agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni771Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2014, 20:34   #511
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Fidanların altındaki siyahlık nedir humik asit mi. Gelişimleri iyi dediklerinize katılıyorum sonbaharda taze sürgünleri kış vurabilir zaten budanacak diyorsunuz çok doğru.Kolay gelsin.
merhabalar

siyahlık malç tekstili, geçen yıl çapaya çok para harcayınca çözüm olarak bunu bulduk bakalım ne kadar başarılı olacak.

ayrık otunu bir kaç yıl fidan diplerinde baskılaya bilirse yeterli olacak benim için

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 20:43   #512
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2014
Sayin ncp1963, malc tekstili uygulamasi basarili olacaktir fakat yasadigim yerde yani almanyada takip ettigim ve arastirdigim kadariyla sadece malc tekstili kullanilmasi durumunda toprakta yüksek isi meydana geldigi ve bu durumda yararli organizmalarada zarar verdigi tespit edilmistir. Bu yüzden tekstilin üzerine bizim tabirler sap saman benzeri bir örtü kapamasi yapiyorlar. Belki ilgilenirsiniz diye bildirmek istedim.

akikem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 21:54   #513
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akikem Mesajı Göster
Sayin ncp1963, malc tekstili uygulamasi basarili olacaktir fakat yasadigim yerde yani almanyada takip ettigim ve arastirdigim kadariyla sadece malc tekstili kullanilmasi durumunda toprakta yüksek isi meydana geldigi ve bu durumda yararli organizmalarada zarar verdigi tespit edilmistir. Bu yüzden tekstilin üzerine bizim tabirler sap saman benzeri bir örtü kapamasi yapiyorlar. Belki ilgilenirsiniz diye bildirmek istedim.
merhabalar

bilgi için teşekkürler. sap veya samanı rüzgara karşı korumak için üzerine toprak türevi birşeylerde atmak lazım gelecek onun yerine tekstilin üzerine direkt toprak kaplamakta çözüm olabailir sanırım deneyip doğru olanı bulacağız artık..

hdoğan beğendi.
Eski 11-05-2014, 12:03   #514
Ağaç Dostu

dondan etkilenen cevizler

yeni sürgünler normalden 25 gün kadar geç sürdü hiç meyva olmaz diye bekliyorduk bizi utandırdılar.

ağaçlar çok az erkek çiçek açtı normalden az meyva oluşumu gözledim. bunada şükürler olsun.

ağaçların dondan sonra sağlıklı olduğunu görebilmek
hiç beklemediğimiz halde meyva oluşturması

bizleri hem sevindirdi hem şaşırttı.

Eklenen Resimler

Eski 08-06-2014, 15:54   #515
Ağaç Dostu

merhabalar

uzun süreli yağmurlardan sonra özelliklede sıcak dönemlerde, nemin ve uygun sıcaklığın bir araya gelmesi ile bakteri ve mantar kaynaklı hastalıklara dikkat..

bu gün kısa bir süreliğine yakaladığım fırsatı hemen değerlendirdim. bahçe gezilecek kuruluğa gelmiş sayılırdı (makina ile değil yürüyerek) bir kaç ağacın yaprağında azda olsa antraknoz başlangıcı gördüm. hava şartlarının müsade ettiği ilk fırsatta gerekeni yapacağım..

yağmurlar biterbitmez ağaçlarınzın durumunu gözlemleyerek bahçenizi gezmeniz ve durum tespiti yapmanız bahçeniz için iyi olur düşüncesindeyim.

Eski 10-06-2014, 17:30   #516
Ağaç Dostu

altı yaşında yerel cins ceviz ağaçlarına sayın selahattin yılmaz hocamın kırşehir ahi evran üni ziyareti sırasında çok kötü bir havada acele ile yaptığı yedi aşıdan altısı gayet sağlıklı olarak sürüyorlar. ağaçlar yerden 10-15 cm den kesildiler, sürgünler birazdaha olgunlaştığında gerekli müdahaleyi yapacağım.

ekmeği ekmekçiden al on kuruş fazla ver derler..

selahattin hocama tekrardan teşekkürler..

