agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2012, 00:06   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Fidancıda 3 boy fidan var 25-60 cm 60-100 cm ve 100-250 cm diye gidiyor. en büyük boy fidandan almak mı mantıklı yoksa 60-100 cm olan fidandan mı ekmeliyim sizce? Büyük boy fidanların bakımı daha mı zor olur acaba ? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Bu soruya cevap vermek oldukça zor, ya da anlatımı çok zor.

Açık köklüyse Fidanın boylusu ya da kalını daha iyidir diye bir şey yok, bu nasıl olsa yer değiştirecek ve o kalın gövdeye yeri değişmiş kökler bakmakta zorlanacak. Bence en uygunu genç körpe ve iyi gelişmişini almak, hem daha ucuz olur
Tüplüyse de bir önceki yıl aşı olmuşunu tercih etmeniz hem kesenize hem yaranıza olacaktır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 23:26   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
ufak boylu derken ufak yaşlı olan ...

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 10:56   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2012
Merhaba arkadaşlar;

Hafta sonu 300 adet Chandler ve 20 adet franquette diktik. Öncellikle onlarca dönümde yüzlerce hatta binlerce ceviz ağacıyla uğraşan herkesi tebrik ediyorum. İşin içine girince gerçekten zor olduğunu gördüm. Benim için herşey yeni başlıyor. (yoğunluktan telefonu şarz edip, resim bile çekemedim. Gelecek hafta resim paylaşmayı planlıyorum)

Dikim yaptığım bölgede bazı yıllar don olabiliyormuş. (Antalya burdur arasında 800 m rakımlı bir bölgede dikim yaptım. Hernekadar karın çok nadir yağdığı, kışın çok sert geçmediği bir bölge olsada, dikim alanı düz ve biraz çukurda kalıyor)

1) Chandler fidanın dona dayanıklığı nasıldır. Nezaman yaprak döküp, nezaman yaprak açar.

2)Dona karşı ilk yıl için fidancımın tavsiyesi. Kasım ayında yapraklarını dökütüğünde tüm gövdenin beyaz plastik boya(1/3 oranında su karıştırarak) ile boyanması oldu. Ayrıca bir tarafı jelatinli olan kasap kağıtlarını külah yaparak kafalarına geçirebileceğimi belirtti. Bu konuda ek bir önerisi olan varmıdır? Deneyimleriniz nelerdir?

3) Bazı fidanlardaki göz aşısının üst kısmında aşı dalı ile anaç fidan arasında boşluk var. Bu boşluğun bir zararı olurmu. Tarlaya gelen ziraat müh. bu boşluklara aşı macunu sürmemi önerdi. Fidancım ise aşı macunun aşılı dal ile anaç arasındaki iletişimi kesebileceğini, isteniyorsa sadece aşı bantı ile bu bölgelerin sarılabileceğini belirtti. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan varmıdır?

4) son soru tozlayıcı oranı ile. Fidancım 5% yeterli olduğunu belirtti. Tarlama gelen ziraat mühendisi ise en az 10% olması gerektiğini belirtti, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok teşekkürler

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 18:19   #4
Ağaç Dostu

Bu hafta sonu basima gelen cok ilginc bir seyi paylasmak istiyorum ... Dallarindan birisi ezilmis 2 yasinda pedro agacimin dalini ezik yerinden kesmistim iki ay once , o dal kesilen yerin hemen altindaki gozden surmus ve ucunda meyve vardi , kopardim hemen tabii... yani budamanin zamani ne kadar onemliymis anladim yabanci cesitlerde...yabanci cesitlerde budama martin sonunda belki nisan basinda yerine gore olmali yuksek verim icin... yaz budamasi mecbur olmadikca yapmamali...

