![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
Sayın ncp1963 keson kuyular derinlik olarak az oldugu için direk basılabiliyor genelde ancak sondaj suları derin sular oldugu için tuzlu oluyor ve dinlendirmek gerekiyor ...her iki ihtimalde de tahlil yaptırıp kullanmak lazım garanti olsun bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
sayın bozy tahlil yaptırdım kimyasal bir sıkıntı yok tek sıkıntı suyun ısısı 15 derece yani biraz soğuk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Merhabalar Benim bildiğim kadarı ile derin sondaj suyunun direkt bitkilere uygulanmamasının en önemli sebeplerinden biri oksijen oranı. Hele bir de bol suladığınızda (salma sulama) toprağı boğuyorsunuz. Yoksa içinde tortu varsa zaten filtre süzüyor olmalı. Tuzlu ise dinlendirerek kurtulamazsınız, o suyu kullanmamanız lazım. Sn bozy'nin dediği doğru tahlil yapmadan kullanmamak lazım. Syg. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sudaki oksijen oranı en önemlisi ben ısıyı birazdaha yükseltmek adına bir havuz yapıp dinlendirip kullanayım diyordum ama siz aklıma bir şeydaha getirdiniz ve çok haklısınız havuza suyu birazda yukardan dökerek suyun oksijen ile temasını artırarak depolamak daha güzel olacak sanırım Düzenleyen ncp1963 : 18-10-2012 saat 10:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Abi Havuz sistemi en iyisidir suyu dinlendirip yumuşatarak göndermenizde faydasını goreceksiniz zaten bu kadar buyuk bir yatırıma bir havuz şart ayrıca havuzun bakım vb. temizliği bakımından üstünüde kapatmanız gerekır bir kapak yeterlı hatta 2 bolum olarak yaptırın bir bölümü motor dairesi olsun saygılarımla İsmail |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Soğuk su çok da sorun olmaz diye düşünüyorum, özellikle sıcak yaz günlerinde. İngilizce'niz varsa şu makaleyi okuyabilirsiniz, ama cevizle ilgili bir şey dememiş: http://ucce.ucdavis.edu/files/reposi...9p14-65326.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
yaprak dökümü
aynı yerde, aralarında 14- 15 mt mesafe olan iki ayrı ceviz ağacının biri kışa hazırlanırken diğerinde hiç bir belirti yok yeşil olarak duruyor.. yeşil olanla aynı hizda biri sağında biri solunda hemen hemen aynı yaşlarda iki ceviz ağacı yapraklarını dökmeye başlamış ikisinin ortasındaki bu ağaç sonbahar donlarına kafa tutmaya çalışıyor sanırım işte tamda burada ilgili kişilere görev düşüyor bu tür ağaçları takip edecek bölgesel olarak çeşit uygunluğunu belirleyecek v.s v.s amaan bende neden yazayıyorsam bunu.. bu ülkede o işi yapacak memur (devletten maaş alan) varmıki?? Düzenleyen ncp1963 : 05-11-2012 saat 15:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
ben galiba anlıyamadım mevsim sonbahar yaprak dökme zamanı ceviz ağacının yaprağını dökmesi mi iyi dökmemesi mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
resimlerdeki ağaçlar kendiliğinden yerinde yetişmiş ağaçlar. içlerinden ikitanesi yapraklarını dökmeye başlamış birisi yeşil olarak duruyor. bizim oralarda kasımın ikinci haftası don olur yaprağını dökmemiş ağacın zarar görme ihtimali çok yüksek. işin aslı şu bizler kulaktan dolma bilgilerle çeşitler seçip dikiyoruz kimse sattığı fidanın vejetasyon süresini bilmiyor, aslında en önemli konu vejetasyon süresidir. yani tomurcuklanma ve yaprağını dökme tarihleri arasında geçen süre. bu neden önemli ilkbahar geç donlarından ve sonbahar erken donlarından korunmak için çok önemli bir fidanın ne zaman tomurcuklandığını ne zaman yaprağını dökmeye başladığını bilerek dikmek bilmeden dikmekten bin kere daha hayırlı olur. Düzenleyen ncp1963 : 06-11-2012 saat 10:00 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
bu gün itibarıyla 113 tane tüplü ceviz fidanını toprakla buluşturdum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hayırlı uğurlu olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
sn. ncp1963 fernor a tozlayıcı fernette mi diktiniz fernette nin çiçek açma zamanının fernor dan önce olduğunu duydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
evet fernette diktim, heryerde fernora tozlayıcı olarak fernette öneriliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
kahrmanmaraşta yapılmış bir çalışma
