söylüyor. Doğru mudur? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu nasıl bir saçmalık ve vahşet ya.... Sakın böyle bir şey yapmayın. Ağacı nem kaybından kurutursunuz. Kurumasa bile gelişmeye değil, yarasını sarmaya çabalayacaktır. Arkadaşlar böyle ciddi sorularınızı mutlaka işin uzmanına sorun. Bu formdakiler - bende dahil- genellikle uzman değil, kişisel tecrübelerini aktaran gönüllüler. http://ceviz.ksu.edu.tr/ Önceki mesajlarda ilgili yerlerin adreslerini verdim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dinç'e kaçmış ağaçlar meyvayı dökerler, bu nedenle yaşlıların bir değimi var al eline baltayı iki kere vur gövdesine bak seneye nasıl bağlar derler. yanlışta sayılmaz, ağaçı yaralama ağaçı zayıf ve açılan yaraya çalışacağından dinç gitmesini durdurur. Ağaçlarda dikine açılan yaralar ağacı kurutmaz sadece gelişimini yavaşlatır, ve bu açılan yaralardan haşerenin çalışmasını sağlar. Kabuğun enine tam kesilmesi ve ya fırdolay tam kemirilmesi ağacı kurutur. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir diğer neden de ( meyve vermiyor veya az veriyorsa) uygun tozlayıcısı var mı bakılmalıymış. Bence ağaçlarınızı boşuna yaralamayın. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|