agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2010, 09:03   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2010
cevabın için teşekkürler samsunlu55
size göre o zaman hangi ceviz sahil-1 mi? yoksa Toros-1 mi?

Sinova57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 17:43   #2
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sinova57 Mesajı Göster
cevabın için teşekkürler samsunlu55
size göre o zaman hangi ceviz sahil-1 mi? yoksa Toros-1 mi?
Geçen sene telefonla görüştüğümde Samsun'un soğuklamasını ve arazinin konumunu söylediğimde bana toros-1 cinsini önermişti.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 17:51   #3
Yeni Üye

ceviz

Samsunlu55 sizin arazi konumu nasıldı detaylı yazabilirmisiniz?

Eski 09-04-2010, 09:59   #4
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Sn. Avanos, bu fidancının selekte ettikleri iki çeşit var. Birisi toros-1 birisi sahil-1. Satışta bölgelerin soğuklama sürelerine göre satış yapıyorlar. Gezdiğiniz bahçenin sahibinin Akdeniz'de bahsettiği bahçe sahil-1 cinsi olabilir.

"ATILIM TOROS-1 adlı cinsimiz, soğuklama süresi yüksek bölgeler için tavsiye ettiğimiz bir cinsimizdir. Bu cins, verim itibariyle 1500 saat ve üstü yerler için tavsiye edilir."
"ATILIM SAHİL-1 adlı cinsimiz ise yukarıdaki aynı özeliklere sahip olup, soğuklama süresi itibarı ile 600-1200 saat arası yerler için tavsiye edilir."
http://www.cevizci33.com/neden/index3.asp
Bu sayfayı bende gezdim. Hatta firma yetkililerine telefon dahi ettim. İnternet sayfalarında yaptıkları bahçelerin reklamını koymuşlar. 2004-2005 yapılan bahçeleri var. Bu bahçe sahiplerinin adreslerini ve telfonunu istedim gidip göreyim diye ama şuan yanımda değil döneceğim dediler.Ben bir kaç kez daha aradım dönmediler. Yani kitapta yazanı değil iç anadoluda kurdukları bahçelerdeki verimi gözümle görmek istedim. Görmediğinize inanmayın Çünkü dönüşü yok bir ömür geçiyor dönmek için.Ben badem konusunda arkadaşlara yardımcı olurken kesinlikle direk gözlemlerimi yazıyorum bundan daha sıhhatli bilgi olmaz sanırım.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 17:50   #5
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos Mesajı Göster
Bu sayfayı bende gezdim. Hatta firma yetkililerine telefon dahi ettim. İnternet sayfalarında yaptıkları bahçelerin reklamını koymuşlar. 2004-2005 yapılan bahçeleri var. Bu bahçe sahiplerinin adreslerini ve telfonunu istedim gidip göreyim diye ama şuan yanımda değil döneceğim dediler.Ben bir kaç kez daha aradım dönmediler. Yani kitapta yazanı değil iç anadoluda kurdukları bahçelerdeki verimi gözümle görmek istedim. Görmediğinize inanmayın Çünkü dönüşü yok bir ömür geçiyor dönmek için.Ben badem konusunda arkadaşlara yardımcı olurken kesinlikle direk gözlemlerimi yazıyorum bundan daha sıhhatli bilgi olmaz sanırım.
İnternet sitesindeki fotoğrafların hepsi anahtar teslim olarak kurdukları bahçelerin resimleri, o kişilerin telefon numaralarını vermek istemiyebilirler. Bilgi verirken gözlemlenilen bilgiyi aktarmak tabi ki en güzeli fakat her zaman böyle olması imkansız diye düşünüyorum.

Eski 10-04-2010, 09:15   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
İnternet sitesindeki fotoğrafların hepsi anahtar teslim olarak kurdukları bahçelerin resimleri, o kişilerin telefon numaralarını vermek istemiyebilirler. Bilgi verirken gözlemlenilen bilgiyi aktarmak tabi ki en güzeli fakat her zaman böyle olması imkansız diye düşünüyorum.
Sn. Samsunlu55, ben buradan 10 adet fidan aldım. 2 ay öce diktik. Bakalım başarılı olacak mıyız? Toros mu Sahil mi hiç sormadım. Ben dedim deneme amaçlı dikmek istiyorum. Onlarda 10 adet gönderdiler. Benim için önemli olan başka bir tozlayıcıya ihtiyaç duymamasıydı. Diktiğim yer kıraç ve taşıma su ile sulayacağız. Gelişmeleri yazarım.
Şu Maraşlı Hocamız ise ayrı bir alem. Kendisi yeni tür geliştirdim diye reklam yapıyor. Ama kendi türlerini önermedi bana, bu yüzden güvenip almadım. Bilime fazla ticaret karışınca böyle oluyor galiba.
Aslında Cevizde birde geleneksel yetiştiricileri dinlemekte fayda var. Agozce'nin babası bildiğim kadarıyla bu konuda oldukça tecrübeli.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 18:51   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2010
sayın Samsunlu55;
Avanos isimli arkadaş örnek bahçelerini görmek istesine rağmen tekrar tekrar aramasına rağmen geri dönmemişler. Biraz gariplik yok mu sizce de !
insan, (pek akla yatmayan iddalarına göre)10. yaşında 100kg??? ceviz veren ağaçların reklamını yapmak istemez mi ? Ayrıca bu türler resmi olarak tanımlı türler arasında yok bildiğim kadarıyla . yani TESCİLLİ değiller sanırım. Ziraat Mühendisi arkadaşlar bir yanlış varsa düzeltsinler lütfen. . .

Alıntı:

harami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2010, 22:52   #8
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harami Mesajı Göster
sayın Samsunlu55;
Avanos isimli arkadaş örnek bahçelerini görmek istesine rağmen tekrar tekrar aramasına rağmen geri dönmemişler. Biraz gariplik yok mu sizce de !
insan, (pek akla yatmayan iddalarına göre)10. yaşında 100kg??? ceviz veren ağaçların reklamını yapmak istemez mi ? Ayrıca bu türler resmi olarak tanımlı türler arasında yok bildiğim kadarıyla . yani TESCİLLİ değiller sanırım. Ziraat Mühendisi arkadaşlar bir yanlış varsa düzeltsinler lütfen. . .
Sn. harami, söylediklerinizde haklılık var. 10. yaşta çok iyi bakıldığı taktirde 100 kg alınabileceğini yazmış. Abartılı olabilir ama unutmamak gerekirki yabancı çeşitlerin verimi içinde bu rakamlar belirtiliyor. Bu cinsler tesçilli değil doğru, benim ekecek olduğum yer 35 ağaçlık bir yer olacak. Sadece bu cinsler olarak değilde ceviz olarak baktığımızda başka sitelerde bulunmayan detay bilgileri veriyor. Onlarca ceviz fidanı satan site var hepsindeki bilgiler aynı, kopyala-yapıştır. Şimdilik bu 35 ağacı Toros-1 cinsi ekip ilerleyen zamanda bu cinsleri beğenip başka yerlerede ceviz ekmeyi düşünürsem ekerim beğenmezsem yöre için önerilen pedro cinsini ekerim...

Eski 22-04-2010, 23:56   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2009
Cevizde 10 yaşında 100 kg verim diye birşey olmaz. Böyle bir cevzi yok. Cevizde Amerika verilerine göre En fazla dönüme 600-800 kg ürün alınabiliyor. Ayrıca aşısız fidan ve bodur ceviz tamamen yalan söylentilerdir. Aşısız ceviz ağacı deli ceviz ağacıdır. Dünyadada en fazla dikilen ceviz ağacı chandler cinsidir (%40). bilgilerinize...

chandler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 16:32   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Sayın Avanos çok önemli bir konuya değinmişiniz.Etrafı gözlemlemek çok önemli.Varsın geç olsun ama pişman olmamak için araştırmak şart.Malesef devlet bu konuda vatandaşa çokta yardımcı olmuyor.Sonrada köyler boşalıyor deniyor.Sayın Sinova57 ekeceğiniz yer çevresinde bahçeleri gezin köylüye orada kar yağışının nekadar olduğunu, ilkbahar donolayının hangi tarihlere kadar görüldüğünü öğrenin.Mesela iç anadoluda zamanında yalova çeşidinden ekilmiş, malesef don olayı olduğu zaman güzelim ağaçlar mahvoluyor.Kuruyor sonra başka yerinden filizleniyor.Başta iyi bir çeşit seçmek gerek.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 17:32   #11
Yeni Üye