sütçü imam üniversitesinden bir çalışma Bu çalışma Mehmet Sütyemez ve Nurettin Kaşka hocalar tarafından 2000 li yıllarda yapılmış http://dergi.ksu.edu.tr/public/journ...51.148-158.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Bizim ki nacizhane bi öneriydi. Gerçi fidan almasa da Nail abi her konuda yardım eder diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
desteklemelerden bahsedilirken desteklemenin ana unsuru olan sertifika unutulmamalı diye belirttim.. bir kaç fidan alacaksanız kesinlikle sayın liliumdan alın fidanın ne olduğundan kesin emin olursunuz. çünki bir kaç fidanın cinsi ne olduğu büyük satıcının umrunda olmaz eline geçeni gönderir.. ama toplu alım yapacak desteklemeden faydalanacaksanız mutla gerekli belgeleri sağlayan yerden almak zorundasınız.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Emeklilik
Aslında 2009 da emekli oldum ama çalışmaya devam ediyordum. Bir Aralık itibarı ile iştende emekli oldum arkadaşlar erken sıkılırsın yapma deselerde dinlemedim bakalım sıkılacakmıyım. Emeklilikle birlikte hayatımızdada bazı değişiklikler yapacağız. İlk işimiz bu hafta sonu Alanyadan Kayseri'ye evi taşımak olacak. Hem oğlumun eğitimi orada olduğu için hemde Kayseri'den bahçeme olan mesafe çok kısa olduğu için benimde işime geliyor aslında Hanım'a çok farkettirmesemde bu böyle Bahçeme daha çok zaman ayırabileceğim tüm işlerle bire bir ilgilenebileceğim vs vs Yüce Rabbim hakkımızda hayırlı olan neyse onu verir inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
eski ve yeni emekliliğiniz hayırlı olsun..Allah sağlıklı,mutlu,bol kazançlı ömürler nasip etsin.. arkadaşlarınız sıkılırsınız demiş ama bahçeniz çok büyük boş vaktiniz bile kalmayacak gibi.. eskisinden daha tempolu iş hayatı sizi bekliyor bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Âmin cümlemize İnşallah sende o günlerin ne çabuk geldiğini göreceksin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sonsuz teşekkürler sayın Çetiner |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
selamlar öncelikle bilgi için teşekkürler chandler ve diğer yabancı ırklardan ceviz arıyorum bulunduğum yerde yerli ırklar şebi bilecik ekimi çok ancak ben yabancı ırklardan yetiştirmek istiyorum sütyemez kaman cinsi de olabilir kuracağım küçük hobi bahçeme dikeceğim elinde 2012 mahsülü ceviz olan arkadaşlar bana mesaj atarlarsa sevinirim saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2011
|
sayın sedatkso mayıs ayında ekecekseniz fidan konusunda size yardımcı olabilirim isterseniz.fidanların tamamı kendi üretimim fatura ve sertifikalıdır.cinsine doğru olduğuna dair her türlü güvenceyi verebilirim size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
necip bey sonuç olarak şimdi ne durumdasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
şimdi malum tüm fidanlar uykuda baharda göreceğiz asıl işin rengini. baharla birlikte kaç fidan kaybımız olmuş göreceğiz kayıpların yerine yenilerini dikip yola devam edeceğiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
Yani dikim yaptınızmı ne cins ağaç diktiniz bende 70 dönüm arazimde yapmayı düşünyom fakat arazi parçalı 20-15-8-8-13 gibive şu an fidanı kendim yetiştiriyom yaklaşık 1400 adet bunları bide aşı yapacam demek istediğim budama esnasında bana aşı kalemi satarmısın verirmisin çünkü anladığım fidancılara güven yok sivasta 1300 rakımda fernor diyolar bende buna karar verdim sende ne cins var birde bu işin pazarından hiç bahseden yok senin bi çalışman varmı ***** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim fidanlar bu yıl budanacak büyüklükte değiller.. pazar için hiç bir araştırma yapmadım benim bahçem henüz yaşını doldurmadı önümde daha beş yılım var o iş için beş yıl sonrası için şimdiden kim,n alacağını araştırmak pek mantıklı gelmedi bana benim fidanlarımda fernor tozlayıcı olarakta fernette |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
sayın necip cevabın için tşkkr fakat fidanı kendim yetiştiriyorum dedimya emniyet açısından ve parasal yönden fakat aşı kalemine ihtiyacım olacak bu yıl 100 adet kadar seneye 1200 gibi bunu sizin gibi bahçe dikimi yapmış kişilerin budama dallarından almayı düşünüyom tabi talep edilirse parasıyla bu konuda yardımcı olurmusunuz tşkkr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|