![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Alıntı:
Musculus arkadaşa, cevap verilmeme konusunda katılmıyorum.tiryaki arkadaşın dedıği gibi konuya yeni girenler önce baştan aşağı bir forumu okuması gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
berk 10 ve tiryaki gibi düşünüp beğenenler ve onları takip etmek isteyenler ekiniz cevizleri de görünüz o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
8*4 dikimde ağaç başına 3 kg 8*8 dikimde 6 kg ürün yapar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-11-2013
|
Aslinda birazda olsa cevap verilmeyen havada kalan konular oluyor. Genelde forum tartismalari dereyi gecene kadar, kendini garantiye alanlar elini etegini cekiyor kabuklarina cekiliyorlar. He sorulari soran arkadasta armut piş ağzıma düş demis bu kadar da olmamasi gerekiyor. Bazen belirli konularda cok fazla gorus olabiliyor insan ikilemde kaliyor, burada tecrubeler insanlara yol gosteriyor. Tabi tecrubelilwr de sadece seyirci olunca insanlar patinaj cekmek zoeunda kaliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç başına 25 meyve eder. formullanone yi dinleyip ceviz ekmeye devam edelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
8 ağaçtan 330 kg toplandı, ağaç başına 41 kg yeşil kabuklu ceviz ediyor. Satışta bu sene 12-15 lira arasıydı. Taze sütlü olarak satım yapıldı. Ağaca gerekli özeni gösterirseniz kimseyi yolda bırakmaz. Ben ektim toplamaya gelirim derseniz çok ağlanırsınız.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Başka da bişi yazmıcam.Ben ne yazsam olmuyor çünkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-12-2014
|
Sayin musculus öncelikle ceviz işiyle **** çiftçilikle ne kadar uğraşıyorsunuz bilmiyorum.Ancak su yazmış olduklarinizi haksızlık ve moral bozuculuk olarak görüyorum refarans alınacak şeyler asla değil,bu benim kendi fikrim. Öncelikle ceviz ekeceklere ekin de görün demek olmamış.sayin formulaone uygun şartlar hakkinda zaten deginmis katılıyorum .Kazanc meselesine gelecek olursak 8 yasinda sik dikim olmamasına rağmen 6 dekar araziden 10 bin tl net gelir elde etmeyi azımsamissiniz.Ya cok zenginsiniz **** çiftçilikle bağınız yok.Bugün çiftçilere sorsak bu kadar az işçilik ve bu kadar net gelir getircek ne yapabilirsiniz diye cevap verebilecek kimse tanımıyorum hele hele sizin bahsettiginiz acik arazide sebze isi icin yoruma gerek bile duymuyorum buralarda size gülerler ancak bilginiz olsun.Ama siz bu kazanci kucumsuyorsunuz.Evet biz demiyoruz ki herkes ceviz diksin böyle bişey zaten imkansız herkes dikebilir ama uygun şartlara sahip olan ve isi bilen kazanabilir.Diger bir konu ise ağaçlar 8yaşında olabilir ancak 5 yaşında ki forma sahip ise bu zaten stabil bi verime ulaşmadıginizi artacagini gosterir.Ancak ağaçla tamamen son forma sahip olduklarinda verim konusunu baz alablirsiniz.Kimseyi yanlis yönlendirme **** hevesini kaçırmak gibi bi durumda olmak istemem bu yüzden de cok yazmamaya gayret ediyorum ama gerçekler ortada saygılar başarılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bakın canım kardeşlerim burda kimse kimseyi kırmasın. Benim amacım birilerini kırmak değil kesinlikle. Tarla işi hakikaten çok zor. Amacım tarladan en iyi kazancı elde edebilmek. Mesela formulaone in 100 dekar chandler ceviz bahçesine en basitiyle mısır silajı ekseydik (tarlasının