![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Tek taraflı açılmış, çivisiz kabuk aşı. Kesik yerinden ve kallus oluşumundan çok rahat anlaşılıyor. Düzenleyen gökhan07 : 01-06-2014 saat 00:24 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
Bu aşılar çivili kabukaltı aşısı yaptığım bütün aşılar tuttu. sağlamlık olarak da kalemi çok fazla inceltmediğiniz takdirde bu aşı çok sağlam oluyor ve çok çabuk sürgün veriyor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2013
|
İstanbul Ataşehir de oturduğum evin bahçesinde yaklaşık 15 yaşında olan cinsini bilemediğim ceviz ağacı bu yıl yüksek verim gösteriyor. Cevizlerin herbiri neredeyse yumurta büyüklüğünde. Birisini koparıp içine baktım. İç kabuk henüz sertleşmemiş, bıçak ile kesilebiliyor, meyvesi beyaz ve tam dolu, iç ceviz tam şekillenmiş ancak henüz yumuşak. Bu cevizler neredeyse bir ay sonra yenecek hale gelir gibiler. Takipte olacağım. İkinci resim de ceviz bahçesinden çiçekli fidan |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
cevizde hangi aşı sağlam olur tam olarak; kalem aşı mı yoksa çivili kabuk mu? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
yarma olanı kastettim, ağacın gövdesini yarıp kalemi yerleştirdiğimize göre nasıl? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ceviz kalem aşılarında en sağlıklı büyüyen ve daha fazla kallus oluşumu yapan aşı çeşidi bana göre çivisiz kabuk aşıdır. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2014
|
herkese merhaba uzun zamandır ceviz ile ilgilenirken bu forumu buldum ve çok fazla faydalanıyorum.Bilgi veren herkese teşekkürler. Tabi forum oldukça uzun ,en baştan başlayıp hızlıca okumaya çalışıyorum. Ben 38 yaşında Bursa 'da makine mühendisiyim.Doğa,toprak aşığı olmamdan dolayı ,özellikle emeklilik zamanlarında hem uğraş hem de kazanç sağlaması amacıyla şimdiden ceviz yetiştirmeye heveslendim.Yakın zamanda İzmir'e taşınma durumum var. Öncelikle internet'ten ve kendimce fizibilite çıkarmaya çalışıyorum. Bu fizibiliteler ışığında İzmir/Manisa civarlarında 50-100 dönüm arası tarla bakmaya başlayacağım. Forumda mutlaka vardır ama henüz denk gelmedi,üretim öncesi ve üretim aşamaları ile çok güzel bilgiler var ama üretim sonrası bilgilere henüz ulaşamadım. Sorularımı sıralarsam; 1-Cevizi topladıktan sonra kabuklu olarak satış fiyatı ne civardadır? 2-Cevizi topladıktan sonra ,satışa hazır hale getirme aşamaları nedir? (yeşil kabuğundan ayırma v.s.) 3-Satış tüccarlara yapılıyorsa firma kurmak gerekli mi?(Fatura,vergi vs açısından) 4-Sanırım bu forumda okumuştum,her sene yapılacak masraf ,hasılatın yaklaşık %10'u gibi düşünülüyor,doğru mudur? Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim. Forumda özellikle İzmir de bu ceviz yetiştiriciliği yapan varsa tanışmak isterim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba mtalpan. En merak ettiğiniz konuya açıklık getirmek isteri. Her halde niyetiniz İzmir Manisa tarafı. Diyelim toprağı buldunuz. Ceviz bahçesi kurmaya niyetlendiniz. Yapacağınız ilk iş bulunduğunuz yerin ( İl ya da İlçe) Ziraat odasına kaydınızı yaptırın. Tarım bakanlığı bu konuda bir çok destek sağlıyor. Şu an uzun uzun anlatmaya gerek yok. Daha sonra bu konuları konuşuruz. Çiftçi kaydınız yaptırınca firma kurmanıza da gerek kalmaz. Görüşmek dileğiyle. Selamlar. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
|
Bilgi için teşekkürler.. Özellikle fizibilite ile ilgili cevaplarınızı da beklerim. İyi forumlar Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2013
|
![]() bu sene malum cevizi don vurdu... köydeki cevizimdetek tük ceviz var yanlız cevizde sonradan çıkmış yukardaki resimdeki gibi sürgünler atmış sizce bunlar cevize dönüşür mü yoksa dökülür mü...? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük ihtimalle dökülür. Bu oluşumlar stres belirtisidir. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
dibinde kışın 10 çuval keçi gübresi kalmıştı galiba onların özü ağacı resmen kudurttu.... gübrenin etkisini ilk kez bu kadar net görüyorum........ |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu stres oluşumu mevsimsel. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
mevsimsel derken anladım desem yalan olur..... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
