agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2018, 01:54   #1
Yeni Üye

Cevizlik Sokak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
Chandler ve Fernor üzerinde durucam. Önce şunu kendinize sorun;Sık dikim yapıp 8-10 yıl sonra aralardakini kesip çıkarmak mı istersiniz(ben bunu tercih ederim birim alanda ilk yıllar yüksek verim almak için) Yoksa Nihai dikim Mesafesi üzerine mi bir sistem istersiniz.?
Sık dikim 5 e 5 ya da 6 ya 6 ya da 4 e 5 dikebilirsiniz.yıllar geçtikçe 12 ye 6 ya da 9 a 5 gibi nihai hallere dönüştürebilirsiniz.Yok ben ara tarım yaparım tek şekil dikerim Nihai şekliyle dikerim diyorsanız 9 a 5 ten aşağısını fernor için,8 e 4 ten aşağısını chandler için tavsiye etmem.Nedenini 8-10 yıl sonra ciddi bir pişmanlıkla anlarsınız.Aralardakini çıkaralım dediğiniz zaman çok fazla aralık olacak planlamada ciddi sıkıntı çekeceksiniz.Bu arada bizde 300 civarı fernor üzerine bir bahçe mevcut.Şu an da 200 adet pikan dikeceğiz inşAllâh.
Chandler çok yaygın yetiştiriliyor ve pazarda çokça tüketiliyor. Ancak bence Fernor açık ara daha lezzetli. Şu anda Fernor, Chandlerin %70 i kadar kıymetli. Gelecekteki fiyatları hakkında Chandler ve Fernoru nasıl kıyaslarsınız?

Cevizlik Sokak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2018, 13:59   #2
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizlik Sokak Mesajı Göster
Chandler çok yaygın yetiştiriliyor ve pazarda çokça tüketiliyor. Ancak bence Fernor açık ara daha lezzetli. Şu anda Fernor, Chandlerin %70 i kadar kıymetli. Gelecekteki fiyatları hakkında Chandler ve Fernoru nasıl kıyaslarsınız?
Yabancı kaynaklarda Fernor ve howard ın chandler dan daha lezzetli olduğu vurgulanıyor.Peki neden herkes chandler dikiyor?
-Cevap:1-)Yanlış yönlendirme ve yetersiz bilgi altyapısı..
. 2-)Chandler ın dekara veriminin %5-%10 daha fazla olması,
. 3-)Chandler ın daha ince kabuklu olması..
. 4-)Chandler merkezli yayın ve propanganda.(1.maddeye ekleyebiliriz.)
. 5-)Fernorun tozlayıcısının fernette ilan edilmesi ile ortaya çıkan Hüsran bahçeleri(Fernorun tozlayıcısı Ronde ve meilannaise dir. )
. belki birkaç madde daha ilave edilebilir.

Feijoa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2019, 22:32   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-11-2019
Cevizler de çiçeklenme dönemi çok kısadır 7-15 gün arası ve çiçek biyolojisi genelde erkek ve dişi çiçekler aynı ağaç üzerinde gelişir Ama!!! Cevizler de dikogami görülür, yani;erkek çiçek erken açar ve bunu siz göremeden dökülür dişicik borumuzu dölleyecek cins daha geç çiçek açan fernette dir. Fernette nin çiçek açım zamanı tam olarak fernolün dişi çiçeklerinin kaldığı aralıktır bunun için fernette önerilir (karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde) dediğiniz diğer kalifornia çeşitleri çiçek açım zamanı dona kesebilir.

Ali zirmüh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2019, 20:33   #4
Ağaçsever

TUĞRULÜNAL's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali zirmüh Mesajı Göster
Cevizler de çiçeklenme dönemi çok kısadır 7-15 gün arası ve çiçek biyolojisi genelde erkek ve dişi çiçekler aynı ağaç üzerinde gelişir Ama!!! Cevizler de dikogami görülür, yani;erkek çiçek erken açar ve bunu siz göremeden dökülür dişicik borumuzu dölleyecek cins daha geç çiçek açan fernette dir. Fernette nin çiçek açım zamanı tam olarak fernolün dişi çiçeklerinin kaldığı aralıktır bunun için fernette önerilir (karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde) dediğiniz diğer kalifornia çeşitleri çiçek açım zamanı dona kesebilir.
Merhaba
Ali bey,yukarıda yazdığınız bilgi kendi tecrübenizmidir.