sulanıyor olması gerek,su yoksa zaten cevizde randıman vermez) dönüme 6 ton üründen 600 ton ürün elde edilir masraflar çıktıktan sonra 45 bin tl bu tarla net gelir getirirdi. Eğer biberiye (turşuluk biber)ekseydi en az 250 tonX4 lira 1 milyon (eski parayla 1 trilyon) gelir elde ederdi. Amacımız emeğimizin karşılığını kat kat alabilmek. Yorgunluğumuzu giderecek miktarlarlar kazanmalıyız en azından. Nerden bilicez neyin ne kadar para yapacağını diyebilirsiniz. Bunda elbette haklısınız.Bu kadar ceviz ekilişinden sonra ilerki yıllarda kabuklu cevizin 5 tl ye düşmeyeceğinin garantisinide kimse veremez. İnanın ceviz ekin diyenlerin şunlarıda yapıp yapmadığına dikkat edin. Fidan,aşı kalemi,zirai gübre **** ilaç, zirai alet ekipman satıyor mu satmıyor mu? Hepinize saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Slajlık mısıra gelince; Mısırın boyları her nekadar 3-4 mt olsa bile masraflar çıkınca hiçte öyle iyi gelir getirici bir ürün olduğunu söyleyemem zira köylü ancak kendi hayvanı için yetiştirip süt gelirininden biraz kazanıyor. Büyük ceviz bahçesi kurmanın riski yokmu derseniz ki, Türkiye'de zirai ürünlerin fiyatlandırılması her yıl değişken olduğu malum, dolayısıyla diğer tarım ürünleri ve hayvancılıkta olduğu gibi bununda riski elbette var. Avantajlı olan husus ise bahçenizi tesis ettikten sonra uzun vadede alacağınız ürün miktarını ve fiyatını üç aşağı beş yukarı önceden hesap ettiğiniz için tüm planlarınızı ve harcamanızı ona göre yaparsınız. Tarla Sebzeciliğinde ise o yılki hava koşullarına bağımlısınız, ürün fiyatı önceden bilmek falcılık olur ve ayrıca her yıl aynı tarlaya aynı ürünü ekemeyeceğiniz için birden fazla sulanabilir araziniz olması da gerekir. Düzenleyen ykaya194 : 26-10-2015 saat 21:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Ağaç dikmenin en büyük getirisi dünyada her canlının ihtiyacı olan oksijeni bedava canlılara dağıtmaktır bir ceviz ortalama 100-120 sene yaşarsa biz öldükten sonraki gelecek neslimize en güzel mirası bırakmaktır ağaç yetiştiriciliğine bu gözle bakabilirseniz eğer hem mutlu olursunuz hem huzurlu saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Üstad bu yazdıklarınıza yüzde yüz katılıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-12-2014
|
Sayın musculus eğer bu bahsettiginiz hesaplar gercek ve yazdiginiz kadar kolay yapılabilir işler olsa idi inanın bugün kimse cevizden badem den bahsediyor olmaz idi ben koy çocuğuyum çiftçi çocuğuyum ve bende hic yapmadigim bişey yapıyor ve iddia ediyorum tum uygun araziler cevizle doldurulsa bile ceviz 5 tl leri görmeyecektir allahin izni ile.Ha ucuz olsada herkes yese mi evet ama ceviz badem ve benzeri ürünler dekar basina verimleri yas sebze meyve ye oranla dusuk ve zaman aldigi İçin belli değerin altina düşemez cunku cok yüksek ve tüketim in üzerinde üretimi bu ülke görebilir halde degil. Zaten sartlarda buna müsait değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
bandırmada ısmıne dogru ronde ve fernette bulabılecegım guvenılır fıdancı varmıdır. ısmı ve teefonunu rıca edecegım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-10-2015
|
