![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
siyahlık malç tekstili, geçen yıl çapaya çok para harcayınca çözüm olarak bunu bulduk bakalım ne kadar başarılı olacak. ayrık otunu bir kaç yıl fidan diplerinde baskılaya bilirse yeterli olacak benim için |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2014
|
Sayin ncp1963, malc tekstili uygulamasi basarili olacaktir fakat yasadigim yerde yani almanyada takip ettigim ve arastirdigim kadariyla sadece malc tekstili kullanilmasi durumunda toprakta yüksek isi meydana geldigi ve bu durumda yararli organizmalarada zarar verdigi tespit edilmistir. Bu yüzden tekstilin üzerine bizim tabirler sap saman benzeri bir örtü kapamasi yapiyorlar. Belki ilgilenirsiniz diye bildirmek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bilgi için teşekkürler. sap veya samanı rüzgara karşı korumak için üzerine toprak türevi birşeylerde atmak lazım gelecek onun yerine tekstilin üzerine direkt toprak kaplamakta çözüm olabailir sanırım deneyip doğru olanı bulacağız artık.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
dondan etkilenen cevizler
yeni sürgünler normalden 25 gün kadar geç sürdü hiç meyva olmaz diye bekliyorduk bizi utandırdılar. ağaçlar çok az erkek çiçek açtı normalden az meyva oluşumu gözledim. bunada şükürler olsun. ağaçların dondan sonra sağlıklı olduğunu görebilmek hiç beklemediğimiz halde meyva oluşturması bizleri hem sevindirdi hem şaşırttı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar uzun süreli yağmurlardan sonra özelliklede sıcak dönemlerde, nemin ve uygun sıcaklığın bir araya gelmesi ile bakteri ve mantar kaynaklı hastalıklara dikkat.. bu gün kısa bir süreliğine yakaladığım fırsatı hemen değerlendirdim. bahçe gezilecek kuruluğa gelmiş sayılırdı (makina ile değil yürüyerek) bir kaç ağacın yaprağında azda olsa antraknoz başlangıcı gördüm. hava şartlarının müsade ettiği ilk fırsatta gerekeni yapacağım.. yağmurlar biterbitmez ağaçlarınzın durumunu gözlemleyerek bahçenizi gezmeniz ve durum tespiti yapmanız bahçeniz için iyi olur düşüncesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
altı yaşında yerel cins ceviz ağaçlarına sayın selahattin yılmaz hocamın kırşehir ahi evran üni ziyareti sırasında çok kötü bir havada acele ile yaptığı yedi aşıdan altısı gayet sağlıklı olarak sürüyorlar. ağaçlar yerden 10-15 cm den kesildiler, sürgünler birazdaha olgunlaştığında gerekli müdahaleyi yapacağım. ekmeği ekmekçiden al on kuruş fazla ver derler.. selahattin hocama tekrardan teşekkürler.. Not: bu ağaçlar kesildiği anda aşılandı Düzenleyen ncp1963 : 10-06-2014 saat 20:30 Neden: bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Acı su akmadımı.Bazı ağaçlar kesildiğinde acı su akmıyor.Selahattin hoca yinede ufak bi tahliye işi yapmıştır.Aşının piri videolarından çok faydalandık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aşı için bahçeye gittik hemen ağaçlar seçildi, seçilen ağaçlar sıkıntılı olanlardı ağaçların gövdelerinden siyah sıvı akıntısı oluyordu kısaca hastalardı. selahattin hocam kısa kesmeyi uygun görüp yerden 10-15 cm den kesti, ve hemen aşıyı yaptı (kabuk aşısı). çivi ile sabitledikten sonra aşı yerine naylon eminiyet bandı ( kırmızı beyaz plastik) sardı üzerine fidan poşetinin dibini kesip geçirdi, içini toprakla doldurdu, bir miktar su verdi, sadece kalemin tepesine sutut sürüldü. işlemin hepsi bu.. ve bunu sert esen rüzgarlı havada hafiften çiseleyen yağmur altında hızlı hızlı yaptı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
