19-07-2013, 22:34
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61
kaman çeşidi ceviz bahçesi karadeniz bölgesinde nerede görmüş isem içini doldurmuyor ve küflenerek çürüyüp gidiyor resim yazın koyacağım bazı arkadaşlarımız resim çekip siteye koymamızı istiyorlar yazın meyvelerden resim çekip siteye koyacağım ancak acele etmeyelim lütfen
rakım olayına gelince bazı yerler vardır ki 600 rakımda 800 rakımdaki ilkbahar donları veya son bahar donlarından çok daha şiddetlidir onun için 600-800 arası rakım diyorum ve bu formda kastamonuda ceviz bahçesi kurulumu konu başlıklı datada ercan332 isimli kardeşimiz 850 rakımda 3 yaşında 120 adet chandler çeşidi cevizlerinin 70 tanesinin kuruduğunu not etmişler ve bu yazı benim tecrübemi doğruluyor şükürler olsun. verim konusuda beni doğrulayacak ama beklemek lazım çünkü verim kısa zamanda ortaya çıkmıyor
|
Degerli dostum ercan 22 nin bahçesinde70 adet ceviz fidanının tutmadıgını öyle bir yazmışınızki haklı çıktığın için allaha şükrediyorsunuz.Yanlış anladım ise özür dilerim.Ama ercan bey ceviz dikerken nerede hata etmiştir,önce isterseniz ona bir bakalım.Önce bahçe dikilmeden yer seçimi çok önemli ercan beyin yaptıgı emege saygı duymamak onu tebrik etmemek mümkün degil.Ama ercan bey o kadar masrafa girmeden önce yer seçimine dikkat etmeliydi.Bakın ercan beyin bahçesinin foroğraflardan anladıgım kadarıyla etrafı dag(tepe) ile çevrili sadece bir tarafı açık yanlışsam ercan bey bahçesinin bir yukarıdan kuş bakışı gibi resmini çekerde forma korsa daha başka yöntemle tavsiyelerde bulunurum.Etrafı tepelerle çevrili olan yerlere ceviz dikilmesi çok uygun olmaz cemal bey çünkü soğuk havalar yukarıdan aşağı doğru akar dere içlerinde taban arazilerde yatar ve orada sabah saatlerinde hani herkesin anlayacagı püsen, kıra düşerya o cevizlerin uç sürgünlerinden aşağı dogru yanmaya başlar.Bakın bu formdaki çok arkadaşlar özellikle bursa,balıkesir çevrelerinde bu nadiren olan bir olaydır.Hani ben akdeniz bölgesi ve marmara bölgesindeki ceviz fidanları karasal iklimde uyum saglamaz dediğimde orkide rumuzlu arkadaş olamaz öyle bir şey bu cevizin genetiği ile ilgili diye cevap vermişti ya,orkide arkadaşım bu olayı oku yanı ege bölgesinden hangi çeşit fidan olursa olsun kastamonu karasal kilimim orta dereceli olan bir bolge bu kısman yaşanır.
|
|
|