Fernette ve Fernor ikisi aynı melezden gelmedir.Dolayısıyla yaprak ve çiçek açma zamanları birbirine çok yakın.Daha önceleri çok soruldu bu sorular,RONDE ve MEYNELİSE çeşitleri söyleniyor.İbrahim balkalda bu çeşitleri söylüyor ve videoları var çiçek açma zamanları ile ilgili.
Fernorun azda olsa kendini tozladığıda söyleniyor.

TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2018, 21:12   #5
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Cevizin gelecekteki durumuna gelince...Bugünün piyasa fiyatları üzerinden konuşacak olursak önümüzdeki 15-20 yılda ceviz kg fiyatı 10 lira altına inmeyecektir(kaliteli dolgun içli cevizler yoksa kurtlu içi boş ve ufak bakımsız cevizler değil.)Biz ülkemizde önümüzdeki 20-30 yıl boyunca piyasa sıkıntısı hiç çekmeyecek olan kg fiyatı klasik cevizin iki katı miktarında seyredebilecek olan pecan nut yani pikan cevizine yöneldik.

Eski 28-01-2018, 14:06   #6
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Gelecekte( Allâh bilir tabi ama) Görünen köy belli...Oncelik organik ve yerli aşılı türlerde olacak(maraş 18 gibi mesela.)Ardından yabancı türlerden fernor ve howard.
. Bir de lezzeti etkileyen faktorleri de bilmek lazım.

Toprak yapısı,iklim,sulama,Konum(bunlar hafif etkenler diyebiliriz..)
Organik gübreleme ile kimyasal gübreleme farkı.(Açık ara lezzet farkı meydana getirir.Günümüz cevizciliği Kimyasal üzerinden yapıldığı için,chandler zaten çok lezzetli bir tur değilken kimyasal gübreleme olan lezzeti de götürüyor..

Eski 10-02-2018, 13:49   #7
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Zaten yazdıklarım kum yüzdesi fazla olmasına binaendir.sulama 4 günde bir olur.Dikim mesafesi türe göre söyleyebilirim.daha önceki mesajlarda belirttim.Tam düşündüğünüzü bilirsem.yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 10-02-2018, 15:37   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2012
Tekrar merhaba,
%80 chandler, %20 pican düşünüyoruz, 7x7 **** 5x7 mesafe ile,
ilerleyen yıllarda iklimlerin daha sıcak iklime kayması ihtimalini de düşünerek hangi türe odaklanmalıyız ?
Bir de ham leonardit temin edebileceğimiz yerler biliyor musunuz ?

ayhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2018, 18:24   #9
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Ham leonardit size yakın bilmiyorum.ama çanakkalede biliyorum.
Chandler benim gözümde pek ileride rağbet görmeyecektir.Howard ı araştırın cisco da tozlayıcı olarak..

Pikan 7x7 çok dar...ileriki yıllar 14x7 bırakmaya mecbur kalacaksınız.
9x6 tavsiye ederim.Bir uzmanın bize de tavsiyesidir.
Daha sonra çokbızun yıllar sonra 12x9 bırakılacak.
Chandler ı da 8x4 9x5 gibi dikebilirsiniz.diğeri pek uygun değil.

Eski 14-02-2018, 14:36   #10
Yeni Üye

gürhan03's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2018
Merhabalar yeni üyeyim. Sitenizi çok beğendim. Tüm kardeşlerime verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Ben de nasip olursa bu yıl sonunda Afyon Sandıklı'daki 3 dönümlük tarlamı (chandler cinsi düşünüyorum) ceviz bahçesi için hazırlamayı düşünüyorum. Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler gerçekten çok kıymetli. Bahçe konusunda oldukça acemi sayılırım. Öncelikle toprak analizi ve eksiklerinin giderilmesi ile ağaç çukurlarının açımı ve bekletilmesi ile tarlamın muhafazası ilk konularım. İnşallah seneye dikime başlamayı düşünüyorum. (Tarlam yaklaşık 3 dönüm. Dönümü 1000 m2 den 3000 m2 civarında. Rakım 1070).Fikirlerimi icraata geçirdikçe naçizane olarak değerli bilgilerinize başvuracağım. Bahçeme dikeceğim ceviz türleri ve miktarları konusunda fikirleri olanlara şimdiden teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.

