![]() |
|
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Zaten fotodaki bu ağaç budamaya bir örnek teşkil etmiyor...Gelişime örnekliği için paylaştım...arkadaki ağaçlara da dikkat edin,1.30-1.40 dan hesaplandı genelde dallandırma....Bahçe dostumuzun,kendi içinde olmamız gibi olmuyor,eksiklikler oluyor elbet...Ama 3.yılında şekilleri daha belirgin olacaktır.. Lezzetler konusuna gelirsek,Hangi tür olursa olsun lezzeti şu faktörler etkiliyor; 1-)Gübreleme 2-)Sulama 3-)İklim 4-)Toprak Belki bir iki madde daha olabilir.... Aynı yerde aynı şartlar altında yabancıların en lezzetlileri Howard ve fernor...Kaman ı buralarda erken ve geç donlar sebebiyle tecrübe etmedik.Howard ise yeni olarak birkaç tane dikmeyi düşünüyorum... Dikim aralıklarını yeni dikeceklere 6ya 4.5 öneriyorum daha sonra 9 a 6 şeklinde kalacak....Zira hava sirkülasyonu ne kadar bol olursa o kadar iyi...Nemli bölgeler sık dikim için belirli sıkıntıları beraberinde getiriyor.. Hastalıklar...Dallandırma biçimlendirme aslında tek düze değil...Yerine göre,duruma göre,niyete göre...İşi öğrendikçe zaten onu da belirliyorsunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|