27-05-2014, 00:20
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
Selamlar.
Not defterime baktığımda geçen yıl 26 Mayıs ta damlama sulama sistemini kurmadığım için ilk salma sulamayı geçen yıl bugün yapmışım akabinde 7 Haziran da tekrar sulama yapmışız.
Bu yıl gerçekten baharda yağmur çok yağdı.özellikle Nisan ayında,geçen hafta makine ile zor çapa yaptım.Hiç yağmazsa haziranın ortasını bile geçer sulamaya başlamam.geçen yıl çok zahmet çektim bu yıl artık adam gibi yorulmadan sistematik olarak sulama yapmak istediğim için size sordum.
Bu arada Aşırı yağmurlar yüzünden 4. Mantar ilacı ve bakır prepat uygulamasınıda dün yaptım,(haftada bir maneb 80, kocide opti)umarım antraknoz hastalığına bu yıl ağaç feda etmeyiz.
|
Sayın aviator34, ilk yıl biz de 1000 kadar fidanın 1. ve 2. sulamalarını etrafına havuz yaparak salma sulamıştık. Hayatımda o kadar yorulduğumu hatırlamıyorum.
Daha sonra damlamaya geçince ''Dünya varmış'' dedik. Siz de artık bu yıldan itibaren sulama konusunda rahat edersiniz. Aynı zamanda bahçedeki diğer işlerinize de vakit kalır. Suyunuz çok kirli değilse filtreyi sık sık temizlemenize gerek yok. Basınç saatini de uygun bir seviyeye getirip, her sulamada aynı seviyeyi korursunuz.
Bu arada mantar ilacını ben de 3 defa uyguladım.
|
|
|