Not: bu ağaçlar kesildiği anda aşılandı

Eklenen Resimler

Düzenleyen ncp1963 : 10-06-2014 saat 20:30 Neden: bilgi ekleme
Eski 10-06-2014, 20:16   #517
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Acı su akmadımı.Bazı ağaçlar kesildiğinde acı su akmıyor.Selahattin hoca yinede ufak bi tahliye işi yapmıştır.Aşının piri videolarından çok faydalandık.

ncp1963 beğendi.
ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2014, 20:41   #518
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Acı su akmadımı.Bazı ağaçlar kesildiğinde acı su akmıyor.Selahattin hoca yinede ufak bi tahliye işi yapmıştır.Aşının piri videolarından çok faydalandık.
merhaba

aşı için bahçeye gittik hemen ağaçlar seçildi, seçilen ağaçlar sıkıntılı olanlardı ağaçların gövdelerinden siyah sıvı akıntısı oluyordu kısaca hastalardı.

selahattin hocam kısa kesmeyi uygun görüp yerden 10-15 cm den kesti, ve hemen aşıyı yaptı (kabuk aşısı). çivi ile sabitledikten sonra aşı yerine naylon eminiyet bandı ( kırmızı beyaz plastik) sardı üzerine fidan poşetinin dibini kesip geçirdi, içini toprakla doldurdu, bir miktar su verdi, sadece kalemin tepesine sutut sürüldü.

işlemin hepsi bu.. ve bunu sert esen rüzgarlı havada hafiften çiseleyen yağmur altında hızlı hızlı yaptı.

Eski 10-06-2014, 23:34   #519
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
merhaba

aşı için bahçeye gittik hemen ağaçlar seçildi, seçilen ağaçlar sıkıntılı olanlardı ağaçların gövdelerinden siyah sıvı akıntısı oluyordu kısaca hastalardı.

selahattin hocam kısa kesmeyi uygun görüp yerden 10-15 cm den kesti, ve hemen aşıyı yaptı (kabuk aşısı). çivi ile sabitledikten sonra aşı yerine naylon eminiyet bandı ( kırmızı beyaz plastik) sardı üzerine fidan poşetinin dibini kesip geçirdi, içini toprakla doldurdu, bir miktar su verdi, sadece kalemin tepesine sutut sürüldü.

işlemin hepsi bu.. ve bunu sert esen rüzgarlı havada hafiften çiseleyen yağmur altında hızlı hızlı yaptı.
Necip bey güle güle büyütün.
% 85 başarı oranı gayet güzel. Yerli derken aşısız çöğür mü, Yoksa aşılı yerli çeşit mi?

Aşı sürgünlerinin boyunlu gözlerinden gördüğüm kadarı ile geç açan tür aşılanmış. ( Fernor, fernette, ronde vb )

Diğer kalan aşıda inşallah sağlıkla büyür, tutmaz ve sürmezse seneye kendinizde yapabilirsiniz. Aşı konusunda gerekli bilgi ve desteğe hazırım.

( Yaptığın aşının tuttuğunu görmek insana çok büyük mutluluk veriyor, tavsiye ederim)

Ömür bey bir küçük ayrıntı daha paylaşayım sizinle, aşıyı yaptığınız zaman her zaman ağlamasını beklemek gerekmiyor, mevsim ve aşının yapılış zamanı çok önemli.

Aşı yapılırken ağaç ağlar mı, hangi mevsimde yapılırsa beklemeye gerek yoktur ya da ağaçların sağlık durumlarına göre aşıcı bunu belirler ve aşıyı ona göre yapar.

Düzenleyen gökhan07 : 11-06-2014 saat 00:54
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2014, 00:31   #520
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Sayın ncp1963, sayın ömür-uşak ceviz aşısı en kolay aşılardan biri ama biraz tecrübe gerektiriyor.
İnsan yaptıkça öğreniyor.
Ben her zaman bilgi ve tecrübelerimi sizinle paylaşmaya hazırım.

Eski 11-06-2014, 06:34   #521
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Necip bey güle güle büyütün.
% 85 başarı oranı gayet güzel. Yerli derken aşısız çöğür mü, Yoksa aşılı yerli çeşit mi?

