![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2016
|
Baba- oğul arasındaki ceviz cinsi gerilimi :)
Öncelikle kendimi tanıtmakta fayda görüyorum. İsmim İbrahim 24 yaşında 1 buçuk sene okuduğum şehirde (Bursa) yerel bir gazetede gazetecilik yaptıktan sonra Ankara'ya yerleştim. KPSS macerasının olumlu şekilde sonuçlanmasını bekleyen binlerce gençten biriyim... Köyümüzde 8 dönümlük bir arazi aldık. Google haritasından edindiğim izohips bilgileriyle 1000-1100 rakım arasında. Gözlemlerimle yüzde 5-10 eğimli güzel bir arazi. Babamın yaklaşan emekliliğinde güzel bir hobisi olsun diye bu güzden sonra ağaçlandırmayı düşünüyoruz. Bahçemizin neredeyse tamamına ceviz dikmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de analizimizi yaptırıp çitlerimizi çekeceğiz kısmetse. Şu andaki en büyük sorunumuz ceviz türü seçimi. Bu sitenin tecrübeli isimlerinin yorumlarını, bahçe kuran büyüklerimin maceralarını büyük bir ilgi ve zevkle okudum. Bu sitedeki paylaşımlarınızdan edindiğim bilgiler yadsınamaz derecede çok oldu. (Bu konuda sitedeki yorumlarıyla bana katkı sağlayan sizlere çok teşekkür ederim) Babam çevresinden edindiği izlenim ve bilgilerle kafkas cevizi dikmeyi kafasına takmış vaziyette. 2013'te Altay cevizi ve ya salkım ceviz başlığıyla açılan konuyu okuduğum zaman endişelerim arttı. Yargılama niyetinde değilim sadece endişeliyim. Sonuçta emek ve zaman harcayacağız. Benim de isteğim eğer analizimizde ıslahla aşamayacağımız büyük bir problemle karşılaşmazsak fernor ceviz dikmek. En azından arazinin küçük de olsa bir kısmına bu tür ağacı dikmek istiyorum ve özellikle Ankara'daki büyüklerimden bu konudaki yorumlarını bekliyor ve yol göstermelerini rica ediyorum. Ve de tecrübelerinizle fidan edinebileceğim yer konusunda desteklerinizi talep ediyorum. Yorumlarınız için teşekkür eder, iyi günler, iyi haftalar ve güzel hasatlar dilerim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|