![]() |
annem bu çiçekten bahsettiğinde yana yakıla aradım ama hala bulamadım :'(
|
Mutlu Bey satışlara hala devam ediyor mu?
|
Evet ediyor. Şurada...
|
1 Eklenti(ler)
Kaç zamandır canımcığımın başının etini yedim durdum arap fulü diye. Sonunda yavruma kavuştum. Teşekkürler canım. Sayende güle güle büyüteceğim, makinem geldiğinde de adam gibi görüntüleyeceğim inşallah:)
|
Alıntı:
|
Amaç oydu zaten sn omar. Baharda Pembe yaseminin kokusuna alışınca, yazı boş geçirmeyelim dedim:)
Gerçi bu yaz çiçeğe zaman kalmaz sanırım, sabırla bekleyeceğim artık. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Clerodendrum fragrans
nihayet açti, güzel, kendisi de kokusu da;) Eklenti 315864 Eklenti 315865 Eklenti 315866 . |
10 günde mi açtı yani:)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
2010 yılında serada çektiğim bir fotoğraf.
Geçen hafta babamın evine gitmiştim, oturma odasındagüneş görmeyen aydınlık bir yerde saksıda yemyeşil boylu ve dolgun bir çiçek gördüm. Uff bu ne böyle diye aklımdan geçirdim, yanına giderken bunun adı ne ki dedim. Babam ''arap kızı'' dedi, yakından bakınca tanıdım. Geçen sene benim verdiğim arap ful, neden arap kızı diyorsun bunun ismi arap ful dedim. Ben arap ful dan anlamam ''arap kızı'' daha çok yakışıyor dedi:) Eğer küçük saksıda değilde bahçede veya büyük saksıda beslerseniz resimdeki gibi kocaman çiçek oluşturuyor, yaprakları da ayçiçeği gibi iri büyük oluyor. Bahçeye diktiğinizde dikkat edin, kökleri ayrık otu gibi çok uzaklara giderek yayılmacılık yapıyor. Sonra bahçeden temizleyemezsiniz. |
Haklısınız, geçen sene bir adet cılız bitkiydi, bu sene dipten gelen sürgünlerle 5 kök oldu. Büyükçe bir saksıda.
Bu uyarıdan sonra serbest bırakmam artık. |
Bahçemde olsun da varsın temizleyeyemeyim başıma bela olsun. :)
|
Olmaması için bir sebep yok aslında.
İklim müsade ederse tabi ki ;) |
Saksıda var, bir içeri bir dışarı taşıyıp duruyorum.
Geçim bozocu bunlar. |
Donlardan pek etkilenmiyor, malum kışın toprak yüzeyindeki dallar kuruyor.
Baharda toprak altındaki köklerinden yeniden çıkıyor. Bahçede kökler atlamasın diye set konulabilir etrafına. -10 ları gördü ölmedi, daha fazla don olan yerlerde denemk lazım ne yapacak diye. |
Aslında bu sene dışarıda denemek istiyorum. Bakalım buraya dayanabilecek mi. Biraz da koruma altına alırım.
Bir de kışı kazasız geçirirse... :p Saksımdakine kıyama, yeni bir tane almalıyım. Mutlu bey sitenizi bir ziyaret edeyim. |
Mutlu Bey, gönderdiğiniz arap fulunun dibinde minik birkaç yavrusu var ama ben çok sevindim:) Istediği kadar kök yayabilir. Merak ettiğim bu taze 10 cm kadar boylu fidanlar bu sene çiçek acar mi?
|
Size gönderdiğim ful 1-2 ay içerisinde mutlaka çiçek açar,yavrularda güzel beslenirse onlarda çiçek açar. Ama genelde 1-2 tane lider gövde çıkıyor yukarı doğru, bu lider dallar ilk çiçeklerini kocaman açıyorlar. Çiçekler geçince alt yaprak arası sürgünler çiçekleniyor.