Eski 16-10-2012, 18:59   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Smile

sorduklarıma zaman ayırarak cevap veren arkadaşlara teşekkürler..

inegöllü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 10:22   #6
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü Mesajı Göster
sorduklarıma zaman ayırarak cevap veren arkadaşlara teşekkürler..
sevgili inegöllü malesef aynı bahçe bende de mevcut 2011 aralıkta dikmiştim vakti zamanında fidanları 3-4 göz üzerinden kesmeye kıyamadığım için ve damlama sulamadaki dengesiz sulama sonucu aynı paylaştığın fotoğraftakiler gibi kaldılar.Baharı bekliyoruz

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 19:10   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;

Hafta sonu 300 adet Chandler ve 20 adet franquette diktik. Öncellikle onlarca dönümde yüzlerce hatta binlerce ceviz ağacıyla uğraşan herkesi tebrik ediyorum. İşin içine girince gerçekten zor olduğunu gördüm. Benim için herşey yeni başlıyor. (yoğunluktan telefonu şarz edip, resim bile çekemedim. Gelecek hafta resim paylaşmayı planlıyorum)

Dikim yaptığım bölgede bazı yıllar don olabiliyormuş. (Antalya burdur arasında 800 m rakımlı bir bölgede dikim yaptım. Hernekadar karın çok nadir yağdığı, kışın çok sert geçmediği bir bölge olsada, dikim alanı düz ve biraz çukurda kalıyor)

1) Chandler fidanın dona dayanıklığı nasıldır. Nezaman yaprak döküp, nezaman yaprak açar.

2)Dona karşı ilk yıl için fidancımın tavsiyesi. Kasım ayında yapraklarını dökütüğünde tüm gövdenin beyaz plastik boya(1/3 oranında su karıştırarak) ile boyanması oldu. Ayrıca bir tarafı jelatinli olan kasap kağıtlarını külah yaparak kafalarına geçirebileceğimi belirtti. Bu konuda ek bir önerisi olan varmıdır? Deneyimleriniz nelerdir?

3) Bazı fidanlardaki göz aşısının üst kısmında aşı dalı ile anaç fidan arasında boşluk var. Bu boşluğun bir zararı olurmu. Tarlaya gelen ziraat müh. bu boşluklara aşı macunu sürmemi önerdi. Fidancım ise aşı macunun aşılı dal ile anaç arasındaki iletişimi kesebileceğini, isteniyorsa sadece aşı bantı ile bu bölgelerin sarılabileceğini belirtti. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan varmıdır?

4) son soru tozlayıcı oranı ile. Fidancım 5% yeterli olduğunu belirtti. Tarlama gelen ziraat mühendisi ise en az 10% olması gerektiğini belirtti, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok teşekkürler
Soğuk hava aynı su gibi alçaklardan akıp gidermiş,yinede fidanlarınızın çukurda olması soğuklama olucak anlamına gelmez,yeterki taban suyu olmasın.Gövdelerini beyaz kaliteli plastik boya ile boyayabilirsiniz,ben boyadım ama %50 su %50 boya katarak.Chandler mayısın ilk haftası gibi yaprak açıp,kasım sonuna kadar yapraklı olur.Aşı dalı ile anaç fidan arasındaki boşluk nasıl oluyor anlayamadım,resim yüklerseniz daha net yorum yapabiliriz.Tozlayıcı olarak %5 biliyorum,ki bende öyle dikim yapmıştım.Kolaylıklar diliyorum.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 18:10   #8
Ağaç Dostu

chandler icin onemli olan kisin -15 den fazla olursa problem oluyor..hatta - 20 gecen sene - 20 yi gecti bizim oralarda soguk zarari oldu ama fidanlar kendini toparladi bu yaz... beyaz plastik surun ,sulamayi agustosta bitirin,mayistan sonra azotlu gubre vermeyin....
eger etrafta baska ceviz agaclari yoksa %10 garanti olur ama eger baska ceviz agaclari varsa etrafta %5 de olur zannedersem ...simdi benim bahcede tozlayicilarda erkek cicek olusmadi ama iki senedir ceviz oluyor ,demekki cevredeki agaclardan tozlanma oluyor...

Eski 17-10-2012, 18:54   #9
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Benim aşılı olarak diktiğim cevizler sefilleri oynuyorken, aşısız Gürcü Cevizi dediler bilmiyorum ne kadar doğru yanlış(Gürcü cevizi ?), neyse bu ceviz resmen feci fark attı diğerlerine üstelik aşılı olanları el üstünde tutuyor, mamalarla besliyor, ninnilerle uyutuyorduk. Şebin, sizlere ömür onun yerine yenisini aldım. Bilecik ise uzatmaları oynuyor. Anlattığınız şekilde budayıp bekliycem, bahar ola hayrola...

