![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Türkiye'nin en büyük bahçesi Beyşehir'de kuruldu. Türkiye Beyşehir Ürününü Seçti: Ceviz Bu bahçeyle ilgili bilgisi olan var mı? Haber yeni ama 2008 de kurulmuş. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Umarım yatırım sahibi emeğinin karşılığını alır. Ancak,ağaçlar 5. yılında olmasına rağmen 2-3 yaşında gibi görünüyor. Toprağın yapısı zayıf görünüyor,bir de ağaçların dipleri çok otlu ve bakım eksiklikleri var gibi. Her bahçede bir eksik bulmak zorunda mısın diye düşünenler olacaktır,ne var ki gerçekleri söylemek gerek. Bu toprak yapısı,süper bakım,bol gübre ve su ister. Yoksa,ağaçlar pek gelişmez. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
selamlar ektede video linki var. sayın formullaone de haklı ağaçlar yaşını göstermiyor. biraz ihmal edilmişler veya belkide bilerek yavaş geliştiriliyorlarda olabilir. içanadolu biraz sert kış yapar kış soğuklarından ve bu sene olduğu gibi sonbahar erken donlarından korunmak için de olabilir. ama bence bakım veya besin eksikliği değilde bilerek yavaşlatma var gibi.. bu kadar büyük yatırımda başında mutlaka bir danışman vardır yatırımcı es geçsede danışman toprak analizlerini mutlaka yaptırıyordur diye düşünüyorum. bölgedeki bu ölçekteki yatırımı ilçe tarımın mühendisleri bile boş bırakmıyordur mutlaka takip ediyorlardır. birde beyşehirde çok sayıda büyük ölçekli besi çiftliği var hayvan gübresi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak buralardan çok kolayca sağlarlar. ben bir bildikleri vardır diye düşünüyorum ![]() bunların hepsi benim temennilerim, bu kadar büyük bir yatırımda bakımsızlık hüsran getirir. ama sanki bakımsızlıkta yok gibi değil. ağaçların yaprakları cansız, renksiz, solgun duruyor. cılızlar üzücühttps://www.youtube.com/watch?v=WJNIG616AP4 Düzenleyen ncp1963 : 17-11-2013 saat 13:55 |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Alıntı:
ancak yinede ürün almaya başladılar, iç anadoluda chandler olmaz diyenlere örnektir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Banada çok az gelişmiş gibi geldi. Benim 2012 de diktiğim chandler cevizler aynı büyüklüğe gelmiş gibi gözüküyor. Eklenti 442091 İthal cevizlerde toprak yapısı, iklim şartları ve bilhassa bakımı çok önemli. Düzenleyen ykaya194 : 17-11-2013 saat 12:28 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2013
|
Yeni ceviz bahçesi icin yaptığım çalışmaların fotoğraflarını yukleycem ama nasil bilmiyom |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimleri bigisayarınıza yüklemede en kolay fhoto studio programı |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Usta yukleyemedim ya tlf dan |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Hata veriyo devamlı |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimlerin boyutu büyükse 650*450 ölçülerine küçültmen gerekli intelli studio programı ile küçültebilirsin. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
Merhaba, ceviz ağaçlarıma damlama sistemi kurduruyorum. Önce her ağacın dibine 20 lik 20 cm aralıklarla damlatan sistem koyduracaktım. Fakat daha sonra internette gezinirken ceviz ağaçlarına HALKA DAMLAMA SİSTEMİ denilen bir sistem de kuruluyormuş. Çok mantıklı geldi. Okuduğum sayfa linki: Halka Damla Sulama Sistemleri | Ceviz | Ceviz Hakkında Herşey Bu şekilde sulayanlar var mı? Düşününce çok mantıklı geliyor fakat bu sistemin negatif yönleri var mı? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
şuan ki tahminlere göre aralık ortasına kadar biraz yağışlar olacak ancak aralık ortasından yılbaşına kadar yağmur gözükmüyor. Tahminim 2 günde dikerim fidanları. evin hemen yanında olduğu için bahçe o avantajımı kullanarak 10 tane diker 10 tane daha sökerim çok fazla kökü kurutmamış oluruz. kasım sonunda tekrar görüşürüz bakalım okan bey ile fidanlar ne durumda. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Ben de aynı yere sipariş verdim. Heyecanla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
