![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Evet düz sopa gibi kalmalı. Ancak tepesini 160 cm civarından kesin. Boyu 2 metre vardır sanırım. Yazın daha yüksek ve güzel bir taç yapısı oluşturacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2009
|
teşekkr
teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
sevgili formullaone, öğrenmek adına soruyorum, en soldaki dalı 3/2lik bölümden keserek yan dal gibi bıraksak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu dal liderle hemen hemen aynı kalınlıkta. Bu pek istenmeyen bir durum. Yan dallar her zaman liderden ince olmalı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu şekilde uygun olur sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
şu küçük kalmalı öyleyse |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kalabilir farketmez. Onun altında çıkacak olanları yazın temizlersiniz ki enerji yan dallara ve 2. kat liderine gitsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
Merhaba, Uzun olanı değilde dik olanı ana dal olarak bırakmaya ne dersiniz. Eğer resmi yanlış görmüyorsam kalınlıkları aynı daha az boy vermiş fakat tek kalınca daha sağlıklı yürümezmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın chndlr, kısa olan hiç sağlıklı görünmüyor, tamamen temizlense çok iyi olur. Üstelik tepesi vurulacak boya da ulaşamamış, yani bir yıl daha zaman kaybettirir. Uzun olan dal tepesi vurulmaya hazır ve daha sağlıklı. Sadece bir herek ile bağlanması gerekiyor. Mecbur olsaydık o dal da olurdu ama seçeneğimiz olduğu için değiliz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
geçen sene uzun olanı kesmiştik ana gövdeyi geçtiği için. ama gene de boy attı. diğerinde fazla bir gelişme olmadı. pişmiş sanki. bu fidan 2009 aralıkta dikildi. şimdiye kadar ancak bu kdar oldu. bakım yok tabii. yeterli sulama gbreleme yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sizin de dediğiniz gibi bakım olmayınca ancak bu kadar oluyor. 6 yaşında bir ağaç verime yatmaya başlamış olmalıydı. Yine de geç kalmış değilsiniz, bundan sonra iyi bakım ve budama ile ağaçlarınızı hızlandırabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Cevizlerde henüz uyanma yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2013
|
Bu yıl bir türlü budamaya fırsatım olmadı. Yarın tarlaya gitmeyi ve budamayı planlıyorum fakat yağmurlu havada budamanın sakıncası olur mu diye endişeleniyorum. Bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ins, özellikle ilk yıllarda budamanın hayati önemi vardır. Bu yıl budama için son günleri yaşıyoruz. Ağaçlar uyanmak üzere. Hemen budarsanız çok iyi olur. Yağmurun zararı olmaz bildiğim kadarıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2013
|
Sayın formullaone çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2014
|
Merhaba, Siteyi bir süredir takip etmekteyim, gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Amatör olarak uğraştığım yaklaşık 2,5 dönüm olan bahçemin bir kısmına geçen sene kasım ayında 8 tane chandler cinsi tüplü ceviz fidanı diktim henüz uyanmadılar ama umutla uyanmalarını bekliyorum ![]() Resimde görülen fidanı bahçenin benden önceki sahibi dikmiş (bu arada dikim yerinin yanlış olduğu kanaatine vararak ocak ayında bu fidanı olduğu yerden sökerek diğerlerinin yanına aldım) Fidanın cinsi hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgi verebilir misiniz? Cevaplar için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
Ikici yasinda kaman 1 ve 5 fidanlarim var.gecen sene 80 cm den tepe budamasi yapildi.bu yil henuz budama yapmadim.yore keskin ilcesi kirikkale.8-9 nisanda budama yapmayi dusunuyorum.ne dersiniz.yurtdisindayim bugunlerdeki yore cevizlerinin durumu nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
Sayın aytekinpolat geçen sene yaptıysan yeter 3. sene zaten şekil budaması yaparsın şu an yerli cevizler yeni açmak üzere yapraklar kedi kulağı kadar anca havalar soğuk soğuklar yine etkiledi sizlerinki nasıl bilemiyouz. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2013
|
Sayın Hazerhan, Yerköy de soguktan nasıl etkilenme oldu? bilgi verebilir misiniz? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2014
|
