agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-02-2015, 09:05   #22
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-08-2013
Syn.2015bursa,
Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye çalışayım;
1. Orman arazilerine Orman Teşkilatı mensupları hariç olmak üzere Devlet memurlarının başvurmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Orman Teşkilatı personelleri de Orman vasfında olmayan Hazine arazileri veya kendi şahsi arazileri üzerinde Özel Ağaçlandırma çalışması yapabilirler.
2. Projede kullanılabilecek kredi miktarını soruyorsanız dönüme max. 800 TL ile 1.000 TL arasında düşünebilirsiniz. Bu tutarın içinde proje bedeli de bulunmaktadır. Ancak arazinin size ne kadara mal olacağı tamamen size bağlı. Etrafının ihatasının dikenli telmi kafes telmi yapılacağından tutun da alacağınız fidanlara vereceğiniz ücrete kadar maliyeti etkileyecek faktörler bu bütçeyi bir başkasının belirlemesini zorlaştırır. Sİze tavsiyem işe başlamadan önce bu iş kalemlerini belirlemeniz ve ona göre fiyat çıkarmanız olacaktır. Örneğin arazinin ihatası için bana 5 sıra dikenli tel yeter, fidan başı bütçem max. 15 Tl, arazi için yapacağım sulama damla sulama olacak, fidan dikim çukurlarını kepçe ile açtırıp hayvan gübresi ile takviye edeceğim gibi....
3. Bu tür sahalar için Hazine arazilerinde milli emlak web adresinde, orman sahaları için orman genel müdürlüğü web adresinde duyurular yapılır. Ve Ülke sınırları içerisindeki Tüm sahalara ikamet aranmaksızın isteyen herkes müracat edebilir. Hak sahibi belirlenirken Hazine arazilerinde açık artırma usulü esas alınır, orman arazilerinde ise noter huzurunda kura çekilir ve hak sahibi belirlenir.
4. Genelde yardımcı olacaklarını sanıyorum, ya da ümit ediyorum diyelim. Kendi meslektaşlarım için aksini düşünmem pek te doğru olmaz Bu biraz karşınızdaki kişinin o gün ki ruh haline bağlı ikili ilişkileri kuvvetli olan biri için sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Şimdiden kolay gelsin.

Ali Rıza UĞURELLİ
Orman Mühendisi

ideaid ve Resulgur beğendi.
Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025