Kısaca epeyce bir çiçek üretiyor yaz boyu, tabi ki bulunduğu yer ve beslenmesi etkili oluyor güzellik ve çiçek üretiminde. Alıntı:
|
Sn. yeşim26,
Arap ful tam güneş gören yerleri seviyor, ama kökleri suyu toplayabilecek şekilde gelişmiş olmalı. Kullandığınız saksı toprağı sanırım gevşek bir yapıya sahip, killi bahçe toprağından saksının eksik kalan yerini doldurun alt gevşek toprağa baskı yapsın. Saksının kendisi direk güneş görüyorsa ısıyı toplar ve bu ısı bitkinin kılcal köklerini yakar saksının güneş gören taraflarına karton mukavvalarla perdelemek lazım. Kısaca saksı direk güneş görmeyecek, bitki tam gelişince alt saksıyı gölgeliyor zamanla. Son olarak bitki gölgede daha memnun diyerek gölgeye alıştırmayın,çiçek açtığında çiçek topu küçük olur. Bir şekilde güneşe alıştırmak zorundasınız. Alıntı:
|
Çok sevdik bu arap fulünü..Saksıyı kartonla sardık..en sıcak ve en güneşli yerinde balkonumuzun..
Ufacık ama 8. çiçeğini veriyor..Dahada verecek..Her yeni sürgünün tepesinde tomurcuk oluşuyor.. Mis gibi.. Oldum olası bayılırım bu güzel kokulu bitkilere.. Eşim, fulün kokusunu benim nergislerin kokusuna benzetiyor.. Sağolasın Mutlu Bey.. |
Bir bitkiyle ilgili problem varsa mutlaka bir yerde püf noktalarını görmeden geçmişizdir, geri dönüp bakmak lazım.
Koyu renk saksılar güneş altında sıcaklığı emer, bazan 100-150 dereceye kadar yükselir bu ısı. Isının en yüksek olduğu anlarda bitki kendini salar susamış gibi, halbuki toprağının ısısı kaynama sıcaklığına yaklaşmıştır. Kağıt sıcak ve soğuk için yalıntkandır, özellikle açık renk kartonlar güneşi geri yansıtır. Eve gelen kolilerden, çöp konteynerinin yanından geçerken gördüğümüz kalın koliler işimizi görür. Arap ful çiçeğinin kokusu konusunda çok haklısınız sn. pria, çiçeği çok hoş kokulu olmasına rağmen yaprakları ezildiğinde kokusu bana göre kötü:) Sizde sağolun sn. pria, teşekkür ederim. Alıntı:
|
Teşekkür ederim Mutlu Bey, hemen uygulayacağım kartonla kaplamayı.
|
1 Eklenti(ler)
grand duke mü. arap fulu mü anlayamadım:confused:
|
Grand duke değil, arap ful bu resimdeki.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul, benimki de yaklaşık 2 ay kadar önce bana geldiğinde sizinki kadarmış sanırım. Şimdi bu durumda, bir yandan dipten de sürgünler veriyor.
Eklenti 319700 Çok hızlı gelişiyorlar ama siz de, ben de çiçek görmek için sanki gelecek yazı beklemeliyiz gibi geliyor bana:) |
Arap ful ne kadar küçük olursa olsun aynı sene çiçek açar, iyi bakarsanız büyük açar.
Alıntı:
|
Mutlu bey, bu müjdenize bu yıl benimki çiçek açarsa, Ankara'dan isteyin birşeyler. Borcum olsun:)
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bizim güzellik de tomurcuk büründü, pencereden uzaklaştırınca kokusu da gelmeye başladı. Çok teşekkür ederim Mutlu Bey. Yaprakları gösteren fotoğrafta göstermeye çalıştım ama yaprak ve sapın birleşim yerlerinde damlacıklar oluşuyor. Dosya büyüklüğünü ayarlarken görüntü kalitesi etkilendi. Bu damlacıklar neden olabilir acaba? Yukarıda bu soru sorulmuşsa tekrar ettiğim için özür dilerim. Mesajları okumaya çalıştım ama göremedim böyle bir soruyu. Güzel günler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025