![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2014
|
Ceviz Bahcesi kurulumu (YOZGAT)
Öncelikle hepinize merhabalar, bir kac haftadir sadece yazdiklarinizi okuyordum biseyler yazmak bu güne kismetmis. O güzel yararli bilgileriniz icin hepinize tesekkürler. Köyde dedemin 40 sene önceki ceviz agaclarinin güzelligini görünce tabi veriminide kendimi kaptirmis bulundum bahce kurulumuna( 2 sene önce 3 agactan yaklasik 160-170 kilo ceviz aldik). Cinsini tam bilmiyorum ama bayagi heybetli agaclar. 2-3 senedir düsünüyordum ve en sonunda karar verdim kurmaya. Kurulacak yer yozgat sarikaya. Dogma büyüme Ankaraliyim ama kendi köyüme kurmak istiyorum. kurulacak arazi su sekilde. - Rakim 1170m - 16 veya 30 dönüme kurmayi planliyorum. (16 lik olan bizim yanindakini almaya calisiyoruz.)Arazi cok ama yer olarak en güzeli burasi. - Egim tam olarak bilmiyorum ama %20-%30 civari olabilir. - Araziye yaklasik 200 metre mesafede kaynak suyu ve elektrik var - Uzun yillar bugday aycicegi gibi yüzeysel tarim yapilmis köyün en kaliteli arazilerinden derler. - Arazi üzerinde bir kac kayisi agaci var gayet iyi durumdalar. Toprak numunesi daha yaptirmadik. Yaptirinca tekrar paylasirim insallah. Kaman1 ve tozlayicisi kaman5 düsündük en uygun olanlari bunlarmis. 7 x 7 dikim yapalim diye planladik. 7 x 3.5 yapin diyenlerde var ama kaman1 de bu pek mantikli degil gibi. 10-15 sene sonra hicbir agacimi kesmek istemem. Etrafini telle cevirip Damla sulama kuracagiz. Bir fidanciya sorduk. 2-3 senelik asisiz, köklü fidanlara 13 tl gibi bi rakam verdi tabi tam anlamiyla bi pazarlik yapmadik. Fidanlar 2 metreden uzunlardi Sorum sudurki bu planda sonradan sorun acabilecek herhangi bi catlak varmidir? Fidanciya sormak istemedim cünkü onlara göre ellerindeki agaclar piyasanin en iyisi ![]() ![]() Sikilmadan okudugunuz icin hepinize sonsuz tesekkürler. Fikirlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
|
|