07-07-2015, 15:12
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rıfat Tosun
selam
Resimde görülen bahçe 5 yaşlı(bu yaz 6. yaşında) cit dikim 4x7 chandler bahçesi
resimde kırmızı renkli ağaçlar tozlayıcı olarak dikilen franquette cinsi cevizler
sarı olanlar ismine doğru çıkmadığı için sonradan aşılanan chandler cinsi (aşılar 3-4 yaşında
kımızı içinde sarı olanlar ismine doğru çıkmayan franquette aşılılar
yeşil olanlar 5 yıldır hala tutturamadığımız ağaçlar bu sene yeniden diktik
mavi içinde sarı olanlar aşılanıpta aşı tutmadığı için yeniden aşılanan ağaçlar
Bir bahçeyi ismine doğru ağaçlarla kurmak sanıldığı kadar kolay değil
epeyce bir zaman ve emek gerekiyor. Tozlayıcıları bahçe içine doğru serpiştirmek son derece önemli tozlayıcıların tamamını bir sıraya dikmekten kaçınmak gerekiyor hakim rüzgar yönü ağırlıklı olmak koşuluyla bahçenin tamamına serpiştirmekte yarar var diye düşünüyorum
bu sene 23 nisan gecesi saat 3 sularında -8 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı bahçeyi çok olumsuz etkiledi sürgün uçlarını tamamen kuruttu chandler sülükleride tamamen kurudu sülükler henüz nohut iriliğindeyken öldüler gözler kuruduğu için gözlerin altındaki yedek gözler ancak mayıs ortalarında uyandı ve çiçek açamadılar.
franquette lerin gözleri kuruduğu için uzun süre yaprak dahi açamadılar
kısaca maalesef bu sene meyve yok. ancak Franquette ler chandler bahçeleri için yeterli tozlaşmayı sağladığını söyleyebilirim
|
Gerçekten çok haklısınız.
fidanı ek, haftada bir sula 2-3 sene sonra meyvesine topla gibi lafların hepsi boş.
Bir fidanı dikmek demek bir bebeği büyütmek gibi.Emek ister sevgi ister su ister vitamin ister altının temizliğini ister,ister de ister. Ben 2 senede bunu anladım.Bu işe başlayacak arkadaşlara tavsiyem laflara değilde faaliyete bakmaları, yani bahçe sahipleriyle görüşmeleri.
Herkese Allah kolaylık versin.
|
|
|