Düzenleyen gürhan03 : 14-02-2018 saat 14:39 Neden: miktarını unuttuğum için düzeltme gereği duydum.
gürhan03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2018, 14:36   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-07-2018
1400-1500 rakımlarda ceviz yetiştirebilir miyiz?

herkese kolay gelsin kayseri de bulunan ve 1400-1500 rakımlı tarlamızda ceviz yetiştirmek istiyoruz.
acaba bu rakımlarda ceviz yetiştirebilir miyiz?
yetişmesi mümkünse hangi çeşitleri tavsiye edersiniz?

serbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2018, 10:29   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-07-2018
Arkadaslar corum osmancik da 320 kotlarda bir bolgede buyuk bir derenin kenarinda ceviz yapalim diyoruz.. Ne onerirsiniz..

Miningengineer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2018, 10:28   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-07-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Miningengineer Mesajı Göster
Arkadaslar corum osmancik da 320 kotlarda bir bolgede buyuk bir derenin kenarinda ceviz yapalim diyoruz.. Ne onerirsiniz..
toprak altı su seviyesi dere yakınında yakın olur bu gibi yerlerde ceviz önermiyorlar.
çünkü cevizin kökleri 4 metre ye kadar uzar kökler çok su alınca kurur diyorlar

serbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2018, 21:37   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-07-2018
Burhaniye

Selam arkadaşlar bu ilk mesajım. Foruma üye olma sebebim başta ceviz ve zeytin hakkında bilgilenmek. Yardımlarınız için şimdidrn teşekkürler.

Burhaniye kızıklı ovasında bir cevizlik için kapora verdik. Aldığımız yerin arsa fiyatı bile eşdeğerlerinden düşük. İçerisine 90 adet ceviz fidanı dikilmiş ve 3 yaşına gelmişler. Şuan 69 ağaç var tarlada. Bunlar chandler tipi ve tozlayıcı olarak ta franquetta tercih edilmiş.

Ovanın rakımını bilmiyorum fakat suyu bol olan biryer olduğunu biliyorum. Aldığımız kişi toprak analizlerini yaptırmış buna göre gübrelemelerini yapmış ve yurtdışına yerleşeceği için böyle bir satma yoluna gitmişler.

Bizim düşüncemiz yine chandler tipi fidanlarla toplam 5.5 dönüm olan arazimizdeki ceviz sayısını 100e çıkarmak ve mevcut ağaçları toparlamak. Rüzgardan dolayı bazı ağaçların gövdelerinde rüzgar yönünde eğilmeler olmuş.
Dikim ise 7x7 olarak yapılmış.

Arazinin sulaklığını şöyle söyleyeyim , bakım olmazda sazlıklar adam boyu yükseliyor. Bölgede genelde gemlik zeytin , ceviz , erik ağaçları bulunuyor.

Tarımla çok ilgimiz yok. Babamın yıllarca 4-5 dönümlük bahçesi vardı ama biz ilk defa maddi kazanç amaçlı bir yatırımda bulunduk.

Sizce bu arazi cevize uygun mudur ? Yoksa başka şeyler mi denenmelidir ? Ceviz olarak devam etmek ilk tercihimiz. Önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Cevcev Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2018, 11:47   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-07-2018
İyi günler dilerim, siteye henüz yeni üyeyim ve forumun büyük bir kısmını okudum. Kastamonu da yaklaşık 1360 mt rakımda, tamamen kuzey cephe yaklaşık 13 dönüm yerim var; Fernor/Ronde ceviz ve az da olsa marigoule kestane yetiştireyim istiyorum. Bunu yaparken ticari bir beklentim yok ama yine de, verimli, faydalı ; masrafa ve emeğe değer bir iş olsun istiyorum. Toprak analizlerini sırasiyle 0-30 , 0-60 ve 0-90 cm derinlikle yaptırdım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum. Labaratuvar sonuçları ve önerileri birbiriyle uyumlu mudur, gübre takviyeleri doğru mudur (Öneriler standart ve ezbere yapılmış gibi), benim yetiştirmek istediğim ürün doğru seçim midir vs. Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim Saygılar.

