![]() |
|
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
Sn. YKAYA194 ve Sn. ERMANA paylaşımlarınız için teşşekkür ederim. Fideleri dikerken kök kısmına DAP gübresi uygulayacaktım. TSP gübresi hakkında bir bilgim yoktu. Galiba TSP , DAP'ın daha yoğunu. DAP yerine Sadece TSP kullanmak yeterli olurmu? İki gübrenin görevleri ve işlevi farklıysa ikisinden de kullanmak gereklimidir? NOGALL'ı daha önce hiç duymamıştım. Tavsiyenizden sonra biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla cıplak köklü fidelerde kullanılıyormuş. '' Nogall ile hazırlanan sulu karışıma çıplak kökleri batırıp biraz bekleyip çıkartın'' diye bir kullanım açıklaması okudum. Tüplü fidelerde kullanım için uygun değil gibi ![]() Damlama sistemi için depoyu tarlanın en üst tarafına ve yapacağım kaide üzerine koyacağım ve tarlanın mevcut eğimi ile suyun aşağıya akacağını tahmin ediyordum. Ama 16'lık damlama borusu ile suyu ağaçlara taşıyamazsam mecburen pompa alacağım. Tel çit bilgisi içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende ilk aşamada ekonomik olması için dikenli tel seçeneğini düşünmüştüm, ama okuduğum bir kaç yazıdan ve görüştüğüm bazı kişilerden aldığım bilgiye göre dikenli telin domuzlara karşı hiç bir etkisi olmadığını öğrendim. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi, belkide etkili olacak. (onların yalancısıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|