![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2010
|
sn. Lilium yanlız şöyle bir durum var,babam doğma büyüme o köyden,köyün çoğu ve de muhtar akrabamız,babamın ikameti orada ve şu an o köyde çiftçilik yapmakta.ama yine de muhtar yerleri saklamakta ısrar ediyo ekemeyelim diye,sizin dediğiniz gibi bende yok sende de olmasın mantığı var,yer yok diyo bize.diğer köy halkı ne düşünür bilemiyorum,ama yakında kokusu çıkar.çünkü yerleri araştırdım baya,ve yavaş yavaş tüm köylü duyacaktır kulaktan kulağa,tepkileri ozaman görebiliriz.ama yine de babamın o köyden olması bize avantaj sağlarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
Ayrıca söylediğiniz yer köy yerleşim alanına 2.000 metreden yakınsa zaten hiç kalkışmayın çünkü reddedililirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Orman arazilerinde yabancı ceviz türlerinin yapılamayacağına ilişkin hüküm yok sadece Tarım yabancı türlere destek vermiyor şöyle anlatalım 30 dönüm araziye yerli ırk ceviz diktin ve Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettin projeli olursa 6.000TL destekleme alırsın projeli değilse 3.000 TL (2010 yılı fiyatlarıyla) ve yerli ırkları Tarımdan alırsan %50 indirimli alırsın yine örnek Projeli yapana Sinop Tarım İl Müdürlüğü 2010 yılında 4,00.-TL'ye maal ettiği ceviz fidanını 2,00.-TL'ye sattı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sertifikalı fidan dikimi mecburiyeti olduğu için emin olmamakla birlikte çoğu yabancı çeşit için sertifika verilmemekte tarım tarafından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tarımbilisim badem ve ceviz değerlendirmelerinde tüm araştırmacılar şu hatayı yapmıştır.Yapmayada devam ediyorlar değerlendirmeler iç verim üzerine yapılıyor.Bu yanlış bir değerlendirme badem konusunda bu konuyu açıklamıştım.Burdada badem örneğini vereceğim badem konusunda daha tecrübeli olduğum için.Badem çeşidi olarak nonperial (elle kırılan çeşit) hep bu bademin iç veriminin yüzde 55 olduğunu söyleyip öneriyorlar.Ferragnes çeşidinin ise yüzde 38 olduğunu söylüyorlar ama profosyonel üreticiler için önemli olan toplam ürün değilmi.Şimdi iki çeşit için örnek vereceğim nonperial çeşidi kabuklu yakşalık 16 gr gelir buda yaklaşık 9 gram iç badem eder yüzde 55 oranı ile ferragnes çeşidi 36-38 gram gelir kabuklu olarak iç badem ağırlığı yaklaşık 14 gram.Ayrıca ferragnes ağacı daha çok ürün verir. Toplamda ferragnes dikildiğinde birim alandan daha çok iç badem alınır ama iç badem oaranı daha düşük.Yavuz çeşidini bilmiyorum siz iri dediğiniz için bu örneği verdim iri ürünlerin iç verimleri daha düşük oluyor genelde benim verdiğim örnekteki gibi iç verim oranı derken bu konu atlanmasın derim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Alıntı:
ic verimi dusuktur hafiftir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
İç verimin düşük olması iç verimi yüksek olan çeşitten birim alanda daha az ürün alınacak demek değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Bir de kaplan-86 türü için taze tüketim için olduğunu söylemişlerdi hasadı 15 gün içinde yapılmaz ise karardığından bahsetmişlerdi. (İntenetten tel.no.sunu aldığım bir fidanlık sahibi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca arkadaşlar sıcaklık değerleri konusunda yardımcı olabilirim.Herhangi istenen bir yer için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İllerin soguklanma sureleri varmı sizde son 3 yıl olarak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2010
|
arkadaşlar, yabancı bazı çeşitlere sertifika verilmiyor demişsiniz sertifikalı chandler varmı ülkemizde? ben 1500 tane dikmek istesem fidancılara önceden sipariş etmemmi gerekiyo yoksa ellerinde hazır bulunduruyorlarmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bende sıcaklık değerleri var soğuklanma süreleri yok.Ak deniz bölgesi hariç ağaçlar için gereken soğuklanma sürelerinde sorun olacağını düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
