agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-09-2019, 10:49   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-09-2019
Herkese selamlar,

Öncelikle gönüllülük esasıyla bu foruma içerik sağlayan herkese teşekkür ederim. Forumun uzun zamandır takipcisiyim ve bir çok içeriği de okumuşumdur. Özellikle ceviz ile ilgili olanları.
Bundan 6-7 yıl önce yaklaşık 2500 metre kare alanda babama ceviz bahçesi kurduk. Akraba husumetten dolayı ceviz ağaçlarını kuruttular. Geçen sene babam tekrardan aynı yere, fidanlarını Bursa'dan tedarik ettiği chandler cinsi cevizleri dikti. Mart ayında da bahçenin içerisine temeli 80 metre kare olan 2 katlı, alt katı depo ve garaj, üst katı ev, avlusu fındık harmanı olan kutu gibi bir konut yaptırdı. Yıllar sonra babam bu ceviz hayalini gerçekleştirdi.

Şimdi ise sıra bende
Babam ÇKS'ye kayıtlı fındık üreticisi olduğu çocukluğumdan beri toprakla haşır neşir olan birisiyim. Uzun zamandır İstanbul'da masa başı bir işte çalışıyorum. Toprağa duyduğum özlem her geçen gün artıyor. Bazen kendimi ilan sitelerinde ceviz bahçesi kurmak için tarla bakarken buluyorum. Bu hayalime babam gibi 70'inde değilde daha erken bir yaşta, çocuğum büyümeye başlar iken kavuşmak istiyorum. Sizlere de bu konuda danışmak istediğim bir kaç konu var.

Baktığım yerler arasında Bursa/İnegöl ve Balıkesir/Gönen var.
Fiyat açısından Gönen ilçesinin mahalleleri daha avantajlı benim için. Çok uygun fiyatlara büyük parçalarda araziler mevcut. Ama orada ceviz yetişir mi sorusunun cevabı bende yok.
Çünkü aklıma rakım ve sulama imkanlarının nasıl olduğu sorusu geliyor.
Bazı tarlaların başında çeşmesi var. Çeşmeden düzenli su alabilir miyim yoksa su sorununu sondaj ile mi çözmeliyim ?
Bazı tarlaların içinde küçük dere gibi akan kanalları var. Muhtemelen yazın tamamiyle kuruyordur. Bu durumda su sorunu çözülmemiş olur.
Eğer sondaj kuracaksan küçük parça bir tarla yerine büyük bir parça tarla alıp bu sondaj masrafı yaptığıma değsin diye düşünüyorum.

Bu forumda İnegöl'den ve Gönen'den bazı yetiştiricilerin (Lilium yani Nail abi gibi) olduğunu biliyorum. Belki onlar bu sorularıma açıklık getirebilirler diye buraya yazmak istedim.

mustafa5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025