Merhaba Arkadaşlar babadan kalma 6 dekar tarla var onunda yarısı benim yarısı ablamın daha önce çiftçilikle hiç uğraşmadım Ancak ablamlar tarlaya ev yapmak istiyorlar ,ev yapabilmek içinde tel örgü çekilip ağaç dikilmesi gerekiyormuş.geçen hafta içinde tel örgüsü çekildi ağaçta dikilmesi gerektiği için bende buraya ceviz dikmeye karar verdim bayada heveslendim diyebilirim hem köyle bağı koparmamak hemde ileride 3-5 getirisi olsun diye. Tarım il müdürlüğüne fidan sormak için gittiğimde toprak tahlili yaptırmam gerektiğini ve mühendisin araziyi görmesi gerektiğini söylediler ayrıca 5 dekar ve üzerine destek verildiğini söylediler. Mühendile beraber araziye gittik toprak örnekleri alındı sonuçları bekliyorum chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum rakım 1100 lerde ancak arazi yapısı güneye bakacak şekilde alt kısmı ile üst kısmı arasında 4-5 m yükseklik olan bir eğime sahip topragınında meyve ağacı yetiştirmeye uygun olduğunu söylüyor köydekiler ben mühendisle görüşmeden önce nette izlediklerimden dolayı 7x4 dikmeyi düşünüyordum ancak mühendis bana 7x7 dikmem gerektiğini ısrarla vurguladı sizce ne yapmalıyım sonuçta bana ait olan 3 dekar 60 ağaç işimi görürmü ? 2. olarak ta fidan temini konusunda güvenebileceğim yerler hakkında bilgi verirseniz ço sevinirim yer olarak ta uşak banaz ayrancı mevkisi yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Bu arada toprağı çok derin bir şekilde patlatma yapmanız gerektiğini de söylediler mi bilmiyorum, ceviz derin toprakları sever. ![]() toprak kaymasını önlemek için taraçalar yapmanız da gerekebilir. ![]() Gelelim ikinci sorunuza; sertifikalı fidan yetiştiren her yerden alabilirsiniz veya bu konuda tarım il müdürlüklerinden yardım talep edebilirsiniz. Bu konunun uzmanı değilim ama okuduğumuz bilgiler bunları işaret ediyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
facebookta Bafra Fidancılık var oradan güvenerek alabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-10-2015
|
Teşekkürler sayın sinbas Aynen dediğiniz gibi patlatma yapmam gerektiği söylendi ki zaten yapılacak ancak netteki bilgilerin aksine patlatmadan sonra fidan çukurlarını kesinlikle kepce ile açtırmamam gerektiği 60x60 cm ebatlarında açmam gerektiğini söylediler.Bunuda şöyle izah etti kepce ile derin açarsam kısa dönemde toprakta çökme olacağını ve fidanların zarar göreceğini belirttiler. Kafam çok karıştı sanırım ne benim dediğim nede mühendisin dediği 6x6 dikecem fidanları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2015
|
toprak analizi 1
sayın sinbas uyarınız için teşekkür ederim.mesajımı düzenleyerek tekrar iletiyorum. İyi günler Antalya Elmalı Yılmazlı Köyünde 45 dönümlük ceviz bahçesi yapmayı düşünüyorum fakat bu seneyi kaçırdım ve aceleci davranmak istemiyorum. Toprak analizini yaptırdım. İki farklı toprak yapısı var yarı yarıya boz ve kırmızı toprak olmak üzere.20 senedir hiçbir şey ekilmemiş.Değerler oldukça zayıf ve bir bölümü çok kireçli.Dikim aralığına karar vermedik zaman olduğu için biraz daha araştırmak istiyorum.Damlama sistemi olacak hatta suyun içilebilecek kalitede olduğu söyleniyor ama daha sonra su analizini de yaptıracağım. Çeşit olarak Chandler veya Fernor düşünüyorum. Rakım 1100-1200 civari. Deneyimleri olan arkadaşlar toprak analizi konusunda yorum yaparlarsa sevinirim.30-60-90-120 cm den kırmızı ve boz toprak olmak üzere toplam 8 adet tahlil yaptırdım.İlk önce kırmızı toprağın degerlerini veriyorum. Düzenleyen kocasedir : 31-10-2015 saat 22:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2015