hayırlısı olsun. kaç tane ekeceksiniz? aynı fidanlıktan aynı anda ekeceğimiz için eliride ki gelişimlerini kıyaslıyabiliriz. bir çok harcama yapıyoruz bir çok emek veriyoruz okan beyin güvenilir olduğunu düşünüyorum. ceviz.com adresini okan bey satın aldı ve siteyi oluşturmaya çalışıyor yararlı bir çok bilgi döküman yükleyeceğini söyledi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Sağolun, size de hayırlı olsun. Eylül başında açtığımız 400 adet çukurum var, 10-15 kadarında biriken yağmur suları gitmiyor, sanırım drenaj problemi var onları kapatmayacağım ve birşey ekmeyeceğim. Çukurları bugün yarın kapatacağız. Mümkün olduğunca toprağı yüksek kapattırım, sırta dikim tarzında ekmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2013
|
sapancada bahcem war 2 donumluk , 4 tane cevız agacım war gerı kalan agaclarda kıraz armut hurma . bıraz bos yerım war oralara salkım cevız fıdanı dıkecegım arkadaslar . salkım cevız en ıyısı dıolar pazar acısından daha cok cevız verıormus Sızlere sorum , daha once bırılerı bakıordu sımdı ben bakacagım , ılaclamayı nasıl yapmalıyım Var olan cevız agaclarına . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
Fernor Bahçesi
selamlar arkadaşlar, antalya korkutelide 1600 m rakımdaki köyümüze 153 adet ceviz fidanını ( 117 Fernor, 10 Fernette, 26 adet Altay (deneme amaçlı) tüplü olarak 20-25 Ekim tarihinde diktim. Fidanları denizliden almıştık. Cukurları kepçeyle açtırdık ancak ilk başlarda cok büyük oldugunu düşünmüştüm, sanırım ilerde faydasını görecegim. Kök altına potasyum ve fosfor gübresinden attık yaklaşık 250 gr. köklere katı olarak leonardit attık geneline ise suya karıştırarak verdik. ancak gübre ve leonarditi köklerin yaklaşık 20-30 cm altında kaldı sanırım 1-2 yıl sonra ulaşabilecek kökler. malesef topragı analiz yaptırmadım, toprak biraz kireçli bahardan itibaren ona yönelik gübre verecegim bu konuda tavsiyelerini bekliyorum. ilk yıl soguklara karşı korumak için gövdeyi boyadık, sonrasında da toprakla fidanı kapattık. Elimizden geldigince sırt dikim yapmaya çalıştık. Dikim mesafeleri çit dikim 7-5 m. İnşallah bahar ayında güzel bir sonuçla karşılaşırız. Forumda bilgi ve fikir paylaşan herkese çok teşekkürler sizlerin sayesinde daha verimli ve daha bilinçli üretim giderek artacaktır. Hepinize teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeniz hayırlı olsun. Arazinin eğimi güzel,ceviz için uygun görünüyor. Rakıma baktığımda,yabancı çeşitler içinde Fernoru seçmeniz doğru bir karar olmuş. Chandler dikseydiniz çok büyük risk olurdu. Böylece riski büyük ölçüde azaltmışsınız. Yine de,sonbahar erken donları için tedbiri elden bırakmayın. Çukurları derin açtırmakla iyi yapmışsınız. Ancak toprak tahlilini keşke yaptırsaydınız. Yine de,zararın neresinden dönerseniz kardır hesabı,toprak tahlili yaptırın bence. Ona göre de gübreleme yaparsınız. Toprağın neye ihtiyacı olduğunu bilmeden nasıl gübreleme yapacaksınız? Diğer bir konu da,fidanları salma sularken,gövdelerinden uzak sulayın. Ayrıca,aşırı sıcaklarda ve bir defa da bol su dökerek boğmayın. Fidanların köklerini haşlarsınız,aman dikkat. Az ve sık sulamak daha faydalı. Umarım en kısa zamanda damlama sulamaya geçersiniz. Etrafta hiç ağaç görünmüyor,tepeler çok kurak. Bunun sebebini araştırdınız mı? Bölgeniz,yağmur almayan bir yer ise,sulama kaynağınızı idareli kullanmanızda yarar var. Başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Henüz verime yatmış bir bahçe olmadığı için ağaç başı kg bilgisi veremiyorum. Sadece,Fernor'un bir kaç meyvesini görebildik,tadına bakabildik. Bana göre oldukça lezzetli idi. Kabuğu ince ve içi beyazdı. Tartmadığım için kaç gram olduğunu bilmiyorum ancak dış kabuğu Chandler'a göre daha pürüzlü ve şekilsiz. Diğer taraftan,iç olarak Chandler kadar güzel. Tozlayıcı olarak 5% Fernette ve 2% Balkal kullanıldı. Henüz tek tük erkek çiçek yapıyorlar,bu yüzden tozlama zamanları tam belli değil. Yaprak dökümünde ise,Fernor bugün itibari ile 60 % yaprak döktü,Chandler 10% döktü diyebilirim. Fernor,Chandler'dan 10 gün geç uyanıp,10 gün de erken yaprak döküyor. Yani en az 20 gün avantajlı. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fernor çeşidi Chandler'a göre biraz daha verimsiz evet. Chandler 10 meyve verirse,Fernor 8 verir. Bunu,Fransadaki fernor bahçelerini gezenler de söylüyor. Yine de,karasal iklimdeki riski azaltmak adına,biraz daha az meyve almış olmayı bir çok insan tercih edecektir diye düşünüyorum. Fernor çeşidini çiçeklendiği dönemde yakından inceledim. Aynı Chandler çeşidi gibi,baharda patlayan gözlerin hepsinin ucunda meyve tuttu. Daha sonra fidanlar gelişsin diye tamamını koparıp attık. Gördüğüm kadarıyla,Chandler'dan aşağı kalır bir tarafı yoktu. Sonuçta,Fernor'da uç değil,yan dallarda meyve veren en iyi Fransız çeşidi olarak biliniyor. Fernor'un bir diğer olumlu tarafı ise,güçlü ve sağlıklı gelişmesi,iştahlı bir yapıya sahip olması ve mantari hastalıklara dayanım bakımından yapılan araştırmalarda,yan dal verimli olan çeşitler içinde 1. sırayı almış olmasıdır. Diğer taraftan,hayatta hiç bir canlı mükemmel olmadığı için,mükemmel ceviz çeşidi de yoktur. Her çeşidin kendine göre artıları ve eksileri var. Henüz fernor hakkında çok fazla yorum yapacak tecrübede değilim. Zamanla verim konusu da netleşicektir. Söyleyebileceklerim bundan ibaret. Bahar dönemi geldiğinde,Fernor çeşidinin 3. yazına uyanışını,meyve gözlerinin sıklığını,üzerinde oluşan cevizleri ve ağaçların genel görünümünü fotoğraflamaya ve paylaşmaya devam edicem. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2008
|
Sayın Arif GÖÇMEN fernor hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınızı söylemişsiniz daha sonraki yazdığınız mesajda da ne kaman 1 nede chandler kadar verimli iç verimi yüzde 45 yazmışsınız. Ülkemizde fernor cevizin bildiğim kadarıyla 3-4 yıllık geçmişi var. Siz bu fernor'un iç verimini neye göre hesapladınız? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
damla sulamayı döşemeye başladık hatta ana boru hatlarını gömdük bile, bahardan itibaren damlama ile başlayacagız. söylediginiz gibi baharın gübreye ve sulamaya başlamadan önce toprak analizini de yapacagım. dikim yaptıgımız bölge de fazla agaç yok, az yukarısında elma ve kayısı bahçeleri var. köydede aşısız olarak ceviz yetişmekte hatta verimleride aşılı fidanlarla yarışacak seviyededir. Egim olması, güneye bakması ve sürekli rüzgar alan bir yer olması sebebiyle tutacagını düşünüyorum ancak kış sogukları cok cetin geçmektedir -25, 30 a varan derecelere inebilmektedir. köyde yeteri kadar kaynak suyu mevcut sulamada köyden su basarak sulayacagız. ancak civarın agacsız olması hakkında bir bilgim yok |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
dün akşam ben tarlanın ortasında beton direkleri dikmeye çalışırken aniden yoğun bir yağmur başladı ve sabaha kadar sürdü. geçen hafta açtırdığım çukurlar için bu yağmur iyi geldi. sabah hemen çukurlara baktırdım ve annem tarlanın için de kalanlarda hiç su kalmadığını sadece daha önce tarım yapılmayan sert toprakta açtırdığım 2 çukurda 2-3 teneke su birikmiş dedi. o sularda 2 saat sonra 2-3 parmak kadar kalmış. sanırım drenajımız iyi. zaten çukurları açtırırken kepçeciye bir çukuru 3 metre açtırdım 2 metreden sonra çakıl ile kum başladı 3 metreye kadarda öyle devam etti. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
sayin deli dervish fotolardan yuzunuzdeki mutluluk ve hevesi rahatlikla goruyorum zaten yazmissiniz deneme amacli diye bende 1600 rakimda ceviz yetistiriciliginin denenmeden yapilmamasi gerektigini dusunuyorum cok riskli bir is insallah basarili olursunuz.. valla meraklada bekliyorum acikcasi.. Allah emeklerinizi bosa cikartmasin. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
sayın bozy mesajınız için teşekkürler resimdeki bize yardımcı olan işcimiz .inşallah ilerleyen yıllarda da aynı şekilde bizde mutlu oluruz. 12-13 bin liraya yakın masrafı oldu. asısız olarak verim o bölgede iyi seviyede ancak asılı ne olur bilmiyorum. Düzenleyen deli_dervish : 22-11-2013 saat 06:21 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
15 da alana ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorum toprak tahlilimi aldım aşağıdadır. en yüksek sıcaklık 42,6 en düşük ise 27 dereceyi görmüş. ayrıca en geç ve en erken don tarihleri ise 20 nisan - 15 ekim arazimin kotu 810 m hangi çeşiti önerirsiniz ve sırta dikim nasıl olmaktadır. % işba = 66,22 Hafif tınlı pH = 7,89 Hafif Alkali % Toplam Tuz = 0,03 Tuzsuz Kireç = 12,46 Orta Kireçli Organik Madde = 2,4 Orta Fosfor = 2,75 Çok az Potasyum = 68,84 Yeterli |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|