Eklenen Resimler

kubilay_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2018, 07:23   #16
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubilay_ Mesajı Göster
İyi günler dilerim, siteye henüz yeni üyeyim ve forumun büyük bir kısmını okudum. Kastamonu da yaklaşık 1360 mt rakımda, tamamen kuzey cephe yaklaşık 13 dönüm yerim var; Fernor/Ronde ceviz ve az da olsa marigoule kestane yetiştireyim istiyorum. Bunu yaparken ticari bir beklentim yok ama yine de, verimli, faydalı ; masrafa ve emeğe değer bir iş olsun istiyorum. Toprak analizlerini sırasiyle 0-30 , 0-60 ve 0-90 cm derinlikle yaptırdım ve sonuçları sizinle paylaşıyorum. Labaratuvar sonuçları ve önerileri birbiriyle uyumlu mudur, gübre takviyeleri doğru mudur (Öneriler standart ve ezbere yapılmış gibi), benim yetiştirmek istediğim ürün doğru seçim midir vs. Bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim Saygılar.
Seçim doğrudur...
Forumu okuduysanız hemen her merak ettiğiniz forumda mevcut..
Yanmış ahır gübresi falan kullanmayın.sıkıntı doğurabiliyor.ham leonardit ve solucan gübresi kullanın.haftada bir iki sulama yapacak şekilde durumunuz olmalı.
Leonardit ve solucan gübresi sürekli kullanımda kireci düşürür etkisini kırar.
Patlatma,derin sürdürme,kepçe ile çukur açımı,arazi ıslahı,organik madde takviyesi MUTLAK ŞART.Ne kadar emek, o kadar sonuç.Daha detay istiyorsanız detayını merak ettiğiniz mevzuyu sorun...çünkü bunlar ,bu dediklerim hep forumda mevcut...

Eski 05-09-2018, 11:38   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-09-2018
Merhabalar. Öncelikle bu işi ek gelir olması açısından düşündüm. Ceviz dikimi yapmak istiyorum bu konuda aklımdaki soruları sormak veya önerilerinizi dinleyip uygulamak isterim. 6 dönüm bir tarlam var. Tarlanın konumu denizlinin çivril ilçesinde bir köy rakım 970 sulama imkanı kendi imkanlarımca yani sulama en az hangi ceviz türü istiyorsa o daha iyi olacaktır. Tarla düz eğimsiz toprak rengi kestanedir. Ama sanırım toprak analizi yaptıracağım.( bunu nasıl yaptırabilirim ya da nerede yaptırabilirim bilmiyorum). Birde önereceğiniz ceviz türü için ceviz fidanını alabileceğim güvenilir bir site **** satıcı var mı? Son olarak hibe destekleme var mı bu dikim için. Bir arkadaştan duyduğum kadarıyla mavi sertikalı fidan için dönümüne 280 tl destek veriliyormuş bu doğru mu. Doğruysa bundan yararlanmak için ne yapılması gerek? Şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Ahmfey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2018, 14:16   #18
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmfey Mesajı Göster
Merhabalar. Öncelikle bu işi ek gelir olması açısından düşündüm. Ceviz dikimi yapmak istiyorum bu konuda aklımdaki soruları sormak veya önerilerinizi dinleyip uygulamak isterim. 6 dönüm bir tarlam var. Tarlanın konumu denizlinin çivril ilçesinde bir köy rakım 970 sulama imkanı kendi imkanlarımca yani sulama en az hangi ceviz türü istiyorsa o daha iyi olacaktır. Tarla düz eğimsiz toprak rengi kestanedir. Ama sanırım toprak analizi yaptıracağım.( bunu nasıl yaptırabilirim ya da nerede yaptırabilirim bilmiyorum). Birde önereceğiniz ceviz türü için ceviz fidanını alabileceğim güvenilir bir site **** satıcı var mı? Son olarak hibe destekleme var mı bu dikim için. Bir arkadaştan duyduğum kadarıyla mavi sertikalı fidan için dönümüne 280 tl destek veriliyormuş bu doğru mu. Doğruysa bundan yararlanmak için ne yapılması gerek? Şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Selamlar evet fidanlarınız mavi sertifikalı ise 280 lira alabiliyorsunuz . Çiftçi kayıt sistemine tabi olmanız gerek. BAğlı olduğunuz ilçe tarıma gidin.

Bağlı olduğunuz köy orman köyü mü?

Dursunbeyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2018, 16:34   #19
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli Mesajı Göster
Selamlar evet fidanlarınız mavi sertifikalı ise 280 lira alabiliyorsunuz . Çiftçi kayıt sistemine tabi olmanız gerek. BAğlı olduğunuz ilçe tarıma gidin.

Bağlı olduğunuz köy orman köyü mü?
Yok orman köyü değil. Orman köyü olsa ne değisecekti��

Eski 06-09-2018, 07:04   #20
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmfey Mesajı Göster
Öncelikle şunu söyleyeyim....en az su isteyen ceviz kavramını aklınızdan çıkartın.su yok hayat yok.su var hayat var.ek gelir düşünüp az sulamayla ayda 1-2 sulamayla ticari bir şey elde etmeniz 10-15 yıl sonra başlar....haftada 1 sulama yapmayı şart belleyin....

Eski 05-09-2018, 11:46   #21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak555 Mesajı Göster
Öncelikle herkese merhaba yaklaşık 57 dönümde ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyoruz 7m X 3.5m arayla dönüme aşağı yukarı 40 adet fidan düşüyor.

Fidanları aldık bugünde toprak analizi sonuçlarını aldım.Kireç oranı yüzde 27 çıktı.Cevizin kirece dayanıklılığı yüzde 25miş.

Yeri de büyük ölçüde almış bulunuyoruz bir kaç tapu vardı.Sizce sorun olur mu yüzde 2 lik fazla kireç oranı.

Tarlanın rakımı 700metre tatlı bir meyili var ve suya yakın (300-400m) Toprak analizini görünce biraz moralim bozuldu. Sizce bu yerde ceviz yetişir mi ?

merhaba
1.hangi şehirde yaşıyorsunuz
2.rakım nedir
3.arazi yapısı nasıl meyilli mi
4.rüzgar hızı önemli
5.dip suyu kaç metreden cıkıyor
6.çevrede ceviz bahçesi var mı
bu soruların cevaplarını yazı ona göre konuşalım

soganlibitkiler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2018, 16:43   #22
Yeni Üye

Değerli form üyeleri naçizane tecrübelerinize ihtiyacım var. temin ettiğiniz fidanları alıp memnun olduğunuz ve güvenilir dediğiniz satıcı **** bir site var mı?

Eski 06-09-2018, 07:11   #23
Ağaç Dostu

Feijoa's Avatar

Ayrıca böyle imkan olduğu kadar sulama yapacaksanız illa da.....o zaman çetin cevizleri tohumdan dikeceksiniz...yerine daha adapte olarak,sağlam,az sulamayla büyürler...tabi ekonomik getiri 10 yıldan sonra olur....arazi ıslahı,iyi kök salmaları için yapılacak işler falan v.s. Hepsi çok önemli tabi.....Bu işteki en büyük hatalardan biri de şu;en az masrafla işi yırtma düşüncesi....Yapılması gerekenlerin,en az masrafla yapılması çabası; ona tamam...ama düz mantık değil...Forumdaki ceviz bölümünü baştan aşağı okuyun....örnek bahçeler gezin,nasıl kurulduklarını dinleyin,izleyin,gözlemleyin....Bu iş basit görünse de o kadar basit değil...Bilen için sistemini kuran için de zor değil

Eski 22-09-2018, 14:00   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2017
Merhaba ceviz fidanı siparişlerinizde üretici firmadan alım yapmak istiyorsanız Kapıdağ Fidancılık size yardımcı olacaktır. https://www.cevizfidani1.com/ sayfasından destek alabilirsiniz. Şimdiden iyi alışverişler

onurkutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2018, 18:57   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-10-2018
Merhabalar,

qrom'un sorusundan sonra bes bucuk sene gecti.