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 21:54   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Bu ukraynadan ithal cevizlerin çernobil bölgesinden gelenlerin radyasyon ölçümü yapılıyormu? Avrupada hiç ukrayna cevizi görmedim.

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2012, 23:10   #11
Ağaç Dostu

Moldovya,Ukrayna,Özbekistan,Şili,Bulgaristan,Kalif orniya. Ceviz ithal edilen ülkelerden bazıları..

Eski 18-10-2012, 20:06   #12
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
İşte asıl olan bu detaylar, bu tür bilgiler çok değerli bence yaptığınız üç cümlelik tespit öyle her yerde bulunabilecek bilgiler değil. Ben mesela Bileciği Şebin tozlar diye duydum gidip şebin fidanı aldım oysa şimdi şebin cevizlerinde kurt olma riski yüksek olduğunu öğrendim acaba Şebini başka hangi ceviz kültürleri tozlayabilir?
Birde Maraş18 ve sütyemez olarak adlandırılan iki iri ceviz kültürü var bunlar hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizimle bilgilerini paylaşabilir mi?

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 09:19   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2012
selamlar, çok fazla bakma şansım olmadı. az sonra fidanları boyamaya gidecegim. çok hizli bilgilendirirseniz sevinirim. fidanlari yeni diktim. boyarken neye dikkat etmem lazim? aşı kismi boyanmalimi? aşı surgunu boyanmalimi? çok acil bilgiye ihtiyacım var. lütfen yardimci olun.

ulukislali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 17:29   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Bu sene topladığım chandler'lar ; Ağaçlardan tek tek elle topladık ve bıçak kullanarak yeşil kabuğundan ayırdık. Kırdıklarımızın İçleri süt beyazı , içlerini tam doldurmuş ve bütün halde çıktılar. 10 günlük kurutma sonrası ( güneş görmeyen ve havadar biryerde serilerek) iç hacimlerinde gözle görülür bir küçülme (büzüşme) meydana geldiğini farkettik. Fikri olan varmıdır.?

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 17:54   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Bu sene topladığım chandler'lar ; Ağaçlardan tek tek elle topladık ve bıçak kullanarak yeşil kabuğundan ayırdık. Kırdıklarımızın İçleri süt beyazı , içlerini tam doldurmuş ve bütün halde çıktılar. 10 günlük kurutma sonrası ( güneş görmeyen ve havadar biryerde serilerek) iç hacimlerinde gözle görülür bir küçülme (büzüşme) meydana geldiğini farkettik. Fikri olan varmıdır.?
Benim bildiğim kadarı ile,erken toplamaktan dolayı iç büzüşmesi oluşuyormuş.Yine de bu soruya en doğru cevabı Sayın Lilium vericektir,kendisi chandler hasadını bir kaç yıldır yapıyor ve bu konuyla ilgili mutlaka tecrübesi olmuştur.Saygılar.

Eski 23-10-2012, 09:27   #16
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2011
Alıntı:
Benim de geçen sene aynı şey(büzüşme) başıma geldi.Ben sulamadan diye yorumladıydım ve bu sene sulamayı artırdım.Bu sene çok şükür büzüşme yoktu.

mitat10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2012, 10:13   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Benim de geçen sene aynı şey(büzüşme) başıma geldi.Ben sulamadan diye yorumladıydım ve bu sene sulamayı artırdım.Bu sene çok şükür büzüşme yoktu.
Sayın Mitat10 sulamadan bende şüpheleniyordum çünkü Trakya bu sene çok kurak geçti. Önümüzdeki sene sizin de tespitinizi dikkate alarak sulamayı biraz daha arttırmayı düşünüyorum.

Eski 22-10-2012, 20:59   #18
Ağaç Dostu

Sayın juglandales,chandler bahçeniz kaç yaşında ve bu yaşa kadar karşılaştığınız en önemli sorun ( ya da sorunlar ) -eğer var ise- ne oldu? Verim durumu ortalama olarak nedir? Tozlamada sıkıntınız oldu mu ? Vejetasyon süresinden dolayı sürgünlerde donma oldu mu? Bu konulara biraz değinebilir misiniz?Teşekkürler.

