agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni97Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-01-2013, 11:34   #8
Ağaçsever

Mete Pamuk's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2007
Merhabalar,

Genel bir mesaj yazmak istiyorum.

1. Pikan Türkiye de var. Adanada da var, Antalyada da var ve ticari ürün olarak da Metro marketlerde cevizi satılıyor.
2. Türkiyenin her bölgesine özel yetiştirilebilecek pikan kültürleri vardır mutlaka. Aşağıdaki linkten araştırmalara başlayarak size uygun kültürleri ve üreticilerini bulabilirsiniz. Adana da Sarıcan Tarım var. Antalya da Batem var. Bu firmalar fidan satıyorlar zaten. Bursa da Sayın Kuyucu varmış ve mesaj göndermiş. Muhtemelen fidan satıyordur. İstanbul da ben varım. Kuzey Ege, Trakya ve Karadeniz bölgeleri için soğuğa ve aşırı soğuğa dayanıklı kültürlerim var ve ilk mesajımda bunların adı yazılı. Ben Gelibolu da 10 dönüm pikan bahçesi kuracağım.

A

3.Pikan ile ilgili yatırım yapmak isteyenlerle görüşmek isterim. Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Amasya, Rize, Artvin.... gibi şehirlerin bulunduğu nem oranı %80 civarında olan yeraltı kaynak suları olan bölgeler benim sahip olduğum ve yetiştireceğim kültürler için uygundur.

4.Pikan Türkiye de uzun vadeli ve kazançlı bir yatırım olacaktır. Dünya üretiminin %70 i ABD de yapılmaktadır. %95 i ise ABD, İsrail ve Arjantin de yapılmaktadır. ABD de, üreticisinde kabuksuz yarım kelebek ürün fiyatı yaklaşık USD30/kg. dır.

Saygılar,

Mete Pamuk
mete.pamuk@gmail.com

asilinsan ve ladikli beğendi.
Mete Pamuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025