06doğaci yanıtın için teşekkürler.
Şunu söyleyebiliriz bu bölgede ya hiç kar yağmaz ya da hepsini toplasanız 1-2 hafta süre ile kar kalır bu nedenle bu bölgede er ya da geç donlar çok nadirdir. hava sıcaklığı ortalaması yıl itibari ile en yüksek 27 derecedir. bu bölge en büyük risk karayel rüzgarı ve taban suyudur yer yer 1-2-3-4 metreler seviyesindedir o nedenle başka bölgede yapacak iken yer değiştirdim. resimlerini de çektim fakat bir türlü yükleyemedim yüklemeyi başardığım zaman göreceksiniz yer harika

Eski 08-04-2010, 17:44   #12
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Cevizde taban suyu çok önemli taban suyu varsa ceviz tavsiye etmem.

Eski 08-04-2010, 22:54   #13
Ağaç Dostu

Merhaba sinova57 sayın avanosa katılıyorum.Eğer taban suyu yüksekse bu işe hiç girmeyin astarı yüzünden pahalıya gelir size.Taban suyu 3/4 metrenin altında olması gerek.İşin bir başka riskide denize olan yakınlık.

Eski 08-04-2010, 23:01   #14
Ağaç Dostu

Meteroloji aslında tarımın bir parçası malesef tarımda devlet kurumları arasnda ve vatandaşlada iletişim eksikliği var.Ben diyelimki a şehrine bir fidan dikmek istiyorum bunun kriteri tarım il ilçe müdürlüklerinde olmalı.Biz ne yapıyoruz ya o bölgeyi bilmeyen ziratçiden........ birinden ya fidancıdan bilgi bekliyoruz.Yani bu bilgileri internet sitesinde ilan etmeli.

Eski 09-04-2010, 09:35   #15
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Sayın Sinova57 tüplü fidan yılın her mevsimi dikilebilir diye biliyorum ben,ceviz fidanlarını tüplü alırsanız dikim mevsimini kaçırmamış olursunuz herhalde (tabii sulama düzenine dikkat ederek),benim de kendi fidanlarımı dikeli altı gün oldu.Fidan cinsi konusunda KSÜ den Mehmet Sütyemez hocama danıştım sağolsun yardımcı oldu.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 21:33   #16
Ağaç Dostu

Merhaba arkadaşlar siteyi bende ziyaret ettim ama daha yaşlı bir ağaç göremedim.

Eski 09-04-2010, 21:55   #17
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Sayın Samsınlu55
Ceviz çok hasas bir ağaç burda özel ağaçlandırma projesi olarak 2800 fidan diktirilmiş birine geçen orman mühendisi arkadaş tutanak tutmuşlar 13-14 yıl olmuş 90 küsür ağaç büyümüş diğerleri büyüyememiş bile hala tamamla yapıyor adam.cevizler yalova çeşidi.Ben aksilik olmazsa hataları görmeye gideceğim ve resimlemeye çalışacağım.Konu badem olsa sorun değil badem dayanıklı bir ağaç yaşlı ağaçlarımzıda var yeni fidanlarımızda veri aktarmak çok kolay.Cevizci arkadaşlardanda bilgi paylaşımı bekliyorum.