Gökhan bey merhabalar zamanında ilçe tarımın dağıttığı fidanlardan alıp dikmiş arkadaş zamanla üstü kuruyup alttan süren olmuş, kuruyan olmuş yerine sağdan soldan buldukları fidanlardan dikmişler kısaca bahçe 60 dekar ama içinde ağaç sayısı kadar çeşit olduğundan emin olabilirsiniz. çeşit değiştirme aşısı yaptırmak için bir kaç yıldır uğraşıyorum en sonunda bir kaç ağaç için ikna oldu

Aşı sürgünlerinin boyunlu gözlerinden gördüğüm kadarı ile geç açan tür aşılanmış. ( Fernor, fernette, ronde vb )

fernor ile aşıladık kalemleri geçerken benim bahçeden aldık

Diğer kalan aşıda inşallah sağlıkla büyür, tutmaz ve sürmezse seneye kendinizde yapabilirsiniz. Aşı konusunda gerekli bilgi ve desteğe hazırım.

çok teşekkür ederim

( Yaptığın aşının tuttuğunu görmek insana çok büyük mutluluk veriyor, tavsiye ederim)

Ömür bey bir küçük ayrıntı daha paylaşayım sizinle, aşıyı yaptığınız zaman her zaman ağlamasını beklemek gerekmiyor, mevsim ve aşının yapılış zamanı çok önemli.

Aşı yapılırken ağaç ağlar mı, hangi mevsimde yapılırsa beklemeye gerek yoktur ya da ağaçların sağlık durumlarına göre aşıcı bunu belirler ve aşıyı ona göre yapar.
dediğim gibi geçerken benim bahçeye uğradık boylu fidanların tepelerinden kesip kalem aldık. budama işim bitmişti aslında ama yeterki insanlara örnek olsun (çevremde o kadar çok ceviz bahçesi varki hepsi dediğim mantıkla yapılmış) çeşidin değişebileceğini, değiştiğinde bahçelerinin daha geç uyanıp, dondan daha az belkide hiç etkilenmeyecekelrini, verimlerinin daha çok olacağını, meyvelerinin standart olacağını, normalde altı yaşında bir fidandan iyi bakım şartlarında en kötü ihtimalle 4-5 kg ceviz almaları gerektiğini, ( ağaç altı yaşına gelmiş üzerinde tek meyve yok çöğürden omasa belkide tek tük meyve tutacak) defaten anlattım.

hatta geçen yıl kamana çeşit değişimi yapmış bahçeleri gezmeye götürdük sağolsun sebahattin hocam ilgilendi bizimle birlikte onca bahçeyi gezdi..

buna rağmen içlerinden ancak biri cesaret edip bir kaç ağacına kıydı aslında iki ağaç aşılamaya gitmiştik bahçe sahibi geç kalınca yeğenini ile yedi ağacı katlettik geldiğinde rengi değişsede bir şey diyemedi.

en güzelini dün yaşadık.. bahçesine en son bir hafta önce gitmiş aşılar nasıl dediğimde biri hariç hepsi tutmuştu dedi hadi gidip bakalım dedik gittik.

yeni sürgünlerin ucunda meyvaları görünce yüzündeki ifadeyi görmeniz gerekliydi. telefona sarılıp arkadaşlarına bir anlatışı var anlatamam.

inşaallah bu bölgemiz için bir başlangıç olur insanlar değişmiş çeşitleri görür ve bahçelerindeki verimsiz ağaçların çeşitlerini değiştirme kararını gönül rahatlığı ile verirde bölgemizde standart, geç uyanan, daha verimli cinsle cevizlerini değiştirir.