AŞILI CEVİZ AĞAÇLARI dikimden sonra mutasyona uğrarmı? Bu konuda bilgisi olan uzman arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız yararlı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce bahsetmiştim, bir arkadaşıma kapama ceviz bahçesi kurma çalışmalarımız var diye, bu çalışmalara başlandı ve hızla devam ediyor, hava koşullarını göz önüne alarak mümkün olduğu en hızlı en kısa bir sürede en uygun olduğu şekilde ceviz fidanlarını yerlerine koymak. İlk etepta ottuz dönüm olarak planlanıp arazinin ekim planı çıkarılarak işe başlandı, İki buçuk dönümlük bir kısmı ev için ayrıldı, geri kalan bölüme 500 fidan dikebileceğiz. Bugün, ekeceğimiz aralık mesafeleri tespit edilerek, araları dip kazan dediğimiz alet ile yeri patlattık, yarın fidan cukurlarını kepçe ile derince kazdırıp üst toprağı alta, alt toprağı üste gelecek şekilde kazıma başlıyoruz. İnşallah fırsat bulurum da bir kaç fotoğraf çeker ve ekim safhalarını fotoğraflarla anlatmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Hayırlısı olsun sayın lilium....çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim....deneyimlerinizden bizi mahrum bırakmayın.... Bende Yaşar Akça hocanın kitabını aldım baştan sona okuyorum şuan ...sizin arkadaşınızın bir kaç sene gerisindeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
aynı süreçten geçmişiz. ben de riper yerine dipkazan yaptırttım. ![]() ama şu kepçe işi çok tuzluya geliyor bilgin olsun lilium, her bir fidan için ayakları yere sabitleme, çukur nizami açam vs gibi sebeplerden dolayı süre çok uzuyor. ben şimdi çukurları kapattırıyorum. yaklaşık1 aydır açıktı. dk başına yerine çukur başı anlaştınız umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bugünkü çalışmamız da epey yorucuydu, dün çektirdiğimiz dip kazandan sonra yerin altı taş taban düşüncesi ile bugün kepçe çalışmalara başladı, 1,5-2 metre genişlik 1,5 - 2 metre derinliklere inilerek taban güzel bir şekilde kırılarak, az da olsa bazı yerlerde ki taşlar çıkarıldı temizlendi, üst toprağı alta gelecek şekilde çukurlar tekrar dolduruldu. Ceviz ekecekler çukurları kepçe ile açtırmalarında çok büyük yarar ve faydası olduğunu bilmelerini isterim, ne burgu ile açtırmaya benziyor ne de belle kürekle açtırmaya. Maliyetin de çok fark etmeyeceği kanısındayım, elle veya burguyla açtırsam üç aşağı beş yukarı aynı maliyetlere gelecek kepçenin saati 70 liradan anlaştık, oparatörümüz canavar gibi çalışıyor, bir işçi yövmiyesi 50 lira, bir işçinin bir günde açacağı çukuru o bir saatte daha fazlasını açıyor, derinliği genişliği toprağı gevşetmesi de çabası. Çalışmalarımızdan bir kaç fotoğraf koyayım, Dipkazan çektirirken ![]() Kepçenin çalışmaları ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Acaba arazi şahıs malımı? ve arazinin tamamında bir sürüm yaptırdınızmı? cevabını verirseniz sevinirim saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arazi daha önce tarla vasfında olduğu için önceki yıllar sürüm yapılmış, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sinova57 siz bunu daha bilgili biri ile görüşün 100 ve 200 TL proje ile alakalı değil.2009 yılı desteklenmelerinde ben ve projelerini yaptığımız arkadaşlar 2010 yılında bu desteklemeleri aldı hepsi projeliydi. Bir kısmımız 100 bir kısmımız 200 TL aldık. hepside çevre orman müdürlüğü projeleriydi. Biz şuanda profesyonel şekilde özel ağaçlandırma projeleri yapıyoruz.Bu konudan eminim 2009 yılındaki proje hibelerini aldık duyum ve kitabi değil uygulamadır bahsettiğim konu. Daha öncede badem konusunda demiştim. Burdaki bahsettiğim tüm konular direk gözlemlerimdir.Çünkü burdan binlerce insan faydalanmaktadır.Size önerim başka bir fidancı ve tarım ilçe müdürlüğü ile görüşmeniz yoksa 200 göre hesaplarsanız mağdur olabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2010
|
Şebin-Bilecik cevizi ekili tarlamızda,yan kısımlarada meyve ağacı dikmek istiyoruz.Acaba cevizleer bir zararı olurmu?Dikmeyi düşündüğümüz ağaçlar kiraz,vişne,elma,badem,fındık olabilir.Sanırım fındık ve badem için bir sıkıntı olmuyor ama diğerleri bir sorun teşkil eder mi?Bilgi verirseniz sevinirim,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|