Eski 22-10-2012, 22:03   #19
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın juglandales,chandler bahçeniz kaç yaşında ve bu yaşa kadar karşılaştığınız en önemli sorun ( ya da sorunlar ) -eğer var ise- ne oldu? Verim durumu ortalama olarak nedir? Tozlamada sıkıntınız oldu mu ? Vejetasyon süresinden dolayı sürgünlerde donma oldu mu? Bu konulara biraz değinebilir misiniz?Teşekkürler.
Rahmetli lokman avşar'ın susuz şartlarda ceviz yetiştirme projesine uygun olarak 5 sene önce ektiğim tohumları 3 sene önce aşılattım.tum bakımlarını kendim öğrene öğrene yapmaya çalışıyorum . Beni zorlayan koşullar ; toprak çok killi ve rüzgar çok fakat beni yıldıramadilar.ağaç başına ortalama 15 adet ceviz var. Chandler'lar diğer yerli çeşitlere göre çok daha iyi durumda ne donma oldu ne de antraknoz,Gunes yanıklığı.tek bir meyvada bozukluk yok.verim az fakat budama kaynaklı olduğunu düşünüyorumve seneye 3-4 kat artacağını tahmin ediyorum

Eski 22-10-2012, 23:13   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-10-2012
Forum üyelerine merhabalar,
Elazığ'da bulunan tamamı tohumdan yetişmiş 40-50 yaşlarında 11 ceviz ağacının tepelerini 1.50 m'den kestik. Taze sürgünlerine Temmuz ayında yama göz aşısı yapmaya çalıştım. 5 Ağaçta aşı tuttu ve aşı gözleri 40-150 cm boy attılar. Bu aşılı sürgünleri kışın dondan nasıl koruyabilirim. Kışın ısı -20 derecelere kadar düşüyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

seayden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2012, 20:45   #21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-12-2011
olur illaki büyükbaş hayvan gübresi koymak şart değil.

goksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2012, 21:55   #22
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Keçi gübresi benim bildiğim kadarı ile daha "kaliteli" bir gübredir.

Bir sene inek gübresi verdik, uygulaması ve daha sonra toprağa karıştırması zahmetliydi.

Sonraki sene keçi gübresi kullandık, daha granüler bir yapıda olduğu için uygulaması ve toprağa karışması daha kolay.

Bu sene ağaçların daha çok faydalandığını düşünüyorum, dolayısı ile seneye de keçi gübresinden devam edeceğim.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2012, 22:21   #23
Ağaç Dostu

Unhappy

Çamtepe ve goksal'a teşekkürler. Yarın işbaşı ; her bir çukura ust toprakla karışık keçi gübresi , bir miktar Leonardit, biraz kukurt, az birazda 18-46 işlem tamam. Yemek tarifi gibi oldu

Eski 27-10-2012, 15:55   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
tohumdan

Öncelikle herkesin kurban ve Cumhuriyet bayramlarını kutlarım.

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek. 2013 Ağustos da Chandler olarak aşılamak niyetindeyim.

- Tohumları ekimden önce hangi ortamda ve sıcaklıkta korumam gerekiyor ve nasıl ekmem gerekiyor anlatırsanız çok sevinirim.
- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.
- Toprak hazırlığı koyacağım çukurlar için nasıl olmalı ? Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum yerine önereceğiniz gübre nedir ve ekimden ne kadar önce hazırlamalıyım ?

İlginize teşekkür eder saygılarımı sunarım.

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2012, 19:54   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek.
Neden pedro olarak belirlediniz. Tohum olarak çetin ceviz kullanabilirsiniz. İlla cins bir cevizi anaç olarak kullanacaksanız niçin chandlerı düşünmediniz?
Herbir çukura koyacağınız ceviz adedi minimum 3 olmalı diye düşünüyorum.