Eski 11-06-2014, 06:43   #522
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın ncp1963, sayın ömür-uşak ceviz aşısı en kolay aşılardan biri ama biraz tecrübe gerektiriyor.

gökhan bey merhabalar..

ilginize teşkkürler gerekli olduğunda mutlaka bilginize baş vuracağım..

gökhan07 beğendi.
Eski 11-06-2014, 18:18   #523
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Gökhan çok teşekür ederim.Ben aşılarımı bu sene kendim yaptım.Geçen yıl uşağın en iyi aşıcısı yaptı 85 ağaçtan 6 tanesi tutmadı.Ama onlar çok fazla ağlıyordu.Acı su dan korktuğum için yarma aşıların altlarını fazla açık bıraktım.Orada baya kayıp yaşadım.Çivili kabuk aşılarının tamamı tuttu.Tutmayan bazı yarma aşıları kesip 20 mayıs ta tekrarladım.Çivili kabuk aşısı ile onlarda uyanmaya başladı.Geçenyıl tutmayan 6 ağacı 14 yaş bu sene mecbren gövdeden kesip 5 kalem çiviledim. Onları kaybetmek istemiyordum.Başka aşılayacak yer kalmamıştı.Süper tuttu çok sevindim.Aşıda bazen oda başıma geldi. Ağaç ağlamıyor aşılıyorum 1 hafta sonra kuvvetli ağlama olunca sutut ile her tarafta kapanınca akacak yer bulamıyor.Kalemleri boğuyor.Bu sorunu geçen yıl yaşadım.Paylaşımnız için tekrar teşekür ederim.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2014, 18:41   #524
Ağaç Dostu

Para herşeymi??

yazmayayım diye bekledim ama kendimle çelişmemek adına yazmam gerektiğine karar verdim.

bizler aylarca bu sitede altay cevizinin tescilli bir cins olmadığını, aşısız cevizin anacının özelliklerini taşıyamayacağını, altay cevizinin eğer çok iddialılarsa sertifikasyon işlemlerini yaptırmalarını, yeni ceviz bahçesi kuracakları kandırmamalarını v.s v.s yazdık durduk sırf bu yüzden belkide birilerinin kalbini kırdık.

altay cevizini merak edip denemek için alanların bir çoğu aşı ile cinslerini değiştirirken.

şimdi, yazdığımız formun yöneticileri altay cevizinin reklamını alarak neye hizmet ettiklerinin farkındalarmı acaba???

devletin bile artık yeter dediği bir zamanda bu reklam doğrumu??

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2014, 19:20   #525
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
yazmayayım diye bekledim ama kendimle çelişmemek adına yazmam gerektiğine karar verdim.

bizler aylarca bu sitede altay cevizinin tescilli bir cins olmadığını, aşısız cevizin anacının özelliklerini taşıyamayacağını, altay cevizinin eğer çok iddialılarsa sertifikasyon işlemlerini yaptırmalarını, yeni ceviz bahçesi kuracakları kandırmamalarını v.s v.s yazdık durduk sırf bu yüzden belkide birilerinin kalbini kırdık.

altay cevizini merak edip denemek için alanların bir çoğu aşı ile cinslerini değiştirirken.

şimdi, yazdığımız formun yöneticileri altay cevizinin reklamını alarak neye hizmet ettiklerinin farkındalarmı acaba???

devletin bile artık yeter dediği bir zamanda bu reklam doğrumu??
Google reklamları sizin arama geçmişinize (çerezlerinize) göre çalışmaktadır. Yönetimle ilgisi yoktur.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2014, 19:41   #526
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Google reklamları sizin arama geçmişinize (çerezlerinize) göre çalışmaktadır. Yönetimle ilgisi yoktur.
durum buysa yönetime bir özür borcum var..

Eski 07-07-2014, 20:15   #527
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
İsmail Bey haklı ama yönetim de AdSense hesabından isterse bunu engelleyebilir.
Bence buradan seslenmek yerine Malina'ya mesaj atmanız daha doğru olabilir
Detayları burada anlatılıyor

Filter AdSense ads displayed on your site

ncp1963 ve ermana beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2014, 20:59   #528
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
İsmail Bey haklı ama yönetim de AdSense hesabından isterse bunu engelleyebilir.
Bence buradan seslenmek yerine Malina'ya mesaj atmanız daha doğru olabilir
Detayları burada anlatılıyor

Filter AdSense ads displayed on your site
Filtreleme yapılabilir ama reklam gelirinde çok düşüş olur. Mesela altay, ceviz kelimelerini engelledik. İçerisinde tüm ceviz geçen reklamlar gözükmeyecektir. Altay cevizi filtrelense bu seferde ceviz kelimesinde yayında ise reklam gözükecektir.

