![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Öncelikle cevizden para kazanma hayallerimin yaptığınız hesaplarla biraz darbe yediğini söylemeliyim ![]() Büyük ihtimalle bu işlere hevesli bir ortağım olacak, oda Ankara'da yaşayan bir memur. Bu yükü en azından iki kişiyle paylaşmanın maddi ve manevi açıdan çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizim planımızda arazinin yakınlarındaki bir köyden birisine bir miktar para verip (henüz miktarı ne olur bilemiyorum) bakımını yaptırmak. Köylüye güvenip güvenmeme meselesine gelince hangi işi yaparsanız yapın her halükarda birilerine güvenmek durumundasınız ****** kontrolü elden bırakmamak kaydıyla. Ceviz yetiştiriciliği ile okuduklarıma göre ilk dikim işleri tamamlandıktan sonra ilk 2 yıl yaz aylarında ortalama haftada bir sulama gerekiyor, peryodik olarak da gübreleme, ilaçlama gibi işler var. Bizim planımız ilk bahar-sonbahar aralığında her hafta sonu bir kişinin bahçeye giderek bahçeyi ve çalışanı kontrol etmek şeklinde. Bu yöntemle ciddi bir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum. Diğer yandan asıl sıkıntının tarlayı alma aşamasında yaşanabileceğini düşünüyorum. Arkadaşımızın bahsettiği gibi Ankara'da uygun fiyatlı ve suyu olan bir tarla bulmak biraz zor. En iyi ihtimalle kuyu, sondaj vs ile su bulunabilecek bir tarla almayı düşünüyorum ki, tarlanın bu özelliklere sahip olup olmadığı konusunda bölge insanından **** satıcıdan elde edilecek verilerin güvenirliği şüpheli. Tabi ciddi bir sıkıntıda özellikle Ankara için geçerli olan don riskinin varlığı ve bununla nasıl mücadele edileceği. Ankara çevresinde 50 km lik daire içindeki tarla dönüm fiyatları 2000-15000 ytl aralığında seyrediyor. Planımız düzenli gidiş geliş açısından Ankara'ya yakın, çalışan temin edebilmek açısından da bir köye yakın bir tarla bulmak. Bu arada piketaj ve havlatmak nedir? Bu soruyu soran birinin ceviz yetiştirmeyi düşünmesi doğru değil mi acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|