Düzenleyen Avanos : 10-04-2010 saat 13:53
Eski 11-04-2010, 21:33   #18
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Sayın Samsınlu55
Ceviz çok hasas bir ağaç burda özel ağaçlandırma projesi olarak 2800 fidan diktirilmiş birine geçen orman mühendisi arkadaş tutanak tutmuşlar 13-14 yıl olmuş 90 küsür ağaç büyümüş diğerleri büyüyememiş bile hala tamamla yapıyor adam.cevizler yalova çeşidi.Ben aksilik olmazsa hataları görmeye gideceğim ve resimlemeye çalışacağım.Konu badem olsa sorun değil badem dayanıklı bir ağaç yaşlı ağaçlarımzıda var yeni fidanlarımızda veri aktarmak çok kolay.Cevizci arkadaşlardanda bilgi paylaşımı bekliyorum.
Sn. Avonos, cevizde büyüme sorunu benimde başıma geldi bunun nedenini açık köklü olarak ekilmesine bağlamadan edemiyorum, meyve veriyor fakar sürgün atamıyorlar. Tüplü ektiğim fidanlar her sene 50 cm 1 metre arasında sürgün atıyorlar.

Eski 12-04-2010, 05:35   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2010
Sayın Samsunlu55 cevap için teşekkürler.
Kurmayı düşündüğümüz bahçe Samsun Kavak ilçesi civarında, 830 m yükseklikte. Arazi eğimli, gördüğüm kadarıyla sizinki kadar değil ama %25 civarında var. Bölgenin en yüksek tepesi. Doğu ve güneye cepheli.
Şimdilik 60 dönüm kadar yapmayı düşünüyoruz. Toprak ufalanan yumuşak taşlı, verimsiz sayılır, analiz sonucu henüz almadık. Sondaj suyu imkanı var.
Beni korkutan rüzgara çok açık oluşu ve bu bölgede yazların da serin geçmesi. Tavsiyeniz ne olur ?. Bir de teraslama yapmak gerekir mi ?

bahcekoru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2010, 20:44   #20
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcekoru Mesajı Göster
Sayın Samsunlu55 cevap için teşekkürler.
Kurmayı düşündüğümüz bahçe Samsun Kavak ilçesi civarında, 830 m yükseklikte. Arazi eğimli, gördüğüm kadarıyla sizinki kadar değil ama %25 civarında var. Bölgenin en yüksek tepesi. Doğu ve güneye cepheli.
Şimdilik 60 dönüm kadar yapmayı düşünüyoruz. Toprak ufalanan yumuşak taşlı, verimsiz sayılır, analiz sonucu henüz almadık. Sondaj suyu imkanı var.
Beni korkutan rüzgara çok açık oluşu ve bu bölgede yazların da serin geçmesi. Tavsiyeniz ne olur ?. Bir de teraslama yapmak gerekir mi ?
Benim resimlere bakarken yanlış resimlere baktığınızı düşünüyorum(Şu resimler:http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=653 ve http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=657). Ekilecek olan yer çok fazla bir eğimi yok traktörün işliyebildiği bir alan(Şu resimdeki alan:http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=557. Şu linktede ilk resimde görünüyor:http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=471.

Suyunuzda varken başka meyve çeşitleri düşünmez misiniz. Mesela elma. Birkaç yıl önce Kavak-Karlı Köyü'ne gelmiştim. Çok güzel elma oluyordu.

Teraslama yapmak sizin tercihinize kalmış arazinin fotoğraflarını koyarsanız daha iyi anlıyabiliriz. Ben fındık ekiminde teraslayıp ekimi yapmıştım, 60 derecelik bir eğim vardı, çok güzel sonuçlar aldım tutmayan fındık hemen hemen olmadı.

Eski 15-04-2010, 12:07   #21
Ağaçsever

Maraş üniversitesinde bir prof BODUR CEVİZ DİYE BİŞEY YOKTUR diyor ısrarla. bi inceleyin
http://ceviz.ksu.edu.tr/asili-asisiz-ceviz/bodur-ceviz/

Eski 15-04-2010, 13:52   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Evet bodur ceviz yok ama halk arasında ve bazı fidancılar pedro ve chandlere bodur ceviz diyor.

Bana göre haklılar da...

Buradaki bodurluk anaçtan gelen bodurluk değil , diğer yerli cevizler gibi boy yapmadığından pedro ve chandler böyle tanımlanıyor.

Anaçtan gelen bodurluk ile boy yapmadığı için kullanılan bodurluk sıfatını ayıran başka bir sıfatı ben de bulamadım

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 13:18   #23
Yeni Üye

yeminli ormancılık büroları nerelerde var bilen varmı arkadaşlar?