Yöneticiler açısından bakarsan ben olsam filtre koymazdım. Çünkü çok büyük bir site bunun alan ve trafik ücretleride hiç küçümsenecek kadar değil. Her bir fotoğraf ve yazı eklediğimiz zamanda bu alan ve trafik artmakta. Azda olsa bu reklamlar kattı sağlamakta.

Sitesini yayından kaldırmak için https://tuketici.btk.gov.tr/uyelik/ adresine şikayet edebilirsiniz. Her öneriyi ciddiye alan bir kurumdur. Şikayetler çoğalırsa sitenin engellenmesi o derece hızlı olacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2014, 03:15   #529
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
İsmail Bey, site bazlı filtreleme de yapılabiliyor. Altay cevizcilerin site ya da sitelerine giden reklamları engellemek mümkün.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2014, 14:05   #530
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Necip bey,
Sizden aldığım kalemlerle daha sonra başka bahçede aşı yapmıştım, dün bahçe sahibiyle tekrar konuştuk.

Ağaçlara daha önce başka birisi aşı yapmış ve aşıların hiçbiri tutmamış ve ondan sonra ağaçlara bakımda olmamış. Gittiğimde 10-12 yaşında ki ağaçlar ölmek üzereydi.

Gövdeyi kestikten sonra neredeyse çok az yeşil çıkıyordu.
Bende hem gövdeden hemde ağacın kökünden gelen sürgünlere aşı yaptım.

Şuan itibari ile ağaçların % 95'i tutmuş ve 1 metre sürgün atmış.
Kalem gönderirken ki hassasiyetiniz için size tekrar teşekkür ederim.

himmetvermez ve ncp1963 beğendi.
Eski 08-07-2014, 17:43   #531
Ağaç Dostu

Alıntı:
Necip bey,
Sizden aldığım kalemlerle daha sonra başka bahçede aşı yapmıştım, dün bahçe sahibiyle tekrar konuştuk.

Ağaçlara daha önce başka birisi aşı yapmış ve aşıların hiçbiri tutmamış ve ondan sonra ağaçlara bakımda olmamış. Gittiğimde 10-12 yaşında ki ağaçlar ölmek üzereydi.

Gövdeyi kestikten sonra neredeyse çok az yeşil çıkıyordu.
Bende hem gövdeden hemde ağacın kökünden gelen sürgünlere aşı yaptım.

Şuan itibari ile ağaçların % 95'i tutmuş ve 1 metre sürgün atmış.
Kalem gönderirken ki hassasiyetiniz için size tekrar teşekkür ederim.

merhabalar gökhan bey

rica ederim. kalem lazım olduğunda herzaman yardımcı olmaya çalışırım. aşıların tutmuş olması beni çok mutlu etti inanın sizin kadar sevindim.

aşıcı usta olunca kalem, anaç kusuru fark etmiyor demekki.

Eski 08-07-2014, 19:22   #532
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Aşıyı amatör olarak yapıyorum daha usta olamadım
Elimden geldiği kadar bilinçli ve dikkatli aşı yapmaya çalışıyorum.

Eski 19-07-2014, 15:47   #533
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Necip bey bahçeniz fernor bahçesi olduğu için sizinle tahmini 5-6 yaşlarında olan fernor ağaçlarını paylaşmak istedim.

Name:  fer fidancılık 001.jpg
Views: 1384
Size:  72.9 KB

Name:  fer fidancılık 002.jpg
Views: 1329
Size:  64.0 KB

Name:  fer fidancılık 003.jpg
Views: 1486
Size:  44.1 KB

Name:  fer fidancılık 004.jpg
Views: 1395
Size:  74.9 KB

Name:  fer fidancılık 006.jpg
Views: 1452
Size:  72.1 KB

Eski 19-07-2014, 20:21   #534
Ağaç Dostu

Alıntı:
Necip bey bahçeniz fernor bahçesi olduğu için sizinle tahmini 5-6 yaşlarında olan fernor ağaçlarını paylaşmak istedim.
gökhan bey merhabalar

ilginiz için teşekkürler,

fernorun verimi hakkında izleniminiz nedir ?
bahçe bakımlımı?
bahçe sahibinin fernor hakkında görüşleri nasıl.
bahçenin rakımı, bölgesi v.s nedir
bilgiler için şimdiden teşekkürler.

