![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sonuca adım adım ilerliyoruz. tüm çukurlar gübrelenerek kapatıldı. Damlama sulama işi ana hatlar döşendi kapatıldı yatay hatlar bitmek üzere. Ev hızla ilerliyor sıva işleri başladı çatı hazır kiremit örtülecek bugün yarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
28/05/2012 de bahçede olacağım yazılarımdada belirttiğim gibi bahçem kırşehir ili mucur ilçesinde. Ben işim gereği alanyada yaşıyorum. aslen ssk dan emekliyim ama malum hayat şartları gereği çalışmaya devam ediyorum. uzaktan bunca işi yönetmek biraz zorda olsa yapılabiliniyor. nasip olursa fidanlarımda haziranın ilk haftası gelmiş olacak bende oradayken fidan dikim işini bitirmek istiyorum. fernor ve fernette dikeceğiz 1300 adet evin çevresinede çeşitli meyva ağaçları dikeceğim deneme amaçlı çeşitli badem türlerinden. ve diğer meyvalar armut, elma, ayva, erik vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
gülleci bulamacı ve bordo bulamacı
Sönmemiş kireç ile yapılan gülleci bulamacı: 10 .tl.. su, 3 .kg. kükürt, 1,5 .kg. sönmemiş kireç: Aynı kaba konur. 3 kg. su ilave edilir. Kireç yanmaya başlar. Biraz beklenir kirecin iyice yanması için. Üzerine 7 lt su ilave edilir ve ateşte 1, 5 saat gibi kaynatılır. 100 lt. suya 1 kg. katılır.: Sönmüş kireç ile yapılan gülleci bulamacı; 10 .lt. su 3 .kg. kükürt. 3 .kg. sönmüş kireç. Aynı kaba konur ve ateşte kaynatılır. 100 lt. suya 1 kg. katılır. .................................................. ........... Bordo Bulamacı yapışılı: Diyelim ki %1 lik bordo bulamacı yapılacak, Sönmemiş kireç ile yapılan bordo bulamacı: 10 lt. su dolu 2 ayrı kap. 1 kg. göztaşı. (plastik kapta eritilir) 1/2 kg. sönmemiş kireç (Ayrı teneke kapta eritilir) Sönmüş kireç ile yapılan bordo bulamacı. 10 lt. su dolu 2 ayrı kap. 1 kg. göztaşı. (plastik kapta eritilir) 1 kg. sönmüş kireç. (ayrı plastik kapta eritilir) 80 lt. lik tanka önce (10 lt.eritilen) kireç konur. çomak ile karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş (10 lt. eritilmiş) göztaşı yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir. %2, %3 lük oranlar katlanır. Burada tersi olamaz. Göztaşına kireç ilave edilemez. Kesilir. Hiç etkisi olmaz hatta zararı bile olabilir. Yani yer beyaz ( kireç) gök (göztaşı) mavidir. yazı sayın Halil Önenin sayfasından alıntılanmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
hiç yapmadım ama sanırım seneye yapacağım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kış geliyor
arkadaşlar önümüz kış bazı tedbirler alınmalı ki fidanlarımızın soğuk havalara direncini artıralım.. yanlışım varsa lütfen düzeltin. 1: Fidan çukurlarını normal zeminden 15-20 cm yüksek yapmıştım içlerini sulama için çanak şeklinde düzenlemiştim. şimdi bu çanağı kapatıp fidan dibinde topraktan pramit oluşturacağım. su birikip donmasın diye. 2: Bu pramitlerin etrafına yanmış hayvan gübresi karıştıracağım. 3: Fidanları beyaz plastik boya ile boyamalımı?? boyamamalımı?? bu kararı veremedim 4: Bahçeye kaz ayağı çekildi kışa hazır. 5: Bordo bulamacı atılacak yapraklar dökülünce. 6: 7: sizce eksiğim kaldımı ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|