![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Böyle çok daha iyi olmuş, şilte güneş ışınlarına dayanıklı mı bilmiyorum dayanıksızsa su içerisinde kalana pek bir şey olmaz su dışında kalan güneşten yanar ufalanır, güneş gören yerleri toprakla ya da başka bir şeylerle kapatabilirsen korumuş olursun. İleride cevizden para kazanmaya başladığında betonlarsın hatta aklında olsun üstünede beton atki su yosunlaşma yapmasın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2016
|
Gübre
Depo işi bitince su ihtiyacını çözmüş oldum.Ardından gübrelemeye sıra geldi.Köyden bir akraba akhisar tarafından tavuk gübresi getirdi. Ben de istedim. Fakat gübrenin yaş olması ve aşırı kokması nedeniyle vazgeçtim. Araştırmalar sonucu Akça köyden bir kamyon (10 ton) civarında yanmış koyun gübresi getirttim.Artı 2 torba da 18-46 kök gübresi düşünüyorum. Ayın 17 si gibi 2-3 teneke koyun artı 500 gram gibi 18-46 ağaç taç iz düşümune atmak istiyorum.Tabi hava müsaade ederse... Düzenleyen kamil10 : 19-12-2016 saat 11:29 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Sibirya
Havanın Hafta sonunda Meteorolojinin sitesinde açık olduğunu öğrenince cuma günü Akşam izmirden yola çıktım.Gece 10 gibi köye geldim. Sabah saat 10 gibi köyden tarlaya doğru yola çıkmama rağmen hava buz gibiydi.Yolda karşılaştığım köylülerim haklı olarak bu havada tarlaya gidilir mi hiç demelerine rağmen bir daha böyle açık bir hava bulamıyacağımı bildiğim için dinlemedim tabi. Tarlaya vardım. Ama nasıl bir soğuk anlatamam.Hemen kocaman bir ateş yaktım.Çayı vurdum.Yarım saat de çay oldu. Hem ateşin ısısı hem de çayın verdiği ısı ile kendime geldim.o arada havadaki sis de kalkıp güneş yüzünü gösterince çalışma için gerekli ortam oluştu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Gübreleme
4 kişi işe koyulduk.160 tane ağacın taç izdüşümünü çukur seklinde açıldı. Toprak dondan dolayı çok sert olduğu için bayağı bir zorlandık.Ama bizi bu tabii ki durduramadı.Ardından her ağacın dibine 500 gram DAP gübresi attık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Gübreleme devam
Dap gübresi atımı saat 6 gibi bitti.Hava kararmaya baslayınca işin devamını ertesi güne bıraktık.Sabah saat 10 gibi yine tarlada idik.Neyse ki hava da sis pus olmadığı için güneş erkenden etrafı ısıttı.Tarlanın havuzların olduğu kısımda bulunan koyun gübresini traktörün arkasına doldurup ağaç başı 2 teneke şeklinde tüm ağaçlara verdik. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Son olarak da gübrenin için de bulunan maddelerin uçup gitmemesi için üstlerine toprakla kapatıp yaza kadar ağaçları kendi haline bıraktık. Temennimiz ,severek zevk alarak yaptığımız bu işten hayırlısı ile alnımızın akıyla çıkmak! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayın kamil 10; Gerek 18-46 gerek hayvan gübresini ağaç taç izdüşümüne verdiğinizi söylüyorsunuz.Buradan kök dibine verdiğinizi gözlemliyoruz.Taç iz düşümünüz 110 120 cm gibi görünüyor.Gübreyi bu alana vermeniz gerekiyordu.Doğal olarak ağaçlarınız gübreden yeterince faydalanamayacak, belkide kök boğazında nem fazla olacağından dolayı zarar görme ihtimali olabilir.Unutmadan bahçeniz hayırlı uğurlu olsun, kolay gelsin |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|