Eski 29-10-2012, 15:21   #26
Yeni Üye

Alıntı:
Neden pedro olarak belirlediniz. Tohum olarak çetin ceviz kullanabilirsiniz. İlla cins bir cevizi anaç olarak kullanacaksanız niçin chandlerı düşünmediniz?
Herbir çukura koyacağınız ceviz adedi minimum 3 olmalı diye düşünüyorum.
Sayın Juglandales,

aslında anacın çeşidinin çok önemli olmadığını düşünmüştüm. 300 adet pedro çeşidi olan 8 yaşında ortalama verimi 47-50 KG arasında değişen bir amcadan aldım. Nasıl olsa chandler la aşılayacağım diye düşündüm bilemiyorum bir hata mı var sizce ?

Eski 27-10-2012, 20:14   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
- Tohumları ekimden önce hangi ortamda ve sıcaklıkta korumam gerekiyor ve nasıl ekmem gerekiyor anlatırsanız çok sevinirim.
Ben hasat ettikten sonra herbirini tek tek tartıp buzdolabına koydum. Bu işlem doğrumu tartışılır . Çünkü daha önce ektiğim çetin cevizleri pazardan alıp ektim ve %98 tutma oranı yakaladım. Ekerken cevizlerin kesişim yerinin yukarı dolayısıyla yanaklarının yana bakması gerekiyor. Toprağa 5 cm gömseniz yeterli olur.

Eski 28-10-2012, 17:19   #28
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.
- Toprak hazırlığı koyacağım çukurlar için nasıl olmalı ? Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum yerine önereceğiniz gübre nedir ve ekimden ne kadar önce hazırlamalıyım ?
Sn vasces

Şu başlığı okumanızda fayda var. Sebahattin Bey ve Mine Hanım'ın bir tartışması da konuyu çok zenginleştirmiş.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/2663.htm

Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum da ne demek?
Gübre Bitki Bakımı & Besini Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2012, 15:25   #29
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Sn vasces

Şu başlığı okumanızda fayda var. Sebahattin Bey ve Mine Hanım'ın bir tartışması da konuyu çok zenginleştirmiş.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/2663.htm

Yanmış hayvan gübresi bulamıyorum da ne demek?
Gübre Bitki Bakımı & Besini Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da
Sayın Çamtepe linkler için teşekkür ederim. 3200 adet ceviz, 200 adet elma için şehirdışından temin sıkıntısı olabilir. Kendi bölgemizde uzun süre beklemiş bulamıyorum demek istemiştim.

İlginize teşekkür ederim.

Eski 29-10-2012, 09:58   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
tebrikler

Alıntı:

Tohumdan ekeceğim tohumlukları 1000 adet Pedro olarak belirledim ve bu hafta temin ettim. Planım her çanağa 2 tane olacak şekilde yerleştirmek. 2013 Ağustos da Chandler olarak aşılamak niyetindeyim.
Öncelikle tebrikler

özel bir ortam istemez serin kuru bir yerde durabilir
ekim işini kasım sonundan subat başına kadar yapabilirsiniz yanlız ocak (çukur)başına 4 **** 5 adet tohum ekiniz en iyi büyüye iki adedini bırakır ve iyi büyürse agustosta aşılarsınız

- Tohumları çukura yerleştirirken birbirine yakın olsa sorun olur mu, çünkü bunlardan bir tanesini 2013 ağustos ayında göz aşısı sırasında yerinden taşıyacağım.işte burada sorun var yaz ortasında fidanı asla taşıyamazsınız sadece aşıya gelebilir
sürgün yaparsa baharda taşınabilir

[COLOR="Blue"]doğal gübresiz olamaz
mutlak bulunmalııdr
derin çukurları pamuk gibi yumuşatıp bolça gübresini (tahlile göre)eklersiniz
leonarditte çok güzel olur
kompost çok güzel olur
ne kadar bol olursa o kadar iyi olur
tabi yanmış olmalı[
topragı elinize aldığınızda mis gibi kokusu ve helva gibi dağılıyorsa vede dilinden anladığınızda tohum ekimine hazırdır
bu aylarda tüm hazırlıkler için çok çlışmak gerekir
derin sürüm vb. konular zaten halledilmelidir/COLOR]
İlginize teşekkür eder saygılarımı sunarım.
kolaylıklar dilerim

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025