agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-07-2015, 04:56   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-07-2015
Motie ve Murat bey teşekkürler ilginize.
Tarlam icarda o da çöğür ekmiş konuştuk eğer çöğürden satmazsam aşı yapıcam zaten dedi. Ben de bu çöğürleri aşılamayı planlıyorum. Görünen büyük cevizleri biz komşumuzun biliyorduk kadastroda 3 m benim sınırlarımda çıktı. Konşu tarla sahipleri bu konuda bayağı bir gerginler ağaçlar bana kalır kalmaz kesip aşılatıcam. Zaten meyve vermiyor o ağaçlar. Dikim aralığı olarak kaç önerirsiniz chandler da ve tozlayıcı ne önerirsiniz ? Benim burada fikir aldığım bir ceviz danışmanı var ibrahim balkal youtube da bir çok videosu var belki tanırsınız. Çok yardımsever ve karşılıksız olarak gayet bilgilendirici ğaylaşımlar yapıyor sağolsun. Yan sınırlardan 4 m bıraktığımda yaklaşık olarak 23 m x 70 m ekim alanı kalıyor bana. Bir çok dikim planı çizdim. Ama aklım karmakarışık. Sık dikimin verim açısından iyi olacağına inanıyorum ve budamayla ağaçların birbirine girmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Çünkü bulunduğum yerde 7-8 yaşındaki chandler bahçeleri 7-8 m aralıkları kapatamıyor. İbrahim abinin çekmiş oldupu köy tv amerikada programını izledim şok oldum 6 yaşında bir chandler bahçesi sahibi 7.5x7 m dikim aralıklarıyla 6 yaşında o bahçeden dönüme 600 kg ceviz aldığını söylüyor. Ama ağaçlar 7.5 sıra arasını 6 yaşında neredeyse kapatmış. Öyle büyümüşler ki bizim chandlerlar 12-14 yaşında olması gerek o kadar büyümesi için. 7x7 ekersem 40 ağaç ekebiliyorum. Sık dikim yaparsam eğer 65-75 gibi fidanlara çıkabiliyorum. Ne yapmak doğrudur ?

Selcuk Cicek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025