![]() |
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2019
|
Arkadaşlar merhaba, Ben de birçoğunuz gibi şehir hayatından uzaklaşmak, doğaya dönmek ve yatırım yapmak için İzmir de 3 dönüm tarla satın aldım. Bunun 2 dönümğne ceviz dikmek istiyorum. Yaklaşık 28*2 dersek 56 ağaç yapıyor. Bunun için tavsiye edilen Denizli deki bir fidancıyla görüştüm. 2 yaşındaki fidanları ve 7*5 dikimi önerdi. Buna göre haftaya çukurları açıp, sonrasındaki hafta da kargo ile getirtip fidanları dikmek istiyorum. Ancak yeterli bilgiye sahip değilim ve birçok farklı bilgi dolaşıyor ortada. Analiz sonuçlarıma göre; toprağım nötr, az kireçli, killi, tuzsuz ve sadece çinko bakımımdan düşük çıktı. Diğer elementler yüksek veya orta. Bana ilk dikimden itibaren tecrübelerinizi anlatabilir misiniz? Sorularım şöyle: -fidanı dikerken ne kadar günre ile toprağı karıştıracağım? Hayvan gübresi kullanmak istiyorum, içine başka birşey konuluyor mu, evetse ne kadar? -fidanın aşı gözü güneye mi bakacak? -dikimden sonra tepeden 2-3 göz kalacak şekilde budayacak mıyım? -dikimden sonra hemen tavan boyası ile boyayacak mıyım? -can suyuna herhangi birşey ekleyecek miyim? -ceviz ağacının bir bakım budama ilaçlama planı var mı, çizelge şeklinde, mesela Mayıs ayında ilaçlama gübreleme yapılır gibi... İlginiz için çok teşekkür ederim, biraz uzun oldu kusura bakmayın ☺ |
|
|
|
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|