çok sordum galiba

Eski 22-07-2014, 18:29   #535
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Necip bey bahçe niksarda, rakım 350.
Ağaçların hepsi fernor değil, çok farklı çeşitler mevcut.

Fernor ağaçları hakkında net bir şey söylemek mümkün değil çünkü budaması çok düzenli ya da uygun budama yapılmıyor genelde kalem almak için kullanılıyor. ( Damızlık )
Gördüğüm kadarıyla soğuktan etkilenmemiş verimi de yaklaşık chandler gibi.

Şunu da belirtmek isterim bu sene burada ki chandler ağaçları soğuktan zarar gördü.

ncp1963 beğendi.
Eski 04-08-2014, 15:02   #536
Ağaç Dostu

bir ağustos ayına daha geldik..
fidanlar gayet sağlıklı gelişiyorlar. (allah nazardan saklasın)
sıkıntılı olan yokmu elbette var, bu kadar çok fidan içinden sıkıntılı olan olacak diye düşünüyorum.
geçtiğimiz yıl 13 eylülde son sulamayı yapmıştım, 6 ekim 2013 te eksi üç 30 ve 31 mart 2014 tede iki gece üst üste eksi dokuz civarı don yaşadık kışın gördüğümüz soğuklardan bahsetmiyorum. bu yılda aynı tarihlere kadar sulama yapmaya devam edeceğim.

geç tarihe kadar sulamadan kaynaklı, fidanlarda zararlanma olmadımı?? bahçemin bir kısmı biraz taban sayılacak şekilde buradaki fidanların azbir kısmının sürgünuçlarında soğuk zararı oldu (30-35 cm ) diğerlerinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

ilk resim taban arazideki fidan

ikinci yüksek yerdeki fidan

Eklenen Resimler

Düzenleyen ncp1963 : 04-08-2014 saat 19:15
Eski 04-08-2014, 15:25   #537
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Sayın ncp1963,

Tepelerini 1,80 -2 ,00 m 'den kesseniz daha iyi olmaz mı.? Sert esenr rüzgarlarda sıkıntı yaratabilir.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2014, 15:54   #538
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Sayın ncp1963,

Tepelerini 1,80 -2 ,00 m 'den kesseniz daha iyi olmaz mı.? Sert esenr rüzgarlarda sıkıntı yaratabilir.
merhaba

bahara kadar tepe vurumu yapmama kararındayım. şimdi tepe vursam yan dal yapmaya çalışacak oluşan yandallar pişkinleşemeden kışa gireceğiz ve donacak. bundan dolayı bahara kadar bekleme kararı aldım.

kışları biraz daha ılık geçen bir yerde olsam dediğinizi yapmaktan kaçınmazdım yan dal oluşumunda zaman kazanırdım.

Eski 04-08-2014, 19:58   #539
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sayın Ncp1963 gelişimleri çok güzel Allah nazardan saklasın. Fidanlar ikinci yılında ve tüplü olarak dikilen fidanlarmı? Ayrıca bende Ağustos ve sonrasında kesinlikle kesim yapılmaması düşüncesindeyim. Kesilse, yan dal verse ve kışın kurumasa dahi mart kesimindeki kadar sağlıklı ve güçlü dal vermeyeceğini düşünüyorum.

ncp1963 beğendi.
hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2014, 20:12   #540
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
arkadaşlar ben bazı fidanları 2metreden tepe vurdum hiç iyi olmadı yandal gelişimi çok yavaş ve rüzgardan çok eğildi ağaçlar benim tercihim 1.20-1.30 yani göğüs hizası en uygun olanı bahçeye gittiğimde fotoları çekip sizinle paylaşırım

karaçepiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025