![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
''silikonlu'' olursa,fidanlar gövdeden hava alamaz. Hava ve nem aktarımı çok önemlidir. Biz de 2 yıldır bu şekilde boyuyoruz. Bir sorun yaşamadık. Sadece gövdeleri boyadık,dalları boyamadık. Bu konuda bilgim yok. Aşı yerlerini de bolca boya sürerek boyadık ki,çatlaklarını ve boşluklarını kapatmış olduk. Bunun da bir zararı olmadı. Boyarken, 40% su ,, 60% boya kullandık. Daha kalıcı oluyor ve su gibi akıp gitmiyor. Yapraklar döküldükten sonra boyamıştık. Ama boyarken gözleri koparmamaya dikkat edin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2012
|
Alıntı:
Sn formullaone, Temiz bir anlatımla yaptığınız, aydınlatıcı paylaşımlarınızdan çokça istifade ediyoruz, teşekkürler. Ben de 1 yıllık Fernor fidanlarım için aldığım hazır bordo bulamacını, sade olarak pompa ile uygulamak yerine, plastik boyaya ilave edip fırça ile uygulasam daha mı doğru olur acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
Alıntı:
Ayrıca boyarsak bordo bulamacı nı subarta da atmamız gerekiyor.Ama ağaçlar boyalı ne fayası olacak? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine de,bordo bulamacını saf olarak uygulamak daha uygun olur sanırım. Belki de boyanın içinde bulunan bir madde bordo bulamacının yapısını bozacaktır. Bunu bir bilene sormak gerek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Ben Vernik sürücem. Ne güzel olur biblo gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
gırgır mı gecıyon ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli dostum bizler su bazlı plastik boya bizim buralarda yavan boyası olarak bilinir her boya firmasına ait su bazlı boya ama sen silikonlu deyince biraz korktum silikon agaca zarar verirmi bilmiyorum,siz slikonlu boyayı bir işe yaramaz agaçta kullan su ile bir yıka su ile çıkıyorsabir sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() sayın arif hocam bende su bazlı plastik boya kullandım ama hiç su karıştırmadım.bir sorun olurmu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2012
|
Alıntı:
Fidan seçiminde ben de, Chandler ve Fernor arasında çok kararsız kalmıştım. Bahçem; Bursa'da, Uludağ eteklerinde, 750m rakımda, orman ikliminde, güney cepheli ve eğimli bir arazidedir. Bursa'daki tecrübeli fidancım, bu nemli ve soğuk orman ikliminin chandler için her zaman risk olacağını ve Fernorun daha uygun olduğunu söyledi. Chandler'in daha verimli olmasına rağmen daha garanti gibi duran Fernor'u tercih ettim. Deneme amaçlı 1 adet Chandler'da diktim ve bir eski ağacımın yarısını Chandler yarısını Fernor aşıladım. Ve aynen dediğiniz gibi Fernor'lar 60%, Chandler 10% yaprağını döktü. Bu hafta sonu da Bursa'da kar bekleniyor. Bakalım zaman ne gösterecek. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Alıntı:
Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Birde Tubex diye bir ürün var aşağıda fotoğraflarda görülüyor. Birçok fiziksel etken ve zararlıdan fidanı korurken, fidan boyunca oluşturduğu mikro sera etkisiyle dona karşı korumayı da vaadediyor. Muhtelif uzunlukta 40-60-75-90 cm olanları var. Plastik boyaya nazaran pahalı bir çözüm olmakla birlikte, bu ürünü kullanarak dona karşı tedbir almanın yanısıra; aşı yerlerini bununla koruma altına alarak, dikim çukuru çökmelerini toprakla doldurmak suretiyle dikim hatamı telafi edebilirim diye bir şimşek ışıdı kafamda...! Önce birkaç fidanda uygulayacağım, görüntüleri paylaşırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|