Ne oldu acaba? Yaptin mi? Hesap bugüne kadar tuttu mu?

DenS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2019, 17:45   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DenS Mesajı Göster
Merhabalar,

qrom'un sorusundan sonra bes bucuk sene gecti.

Ne oldu acaba? Yaptin mi? Hesap bugüne kadar tuttu mu?
Selamlar.Yazını yeni gördüm. Bu yüzden şu anda altıbuçuk sene geçmiş durumda.
Ve malesef yapamadım.Yapsaydım altıbuçuk yaşında bir bahçem olurdu.Yapamamın sebepleri;

-cesaret eksikliği
-bilgi eksikliği (mimarım.bu işleri çok iyi bilmiyorum)
-büyük bir bahçe kurma hayali

Bugün hala fizibilite çıkarmaya çalışıyorum. maalesef doğru düzgün bir fizibilite hiç bir yerde yok.Ama youtube da çok güzel videolar var.Belki de bu forumda yazıların azalır olmasının sebebi olabilir o videolar.

Sayın İbrahim Balkal'ın videoları çok hoşuma gidiyor.nerdeyse tamamını seyrettim.İnşallah bu sene bir ceviz bahçesi kurmayı planlıyoruz arkadaşlarla. Bu sefer Bir altıbuçuk sene daha geçmesini istemiyorum. Sevgiler Saygılar.

qrom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2018, 22:34   #27
omi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2015
Mehaba arkadaslar

Cevizin türkiyedeki piyasasi nasildir yani üretilen malda satis sorunu yasanilirmi toptan nasil satabiliriz, yani bahceden direk satabilrmiyiz , Alicilar Nasil calisir, Normalde benim zeytin bahcem vardir zeyrini siktirdigim Zaman direk fabrikaya satabiliyrum acaba cevizdede böyle alicisi bolmudur yoksa cakallar cokmudur, 2018 kabuklu toptan fiyati ortalama kacparadan gitti.
Yardimlariniz ucin Tesekürler

omi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 10:50   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2017
Merhabalar,

Çanakkale'de ortalama 270 rakımdaki 10 dönüm yerimize ceviz dikmeyi düşünüyoruz. 30-60-90 cm'den toprak analizimiz çıktı.
Toprak killi ve organik madde bakımından zayıf çıktı. Labaratuvardaki arkadaşlar çukur başına 2-3 kg. leonardit dökmenin yeterli olacağını söyledi dikim için, sizin de görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Leonardit dışında bir şey kullanmak gerekir mi, kullanmak gerekirse neyden ne kadar kullanmak lazım? Organik madde miktarını tek başına leonardit ile artıramayız diye biliyorum

Eklenen Resimler

serdary69 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2018, 20:41   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2018
Mert1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2018
Merhaba cevizci arkadaşlar 7 sene önce bir hayalle diktigim cevizlerden bu sene satacak kadar ürün aldım.5 dönüm şimdilik Şebin,Bilecik,kaman çeşitleri var 8 tanede karma çeşit.aranızda olmaktan mutluyum.

Mert1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2019, 13:36   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2017
Hazır konu canlanmışken sorumu tekrar edebilir miyim?

Başka işlerimiz ve yağışsız bir zaman yakalayamadığımız için dikimi bu aya erteledik, 1-2 haftaya kadar dikmeyi planlıyoruz. Bu sıralar açık köklü dikimde sakınca yoktur değil mi?

Bir de aşağıdaki soruya istinaden bir cevap rica edeceğim arkadaşlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdary69 Mesajı Göster
Merhabalar,

Çanakkale'de ortalama 270 rakımdaki 10 dönüm yerimize ceviz dikmeyi düşünüyoruz. 30-60-90 cm'den toprak analizimiz çıktı.
Toprak killi ve organik madde bakımından zayıf çıktı. Labaratuvardaki arkadaşlar çukur başına 2-3 kg. leonardit dökmenin yeterli olacağını söyledi dikim için, sizin de görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Leonardit dışında bir şey kullanmak gerekir mi, kullanmak gerekirse neyden ne kadar kullanmak lazım? Organik madde miktarını tek başına leonardit ile artıramayız diye biliyorum

Eklenen Resimler

serdary69 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026