Eski 19-04-2010, 15:08   #24
Ağaç Dostu

Mucize besin

Cevizin insan sağlığı üzerinde gösterdiği faydaları duyunca çok şaşıracaksınız

Prof. Dr. Turan Karadeniz cevizin kadınların hamilelik döneminde mide bulantısına iyi geleceğini ve kanda zararlı kolesterolün birikmesini önleyerek, yüksek kolesterolü düşürdüğünü ifade etti.

Cevizin damar tıkanıklığında ve şeker hastalığının tedavisinde son derece etkili olduğunu belirten Karadeniz, "Ceviz yaprağı kaynatılıp su ile sulandırılıp günde birkaç bardak içilirse şeker hastalığına iyi gelir. Mide ve bağırsak ağrılarının azaltılmasında, taze meyvelerinden hazırlanan reçelden diş eti çekilmesi hastalığının tedavisinde ve vitamin eksikliğinde başarılı olarak kullanılmaktadır. Taze ceviz balla yenirse cinsel gücü artırır” diye konuştu.

Eski 19-04-2010, 20:28   #25
Ağaç Dostu

Sn. Harami,

Bu konu karışık. Bence Cevizci33 haklı. Yukarıdaki ceviz, babamın direk olarak toprağa diktiği ceviz. Yani aşılı değil ve üzerinde bolca ceviz var. Bizim oralarda cevizi tarla kenarına dikerler ve hiç aşılamazlar. Kendiliğinden ceviz vermeye başlar.
Ancak Cevizci33'ün sattığı fidan 10 yaşında 100 kg ceviz verir mi onu bilemem.

Ancak okuduklarım kadarıyla şu kitabı olan Cevizci Profesör ve Maraşlı Hoca ne kadar dürüstse, Cevizci33 adlı kişide o kadar dürüsttür. Diğer ikisindeki ünvanlara aldanmayın, bir işe ticaret bulaşınca iş çığrından çıkıyor. Sahi domuz gribi tehlikesinden sözedenler ve ilaç şirketlerinin kasasına giren paralardan pay alanlar profesör kılıklı herifler değil miydi? Bu işe ciddi eğilen kurum Yalova Araştırma Enstitüsü. Yeriniz fazla uzakta değil. Gidip yüzyüze görüşün bence.

Kendim Cevizci33'ten 10 adet alarak deneme amaçlı diktim. Bakalım ne olacak?

Düzenleyen acemi_caylak : 21-04-2010 saat 12:23
Eski 21-04-2010, 18:29   #26
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Harami,
Ancak okuduklarım kadarıyla şu kitabı olan Cevizci Profesör ve Maraşlı Hoca ne kadar dürüstse, Cevizci33 adlı kişide o kadar dürüsttür. Diğer ikisindeki ünvanlara aldanmayın, bir işe ticaret bulaşınca iş çığrından çıkıyor.
İnşallah denemeniz olumlu sonuçlanır.İdda edilen Verimde bir türe Türkiyenin sahip olması hepimiz için olumlu bir şey olur.

Yrd.Doç.Dr.Mehmet SÜTYEMEZ le ilgili ek bilgi.
Türkiyede son 20 yılda resmi olarak tek tescil edilmiş ceviz türü Sütyemez1 ve Maraş 18 dir. bundan önce tescil edilen türler Yalova Araştırma merkezi nin 20 sene önce ıslah ettiği Yalova türleridir.
Ben kendisini tanımam ama son 20 yılda türkiyede ceviz alanındaki tek tescil edilmiş tür kendine ait biri olduğu için bana Cevizci33 den daha fazla güven verdi.

Eski 23-04-2010, 00:01   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Harami,

Bu konu karışık. Bence Cevizci33 haklı. Yukarıdaki ceviz, babamın direk olarak toprağa diktiği ceviz. Yani aşılı değil ve üzerinde bolca ceviz var. Bizim oralarda cevizi tarla kenarına dikerler ve hiç aşılamazlar. Kendiliğinden ceviz vermeye başlar.
Ancak Cevizci33'ün sattığı fidan 10 yaşında 100 kg ceviz verir mi onu bilemem.