|
toprak analizi 2
şimdi de boz toprağın 30-60-90-120 değerlerini veriyorum.Bu arada yüksek kireç oranını dengeleyebilmek için ne yapabilirim? teşekkürler... Düzenleyen kocasedir : 31-10-2015 saat 10:22 Neden: ek soru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2014
|
Yanlışlikla boş mesaj atmıştım. Pardon Düzenleyen sarman63 : 30-10-2015 saat 10:41 Neden: Yanlışlikla atılan boş mesaj |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Formulaone Edirnede 4 yaşındaki ağaçlarından 25 adet aldım diyor, siz 4 yaşındaki ağaçlardan komşum 8 kg. aldı diyorsunuz. İnanıyorum ki benim gibi birçok kişi de bu rakamları şaşkınla takip etmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Evet doğru, ben 4 yaşında ortalama olarak 250 gr aldım. Bir başkası 500 gr almıştır, ya da bir diğer üretici 800 gr almıştır. Bu değişkenlik gösterebilir. Ben bazı ağaçlardan 1 kg civarı da ürün topladım ama yanıltıcı olmamak için ortalama miktarı vermek en doğrusu olur ki ben de öyle yaptım. Yine de, sizin de dediğiniz gibi 8 kg olması imkansız. Bir hata vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bazı türler vardır ki kıyı şeridinde kesinlikle olmaz, bazı türler de vardır ki kıyı şeridinin dışın da hiç olmaz, bu konuya bu mantıkla yaklaşırsak olumlu yönde ilerlemiş oluruz. Bulunduğumuz bölgeye, iklime, toprağa (toprağın cinsi,derinliği ve direnajı), arazinin cephesi, rüzgarın yönü, denize olan yüksekliği, seçilecek türün kök derinliği vs. ne. uygun meyve ve türlerini seçmemiz çok önemlidir ve uyum sürecini de göz ardı etmemiz gerekir. Seçilen ceviz türünün kaç yılda ticari seviyeye geleceğini sertifikali fidan satanlardan alacağınız bilgilerle yetinmemeniz ve çok derin araştırmalar sonucunda işi başlamınız gerekmektedir. Fidanlar çöğür veya aşılı bile olsa; "bazı meyve türlerinin gençlik kısırlık dönemlerinin uzunluğu (Sparks 1979)" Pikan; çöğür 15 yıla kadar aşılı 3-6 yıl Avrupa kestaneleri çöğür 4-5 yıl aşılı 2-3 yıl Badem aşılı 4 yıl Fıstık (pistacia) çöğür 7-10 yıl aşılı 4-5 yıl" Kaynak: AOF Genel Meyvecilik 1 Ünite 6 Sayfa 109 Kısırlık dönemi olabiliyormuş . O halde benim meyvelerim şu kadar yıl oldu her şeyi usulüne uygun yaptığım halde verim alamıyorum ben bunları sökeceğim bozacağım diyerek moralinizi bozmamanız gerekir diye düşünüyorum. saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın son osmanlı 60, bu işte bir yanlışlık vardır, 4 yaşında 8 kg olmaz. Ya ağaçların yaşı büyüktür, ya da kg olarak hata vardır. 8-10 kg ancak 6. yaş gibi vermeye başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2015
|
![]() Sayın formullaone bildiğim kadarıyla 36 dönümde aşağı yukarı 1000 fidan var diyordu. Bugün soruşturdum 10 ton ceviz çıkartmış bahçeden. bilmiyorum belki dediğiniz gibi fidanların yaşlarında bir yanlış anlaşılma olabilir ancak sizinde dediğiniz gibi fidanlarını tutturamayıp çeşit değiştirdiğini hatırlıyorum. Yani 2-3- yaşındayken sanırım aşı yapmıştı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar aşı ile çeşit değiştirilip iyi bir budama ve bakım yapıldıysa, o zaman olabilir. Kök yapısı güçlü olduğu için fidana göre çok daha hızlı büyüyüp meyveye yatar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2015
|
Izmir odemis civarında ceviz bahçesi olan var mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|