![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Kuzey Pikan Cevizi (Northern pecan)
Merhabalar, Pecan ile ilgileniyorum. Kuzey Ege, Trakya ve Karadeniz bölgeleri için çalışmalarım var. 1. Öncelikle, inanılmaz miktarda PECAN kültürü var. Aşağıdaki link den inceleyebilirsiniz. http://aggie-horticulture.tamu.edu/c...ns/pecalph.htm 2. Bu cinsleri 4 ana grupta toplamak mümkün. Southern Pecan Pecan Northern Pecan Ultra Northern Pecan 3. Ben Northern ve Ultra Northern grubunda 9 çeşit kültürü geçen sene çimlendirdim ve şu anda bitkiler viyolde, kültürler; Kanza Pawnee Mandan Lakota James Norton Canton Shepherd Mullahy 4. Her aşama da teknik bilgiyi ABD de bir uzman dan alıyorum. Su anda %75 çimlenme oranı ile 1070 adet fidanımm var ve paylaşmalıyım. 5. İstanbul da bu işi geliştirmek için yerim ve zamanım yok. Bu işe kendim için 250-300 adet fidan yetiştirmek için başladım. PECAN yetiştiriciliği ve bu sene başlayacağım BLACK WALNUT yetiştiriciliği ile ilgili profesyonel düşünen arkadaşlarla İstanbul da bu işi götürmek ve kuzeyi PECAN ile tanıştırmak istiyorum. 6. ABD derler ki ''PECAN IS A CADILLAC OF NUTS'' Desteğinizi ve konuya ilgilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|