kendi sorduğum sorunun 1 kaç yıl sonra cevaplamak da bana düşüyor ilginç... ![]() neyse gelelim bu tür üşüme sonrası çıkan bu ceviz sürgünleri 1 hafta sonrasında patır patır döküldü nasıl olduysa bi tanesi tutmuş onuda güzün yiyeyim dedim.. cevizin normal görüntüsünden farklı bi ceviz ortaya çıkmış çok sağlıklı bir meyve değildi... yani sizin sürgünlerde varsa umut beklemeyin..... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler. Sizlere bir sorum olacak. Malum gübreleme zamanı geldi de geçiyor bile. Bu sene 2. yazındaki fidanlarıma kışın verdiğim birer teneke keçi gübresi harici gübre vermedim. Tarlamda damlama sistemi olduğu için sıvı gübre giyatını sorayım dedim. 25 kg sıvı gübreler 250 lira civarında fiyat istediler. Eriyebilir gübrelerin fiyatlarını bilmiyorum. Sizde en ekonomik gübreleme şekli hangisi ? Sizler bahçelerinizde katı mı sıvı mı yoksa toz gübre mi kullanıyorsunuz ? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2010
|
Kg fiyatı 10 lira olan gübrelerle çiftçinin para kazanması mümkün mü ? Birkaç gündür düşünüyorum damlama sistemiyle gübreleme çok pahallıya geliyor. Adamların 1 teneke gübreye istediği parayla 2 römork keçi gübresi, 4 römork inek gübresi alınıyor. Katı ve doğal gübreler diğerlerine göre ucuz ama onda da işçilik maliyeti çok fazla. Ne yapmak lazım işin içinden çıkamadım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
arkadaşlar tarım türk tv de chandler diye tanıtılan cevizi göreniniz oldu mu? Hani şu 3 adeti 99 TL olan . bahsedilen özelliklerin chandlerle hiç alakası var mı? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba 3.numaralı soru hariç aşağıdaki sorularıma cevap alamadım,cevaplarsanız sevinirim... Forumda mutlaka vardır ama henüz denk gelmedi,üretim öncesi ve üretim aşamaları ile çok güzel bilgiler var ama üretim sonrası bilgilere henüz ulaşamadım. Sorularımı sıralarsam; 1-Cevizi topladıktan sonra kabuklu olarak satış fiyatı ne civardadır? 2-Cevizi topladıktan sonra ,satışa hazır hale getirme aşamaları nedir? (yeşil kabuğundan ayırma v.s.) 3-Satış tüccarlara yapılıyorsa firma kurmak gerekli mi?(Fatura,vergi vs açısından) 4-Sanırım bu forumda okumuştum,her sene yapılacak masraf ,hasılatın yaklaşık %10'u gibi düşünülüyor,doğru mudur? Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
kabuklu 10-20tl arası vergi açısından cevizlerinizi vergi mükellefi olanlara satarsanız bu kişiler müstahsil makbuzu düzenler ve stopaj uygular. işyeri açar satarsanız vergi mükellefi olursunuz.100 dönüm üzeri gerçek usulde zirai kazanç mükellefiyeti gerektiriyor yüzde 10 çok yanıltıcı bir rakam. ilk yıllar hepsi masraf. 3 yıl sonra ceviz miktarı geometrik olarak artar.ama masraflar hızlı artmaz |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Birşey sormak istiyorum daha önce aşı çeşitleriyle alakalı sormuştum şimdi çöğürlere göz aşısı yapılıyor, peki kestiğimiz ağaçtan(bu sene aşırı soğuk alan ağaçlar için diyorum) yeni çıkan sürgüne 1 sene sonra göz aşısı yapılabilirmi? Çivili kabuk aşısını karşılaştırırsak tutma ve sonrası için ne denilebilir, denenmişmidir? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Max. 4-5 sürgün olsa hepsine yapsan tutanı tutmayanı ayarlarsın sonra, bu sene süğenlere göz aşısı yapılıyormu? Yani ben 1 yıllık filan sürgünlere yapılır diye biliyordum ondan gelecek sene dedim bu sene olursa müthiş olur. Birde son olarak göz aşı yaptığım sürgünün aşının üzerindeki kısım kesiliyormu kalıyormu? |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Birazda güzel görüntüler paylaşalım. 7 haziran görüntüleri; |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
merhabalar. ceviz bahçemde yabancı otlarla mücadele(bilim dilinde adını bilmiyorum, naneye çok benzeyen bir ot) için önerebileceğiniz bir ilaç varsa ismini yazarsanız sevinirim. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
Selam arkadaşlar bu yıl şubat ayı başında çıplak kök olarak 350 adet chandler fidanı ektiğim aşağıda resimlerdeki gibi yarısının gelişimi çok iyi yarısınınsa çok yavaş yapılan tüm kazı işlemleri taban gübresi EMA uygulaması yosun uygulaması hepsi aynı şekilde yapıldı. Bu farklı gelişimler arazinin belli bölgesinde değil her yerinde yani yana yana iki fide birbirlerinden çok farklılık gösteriyorlar neden yardımcı olur musunuz. |
|
|
|
![]() |
|
|