% 85 başarı oranı gayet güzel. Yerli derken aşısız çöğür mü, Yoksa aşılı yerli çeşit mi? Aşı sürgünlerinin boyunlu gözlerinden gördüğüm kadarı ile geç açan tür aşılanmış. ( Fernor, fernette, ronde vb ) Diğer kalan aşıda inşallah sağlıkla büyür, tutmaz ve sürmezse seneye kendinizde yapabilirsiniz. Aşı konusunda gerekli bilgi ve desteğe hazırım. ( Yaptığın aşının tuttuğunu görmek insana çok büyük mutluluk veriyor, tavsiye ederim) Ömür bey bir küçük ayrıntı daha paylaşayım sizinle, aşıyı yaptığınız zaman her zaman ağlamasını beklemek gerekmiyor, mevsim ve aşının yapılış zamanı çok önemli. Aşı yapılırken ağaç ağlar mı, hangi mevsimde yapılırsa beklemeye gerek yoktur ya da ağaçların sağlık durumlarına göre aşıcı bunu belirler ve aşıyı ona göre yapar. Düzenleyen gökhan07 : 11-06-2014 saat 00:54 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hatta geçen yıl kamana çeşit değişimi yapmış bahçeleri gezmeye götürdük sağolsun sebahattin hocam ilgilendi bizimle birlikte onca bahçeyi gezdi.. buna rağmen içlerinden ancak biri cesaret edip bir kaç ağacına kıydı ![]() ![]() en güzelini dün yaşadık.. bahçesine en son bir hafta önce gitmiş aşılar nasıl dediğimde biri hariç hepsi tutmuştu dedi hadi gidip bakalım dedik gittik. yeni sürgünlerin ucunda meyvaları görünce yüzündeki ifadeyi görmeniz gerekliydi. telefona sarılıp arkadaşlarına bir anlatışı var anlatamam. inşaallah bu bölgemiz için bir başlangıç olur insanlar değişmiş çeşitleri görür ve bahçelerindeki verimsiz ağaçların çeşitlerini değiştirme kararını gönül rahatlığı ile verirde bölgemizde standart, geç uyanan, daha verimli cinsle cevizlerini değiştirir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gökhan bey merhabalar.. ilginize teşkkürler gerekli olduğunda mutlaka bilginize baş vuracağım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Gökhan çok teşekür ederim.Ben aşılarımı bu sene kendim yaptım.Geçen yıl uşağın en iyi aşıcısı yaptı 85 ağaçtan 6 tanesi tutmadı.Ama onlar çok fazla ağlıyordu.Acı su dan korktuğum için yarma aşıların altlarını fazla açık bıraktım.Orada baya kayıp yaşadım.Çivili kabuk aşılarının tamamı tuttu.Tutmayan bazı yarma aşıları kesip 20 mayıs ta tekrarladım.Çivili kabuk aşısı ile onlarda uyanmaya başladı.Geçenyıl tutmayan 6 ağacı 14 yaş bu sene mecbren gövdeden kesip 5 kalem çiviledim. Onları kaybetmek istemiyordum.Başka aşılayacak yer kalmamıştı.Süper tuttu çok sevindim.Aşıda bazen oda başıma geldi. Ağaç ağlamıyor aşılıyorum 1 hafta sonra kuvvetli ağlama olunca sutut ile her tarafta kapanınca akacak yer bulamıyor.Kalemleri boğuyor.Bu sorunu geçen yıl yaşadım.Paylaşımnız için tekrar teşekür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Para herşeymi??
yazmayayım diye bekledim ama kendimle çelişmemek adına yazmam gerektiğine karar verdim. bizler aylarca bu sitede altay cevizinin tescilli bir cins olmadığını, aşısız cevizin anacının özelliklerini taşıyamayacağını, altay cevizinin eğer çok iddialılarsa sertifikasyon işlemlerini yaptırmalarını, yeni ceviz bahçesi kuracakları kandırmamalarını v.s v.s yazdık durduk sırf bu yüzden belkide birilerinin kalbini kırdık. altay cevizini merak edip denemek için alanların bir çoğu aşı ile cinslerini değiştirirken. şimdi, yazdığımız formun yöneticileri altay cevizinin reklamını alarak neye hizmet ettiklerinin farkındalarmı acaba??? devletin bile artık yeter dediği bir zamanda bu reklam doğrumu?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
durum buysa yönetime bir özür borcum var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
İsmail Bey haklı ama yönetim de AdSense hesabından isterse bunu engelleyebilir. Bence buradan seslenmek yerine Malina'ya mesaj atmanız daha doğru olabilir Detayları burada anlatılıyor Filter AdSense ads displayed on your site |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yöneticiler açısından bakarsan ben olsam filtre koymazdım. Çünkü çok büyük bir site bunun alan ve trafik ücretleride hiç küçümsenecek kadar değil. Her bir fotoğraf ve yazı eklediğimiz zamanda bu alan ve trafik artmakta. Azda olsa bu reklamlar kattı sağlamakta. Sitesini yayından kaldırmak için https://tuketici.btk.gov.tr/uyelik/ adresine şikayet edebilirsiniz. Her öneriyi ciddiye alan bir kurumdur. Şikayetler çoğalırsa sitenin engellenmesi o derece hızlı olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
