![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Alıntı:
Ben bahçemi kurarken kimseden yardım almadım.Budamalarda dahil olmak üzere bütün bahçe işlerini de amatör olarak yaptım. İnternet üzerinde bu işlerle haşır neşir olan vatandaşlar yandal verimlerinde 5 ve 6 . yaşlarda uç kesimi yapılmayıp ağaçları verime yatırmak gerektiğini söylüyorlar. Bende bu sene bu arkadaşları dinledim. Fakat bu kadar yoğun bir meyve tutumu ve cinsin gelişiminin yere meyilli bir çeşit olması işleri bu haddeye getirdi. Şayet geçen seneki gibi daha sert bir budama yapıp biraz daha fazla dal çıkarsaydım bu sorunlar olmayacaktı malesef. Bu sene ićin yapacak fazla bişey yok artık.Görsel olarak göz zevkime hitap etmiyorlar malesef. Ama ben bu yaşadıklarımı bir kayıp olarak görmüyorum.Tecrübe kazandığıma inanıyorum. Ve tecrübe ne parayla ne de internette akıl verilerek satın alınabilecek bir sey değil. İnternet üzerinde bu işleri profesyonel olarak yapanların da bazı bilgileri pas geçerek işlerin bir çok püf noktasını söylemediklerini düşünüyorum. Kendi ayaklarına sıkmak istemediklerini ve ceplerini doldurmaya devam etmelerinin bir yolunu bulmak zorunda olduklarını , bu sebeble işin püf noktalarını kendilerine bıraktıklarını düşünüyorum. Hatalarımın bir kısmını seneye telefi etme şanşımız var.Ve hala arkada 3 yaşında başka fidanlarımda var. Bu tecrübe onları en azından kurtaracaktır. Pedro ya gelince.İnanıyorumki ilgili ve tecrübeli ellerde kesinlikle pas geçilmeyecek çok verimli bir ćeşit. Biraz özenli bir bakım istiyor sadece... |
|
|
|
|
|
|