Ancak okuduklarım kadarıyla şu kitabı olan Cevizci Profesör ve Maraşlı Hoca ne kadar dürüstse, Cevizci33 adlı kişide o kadar dürüsttür. Diğer ikisindeki ünvanlara aldanmayın, bir işe ticaret bulaşınca iş çığrından çıkıyor. Sahi domuz gribi tehlikesinden sözedenler ve ilaç şirketlerinin kasasına giren paralardan pay alanlar profesör kılıklı herifler değil miydi? Bu işe ciddi eğilen kurum Yalova Araştırma Enstitüsü. Yeriniz fazla uzakta değil. Gidip yüzyüze görüşün bence.

Öncelikle bilimsel bir veri olmadan konuşmanız bence yanlış. Diktiğiniz tohumlar hayırlı olsun ancak fazla birşey beklemeyin çünkü yıllarca kamanda tohum satıldı ancak türkiye cevizciliğinin hali ortada. O tohumlar matah birşey olsaydı bütün ağaçlarda salkım salkım ceviz olması gerekmezmiydi?

chandler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2010, 23:48   #28
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Öncelikle bilimsel bir veri olmadan konuşmanız bence yanlış. Diktiğiniz tohumlar hayırlı olsun ancak fazla birşey beklemeyin çünkü yıllarca kamanda tohum satıldı ancak türkiye cevizciliğinin hali ortada. O tohumlar matah birşey olsaydı bütün ağaçlarda salkım salkım ceviz olması gerekmezmiydi?
Yazımı aşısız cevizi destekliyormuş gibi anlamayınız ama şunu belirtmek istiyorum, cevizin tohumdan üretildiğinde aynı ağaca sahip olunamamasının sebebi tozlamayı başka cins cevizlerden yapıp meyve tutması değil mi? Ben yanlış biliyorsan birisi cevizin direk toprağa dikildiğinde neden başka başka cinsler ortaya çıktığını açıklıyabilir mi? Eğer ceviz kendi kendini tozluyorsa başka cevizlerden toz almıyorsa bu cevizin meyvesi ekildiğinde aynı ağacın özelliklerini taşır. Kaman'da satılan tohumları örnek vermişsiniz. Kaman cevizide başka cinsin tozlamasına ihtiyaç duyuyor. Aşılı cinslerden benim tek bildiğim kendi kendini tozlayan cins pedro cinsi ceviz. Cevizci33 siteside diyorki "toros ve sahil cinslerimiz kendi kendini tozluyor" yani başka ağaçların tozlamasına ihtiyaç duymuyor. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımla...

Eski 21-04-2010, 00:51   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2009
merhaba fidan poşetlerinde kendim ceviz diktim şuan 10-15 cm arasında boyları var onları daha büyütmek için hangi gübreleri kullanmayalız vede büyümesi için neler yapmalıyız vede hangi aylarda kullanmamız lazım

Düzenleyen dussokagi : 21-04-2010 saat 10:49
dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 13:01   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dussokagi Mesajı Göster
merhaba fidan poşetlerinde kendim ceviz diktim şuan 10-15 cm arasında boyları var onları daha büyütmek için hangi gübreleri kullanmayalız vede büyümesi için neler yapmalıyız vede hangi aylarda kullanmamız lazım
Sn. Dussokagi,

Bulabilirseniz kesinlikle yanmış hayvan gübresi kullanın. Bulamazsanız organik olan gübrelerden birini tercih ediniz. Kimyasal gübre kesinlikle kullanmayınız. Kimyasal gübre kısa vadede hızlı sonuç verebiliyor ancak uzun vadede toprakta tuzluluga neden oluyor.

Ayrıca gübre ile birlikte leonardit, enzim ve EM kullanabilirsiniz. Enzim için aşağıdaki linkteki bilgilerle enziminizi kendiniz yapabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18541

EM için ise aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903

Diğer bilgiler için benden daha tecrübeli ceviz yetiştiricisi arkadaşlar vardır. Sanırım onlar sorunuzu cevaplayabilir.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025