İsmail Bey, site bazlı filtreleme de yapılabiliyor. Altay cevizcilerin site ya da sitelerine giden reklamları engellemek mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Necip bey, Sizden aldığım kalemlerle daha sonra başka bahçede aşı yapmıştım, dün bahçe sahibiyle tekrar konuştuk. Ağaçlara daha önce başka birisi aşı yapmış ve aşıların hiçbiri tutmamış ve ondan sonra ağaçlara bakımda olmamış. Gittiğimde 10-12 yaşında ki ağaçlar ölmek üzereydi. Gövdeyi kestikten sonra neredeyse çok az yeşil çıkıyordu. Bende hem gövdeden hemde ağacın kökünden gelen sürgünlere aşı yaptım. Şuan itibari ile ağaçların % 95'i tutmuş ve 1 metre sürgün atmış. Kalem gönderirken ki hassasiyetiniz için size tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhabalar gökhan bey rica ederim. kalem lazım olduğunda herzaman yardımcı olmaya çalışırım. aşıların tutmuş olması beni çok mutlu etti inanın sizin kadar sevindim. aşıcı usta olunca kalem, anaç kusuru fark etmiyor demekki. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilginiz için teşekkürler, fernorun verimi hakkında izleniminiz nedir ? bahçe bakımlımı? bahçe sahibinin fernor hakkında görüşleri nasıl. bahçenin rakımı, bölgesi v.s nedir bilgiler için şimdiden teşekkürler. çok sordum galiba ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Necip bey bahçe niksarda, rakım 350. Ağaçların hepsi fernor değil, çok farklı çeşitler mevcut. Fernor ağaçları hakkında net bir şey söylemek mümkün değil çünkü budaması çok düzenli ya da uygun budama yapılmıyor genelde kalem almak için kullanılıyor. ( Damızlık ) Gördüğüm kadarıyla soğuktan etkilenmemiş verimi de yaklaşık chandler gibi. Şunu da belirtmek isterim bu sene burada ki chandler ağaçları soğuktan zarar gördü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
bir ağustos ayına daha geldik.. fidanlar gayet sağlıklı gelişiyorlar. (allah nazardan saklasın) sıkıntılı olan yokmu elbette var, bu kadar çok fidan içinden sıkıntılı olan olacak diye düşünüyorum. geçtiğimiz yıl 13 eylülde son sulamayı yapmıştım, 6 ekim 2013 te eksi üç 30 ve 31 mart 2014 tede iki gece üst üste eksi dokuz civarı don yaşadık kışın gördüğümüz soğuklardan bahsetmiyorum. bu yılda aynı tarihlere kadar sulama yapmaya devam edeceğim. geç tarihe kadar sulamadan kaynaklı, fidanlarda zararlanma olmadımı?? bahçemin bir kısmı biraz taban sayılacak şekilde buradaki fidanların azbir kısmının sürgünuçlarında soğuk zararı oldu (30-35 cm ) diğerlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım. ilk resim taban arazideki fidan ikinci yüksek yerdeki fidan Düzenleyen ncp1963 : 04-08-2014 saat 19:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Sayın ncp1963, Tepelerini 1,80 -2 ,00 m 'den kesseniz daha iyi olmaz mı.? Sert esenr rüzgarlarda sıkıntı yaratabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bahara kadar tepe vurumu yapmama kararındayım. şimdi tepe vursam yan dal yapmaya çalışacak oluşan yandallar pişkinleşemeden kışa gireceğiz ve donacak. bundan dolayı bahara kadar bekleme kararı aldım. kışları biraz daha ılık geçen bir yerde olsam dediğinizi yapmaktan kaçınmazdım yan dal oluşumunda zaman kazanırdım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Ncp1963 gelişimleri çok güzel Allah nazardan saklasın. Fidanlar ikinci yılında ve tüplü olarak dikilen fidanlarmı? Ayrıca bende Ağustos ve sonrasında kesinlikle kesim yapılmaması düşüncesindeyim. Kesilse, yan dal verse ve kışın kurumasa dahi mart kesimindeki kadar sağlıklı ve güçlü dal vermeyeceğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
arkadaşlar ben bazı fidanları 2metreden tepe vurdum hiç iyi olmadı yandal gelişimi çok yavaş ve rüzgardan çok eğildi ağaçlar benim tercihim 1.20-1.30 yani göğüs hizası en uygun olanı bahçeye gittiğimde fotoları çekip sizinle paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|