1 ve 2 yaşındaki cevizlerin boyunu uzatmak için nasıl ne ne zamana kadar müdahale edebiliriz. Birde cevizler dalların dikine ve yatay gitmesi için gözlere müdahale etmet uygunmu yardımcı olbilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Sn Karayel54 Bitkinin gelişimi budamadan çok toprak, su ve iklim koşulları ile ilgilidir. Budama ancak şekil verir ve ağacı deyim yerindeyse biraz "uyarır". Eğer toprak su ve iklim koşulları yeterli değilse istediğiniz kadar budayın ağacınız bir noktaya gelemez. (Bakınız Bonsai'ler) Elbette ki istemediğiniz yerlerde büyümeyi engellemek için gözleri körleyebilirsiniz. Ancak hızlı büyümesi olan bir ağaç siz göz körledikçe kendisi de yeni gözler "fışkırtabilir" ![]() Küçük fidanlarda sert budama yaparken ya da göz körlerken sadece şunu unutmayınız: Ağacınızın ideal bir kök/gövde oranı vardır. Yapraklar aracılığı ile fotosentez yapılacak ki ağacınız beslensin, büyüsün.. Sadece yukarı gitsin diye tepede bir kaç yaprak kalacak şekilde ağacınıza haşin davranırsanız kendi vücudunu besleyecek kadar enerjiyi anca üretir, eğer yeterli rezervi yoksa hedeflediğiniz kök ve gövde gelişimi sağlayamaz. Dolayısı ile uzmanlar ağaçlarda sert budama yapılırken dikkatli olunmasını, gerekirse safhalı bir şekilde çıkarma yapılarak ağacın strese sokulmamasını öneriyorlar. Saygılar Çamtepe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2014
|
Sn Çamtepe açıklama için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
19.04.2015 bahçem
19.04.2015 bahçeye gittiğimde chandler'ler uyanmıştı. şimdi dölleyicilerin uyanmasını bekliyorum. Budamadaki yardımlarından ve bilgi paylaşımlarından dolayı nail çimen'e (lilium) binlerce kez teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Ağaçlarınız 2 yaşını doldurmuş 3 üncü yaşında gözüküyor., haksızmıyım? Birde boyları ortalama ne kadar uzadı ve tepesini kaç civarı vurdunuz. Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sayın "Cevizciankara" doğru tahmin etmişsiniz. Bu yıl fidanlar 3. yazına giriyor. Fidanlar 2. yaşlarında 2 ile 3 metre civarında büyüdü. Mart ayında 1,9 ve 2,30 gibi tepe vurması yaptım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle binlerce kez falan beni mahcup ediyorsunuz, paylaşımı yardımlaşmayı seviyorum yardımcı olabildiysem kendimi mutlu hissederim, böylesine güzel mesaj içinde teşekkür ederim. Fidanların bağlama işlemini gerçekleştirmişsiniz henüz daha erken ama yinede iyi olmuş, iplerin gövdeyi kesmemesi içinde bir şeyler kulansaydınız iyi olurdu. Fotoğrafladığın gibi olan fidanların gövdelerinde 80-90 cm altındaki filizleri şimdiden alın diğerlerine dokunmayın. Ve bu 80-90 cm lik gövdeyi haziran sıcakları başladığında su bazlı plastik boyayla boyayınız. Haziran ayında şarköye geleceğim sizede uğrayacağım yapılması gereken bir şey olursa o zaman yaparız. Sayın formullaone, zamanım müsait olursa sizlere de bir uğramak istiyorum bakalım kısmet. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
[QUOTE=Lilium;1372140]Sayın poyraz2205, nickinizden tanıyamadım ama bahçeyi tanıdım, merhaba nasılsınız, Bir yıllık üyemizsiniz ama ilk mesajın bu başlığa olmuş teşekkürler. Böyle binlerce kez falan beni mahcup ediyorsunuz, paylaşımı yardımlaşmayı seviyorum yardımcı olabildiysem kendimi mutlu hissederim, böylesine güzel mesaj içinde teşekkür ederim. Fidanların bağlama işlemini gerçekleştirmişsiniz henüz daha erken ama yinede iyi olmuş, iplerin gövdeyi kesmemesi içinde bir şeyler kulansaydınız iyi olurdu. Fotoğrafladığın gibi olan fidanların gövdelerinde 80-90 cm altındaki filizleri şimdiden alın diğerlerine dokunmayın. Ve bu 80-90 cm lik gövdeyi haziran sıcakları başladığında su bazlı plastik boyayla boyayınız. Haziran ayında şarköye geleceğim sizede uğrayacağım yapılması gereken bir şey olursa o zaman yaparız. Sayın "Lilium" öncelikle selamlar ve saygılar... Doğru kişiden doğru bilgiyi alabilmek çok önemli. Tecrube ve iyi niyet bu işin püf noktası. Resmini çektiğim fidan denemek içindi. Görüp uyarmanıza sevindim. Bu fidanı bağlarken gövdesinde "fidan bağlama ipi" diye satılan ipi kullandım. Gövdeyi bu iple, o ipide balya ipi dediğimiz iple gerdirip kazığa bağladım. Umarım bu "fidan bağlama ipi" gövdeye zarar vermez. İlk fırsatta kontrol edeceğim. Diğer uyarılarınızın da gereğini mutlaka yapacağım. Haziranda mutlaka Keşan'a bekliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
abi, yolun düşerse Gömeç'e de beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |