agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni190Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2016, 21:15   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2016
Bı sırada ben bahçe kurmadım sadece araştıröacıyım olduğunı görseydim bende dikecektim sadece evimden 60 km uzaklıkta bir vadide cevizler sağlam. Orda da arsam yok. Bir ara elime para geçecek gibi olur ve kiralama veya satın alma yoluyla yapabilirm onun haricinde bul6nduğum yerde asla.

artagnian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2016, 09:12   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artagnian Mesajı Göster
Bı sırada ben bahçe kurmadım sadece araştıröacıyım olduğunı görseydim bende dikecektim sadece evimden 60 km uzaklıkta bir vadide cevizler sağlam. Orda da arsam yok. Bir ara elime para geçecek gibi olur ve kiralama veya satın alma yoluyla yapabilirm onun haricinde bul6nduğum yerde asla.
haklı olabilirsiniz. ancak önce dikilen çeşitler ismine doğrumu ona bakmak lazım. chandler diye satılıyor fernor diye satılıyor ama gerçekten o çeşitlermi onu bilmek lazım.

kararsız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2016, 16:10   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2012
Chandler yaprak döküm zamanı

Merak ediyorum,
Bu hafta itibariyle (20 ekim) chandler ağaçlarınız yapraklarının yüzde kaçını döktü? Ayrıca bahçenizin bölgesini ve rakımınıda paylaşabilir misiniz?

Not.Kendi bahçemin durumunu haftasonu gördükten sonra paylaşacağım

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2016, 19:15   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Sayın permakültür Rakım 980 2.yaş her hafta sulama ile birlikte gübreleme yapıldı.15 Temmuzda azotlu gübreleme kesildi son sulama 15 Ağustosta azotsuz potasyum gübresi ile yapıldı.1o Eylülde potasyum ve izelemenlerle yaprak gübresi yapıldı.15 Eylülde tepe alımı budaması yapıld filiz büyümesi dursun gövde pişkinleşşin diye.20 Ekim itibariyle yaprakların % 30 döküldü % 40 sarardı %30 açık yeşil fidanlar 3-3.5 metre boylarında gövdeler kahverengileşti.ve bölgeye 1 aydır yağmur yağmadı.ilk kırağı bugün oldu sabah arabaların camları kırağılı idi ama yamaçta olan tarlamdaki ceviz ve sebzelerimde kırağı etkisi yoktu.selamlar.

oldgandalf beğendi.

Düzenleyen araştırmacılar : 20-10-2016 saat 19:16 Neden: .
araştırmacılar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2016, 10:20   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
Merak ediyorum,
Bu hafta itibariyle (20 ekim) chandler ağaçlarınız yapraklarının yüzde kaçını döktü? Ayrıca bahçenizin bölgesini ve rakımınıda paylaşabilir misiniz?

Not.Kendi bahçemin durumunu haftasonu gördükten sonra paylaşacağım
Benim agaçlarım Chandler, Rakım 800m. Bahçem dağlarla çevrili bir vadide olduğundan don kolay oluşabiliyor. Geçen yıl kasımın ilk haftasındaki don larda agaçlarım büyük zarar gördü.
Bu yaz sıkı bir gübreleme programı uyguladım, yeditepe sağlık ürünlerini kullandım. 20 Ağustosta son sulamayı yaptım. Ekimin ilk haftası don ilacı bactoguard+bactocold ürünlerini attım tüm agaçlara. Bakalım bu yıl agaçlar dayanabilecekmi?
22.Ekim itibariyle 20% yaprak dökülmüş, 30% sararmı, 50% yeşil.

Eski 02-06-2017, 16:41   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür Mesajı Göster
Benim agaçlarım Chandler, Rakım 800m. Bahçem dağlarla çevrili bir vadide olduğundan don kolay oluşabiliyor. Geçen yıl kasımın ilk haftasındaki don larda agaçlarım büyük zarar gördü.
Bu yaz sıkı bir gübreleme programı uyguladım, yeditepe sağlık ürünlerini kullandım. 20 Ağustosta son sulamayı yaptım. Ekimin ilk haftası don ilacı bactoguard+bactocold ürünlerini attım tüm agaçlara. Bakalım bu yıl agaçlar dayanabilecekmi?
22.Ekim itibariyle 20% yaprak dökülmüş, 30% sararmı, 50% yeşil.
bactoguard+bactocold ürünlerini ekim ve şubat aylarında uyguladım,maalesef agaçlardaki don hasarı önceki yıllardan da kötü oldu. Sonuç olarak benim bahçeme bu ilaçların bir katkısı olmadı. Bilgilerinize

Etiketler
ceviz, elazığ

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025