agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2015, 19:12   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-08-2013
Syn. Bermuha merhaba,
Öncelikle belirtmeliyimki özel ağaçlandırma yönetmeliği tamamen değişmiş durumda. Daha önceden özel ağaçlandırma yapılması istenilen orman arazileri bir dilekçe ile ilgili orman işletme şefliğinden talep edilebiliyordu. Akabinde sahanın bağlı bulunduğu köy **** köylerin tüzel kişiliklerinde ilana çıkıyordu. Bu sahalar ile ilgili olarak köy muhtarlığının ya da köy nüfusuna bağlı herhangi bir vatandaşın talebi olması durumunda öncelik onlara tanınıyordu. bir müracat olmaz ise hak sahibi olarak ilk müracat sahibi belirleniyordu. Gelelim şimdiki duruma;
Artık kafamıza göre arazi bulup şefliklere müracat edemiyoruz. Her işletme eğer isterse bu tür sahaları kendisi belirliyor ve yılda 1 kez (genelde mayıs hazirab ayları gibi) web sayfalarında yayınlayarak müracat topluyor. Bu müracatçılar arasından kura çekilerek hak sahibini belirliyor. Ama dediğiniz gibi bulduğunuz saha gerçekten uygun ise ilgili orman işletme şefi ile görüşüp bu sahayı da potansiyel özel ağaçlandırma sahaları içerisine ekletebilirsiniz. Ama kura size değil de bir başkasına çıkarsa eminim çok üzülürsünüz. Bence o saha için bi süre daha bekleyin kim bilir yönetmelik belki yine eskiye döner
Numaramı özelden sizinle paylaşmıştım. Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa çekinmeden arayabilirsiniz. Ben de Orman Genel Müdürlüğünde çalışıyorum. Orman mühendisiyim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi akşamlar dilerim.
ALi Rıza UĞURELLİ
0532 697 54 20

zeyve beğendi.
Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025