![]() |
Brugmansıa
4 Eklenti(ler)
Bahçemden
|
2 Eklenti(ler)
Hava serinledi melekler coştu.
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiyle beni sevgili Zafer İnandıklı tanıştırdı. Bu onun armağanı.15 kasım 2016 (Dün) itibariyla... Sağlıkla kal dostum. :)
Eklenti 633426 Eklenti 633427 |
Alıntı:
Sn. Orhan Özbilgiç, öncelikle maşallah diyeyim... bitkiniz kaç yaşında ve hiç donma tehlikesi yaşadı mı? Teşekkür ediyorum, sağlıkla sevgiyle kalın. |
Sayın akçabardak;
Beğeninize teşekkür ederim. Sanırım 5 veya 6 yaşında. Her sene toprak üstü dondu ve yeniden sürgün verdi. Geçen kasımda, yaklaşık 75-80 cm.lik bölümünün üst tarafını budayıp, içi saman dolu bir çuvalı yorgan gibi yassılaştırıp sardım. Baharda geldiğimde, koruduğum bölümün donmadıgını gördüm. Oradan verdiği sürgünlerden birini tercih ettim. Sonuç mükemmel. Bu sene, biraz daha yüksekten yorganlamayı düşünüyorum. Dilerim başarılı olurum. |
Teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için, yorganlama fikriniz mükemmel, bir gün benimde olursa aklımda bulunsun, şimdilik bir çelikle başladım, umarım başarılı olurum.
|
Alıntı:
İnşallah başarırsınız. Bir noktayı da, hatırlatmam gerek! Dibini de topraklı samanla malçlayıp, korudum. Sağlıcakla kalın. |
16.11.2016 budanmış dalları suda köklendirmek için beklemedeyim umarım bu işi becerebiliriz.
|
Alıntı:
|
Brugmansia Meleklerin boruları
2 Eklenti(ler)
Beyaz katlı serada diğerleri bahçede kendi halindeler
Turuncunun boyu bir senede 3 metreye ulaştı, koku harika. Her sene donarlar ve yeniden daha güçlü filizlerle çıkarlar. en iyi gelişen 2 filizi ayırır diğerlerini kırarım. |
Sayın KAPTANzst, beyaz brukmansiya da turuncu gibi kokuyor mu? merak ettim teşekkürler.
|
Beyazda malesef koku yok
|
3 Eklenti(ler)
Neredeyse üç sene olacak, çok arsızlar, meydanı boş bulurlarsa yayıldıkça yayılıyorlar :)
Birkaç ay önceki durumu, malum hava çok sıcak çiçekleri etkilenmiş biraz. Eklenti 633877 Eklenti 633878 Eklenti 633879 |
Kışa doğru çelik köklendirip saksıya ektiğim bu güzel bitkiyi bahçeye ekim işlemini yaptım bakalım ne kadar büyüyecek ve çiçek verecek mi ?
|
2 Eklenti(ler)
2017 ilk çiçekler.
|
Sevgili Zafer İnandıklı, kışın dondular diye üzülüyordun bak ne güzel toparlamışlar, ellerine sağlık. Yoksa bunlar anaçtan ayırdıkların mı?
|
Alıntı:
Budayıp çelik yaptıklarımsa serada dondu. |
Alıntı:
|
Sarı burgmansia etrafına yoğun koku salar. Kokusu baharatımsı bir aromaya sahiptir.
|
1 Eklenti(ler)
Açmaya devam.
|
1 Eklenti(ler)
Yaşı küçük olduğu için tek çiçek...
|
1 Eklenti(ler)
Sonbahar'da saksıya alınıp kış'ı kapalı yerde geçirdi.
|
Zafer abi benimkiler neden açmıyor acaba bir türlü çiçek açtıramadım
|
Sizinkilerin neden çiçek açmadığını bilemeyeceğim.
Ben benimkilerin bakım şeklini yazayım. Sulama: gün aşırı. Güneş: günde 2-3 saat. Saksı 51 lt. Saksı harcı: cocopeat kompost karışımı. Gübre: 18+10+18 |
1 Eklenti(ler)
yorumsuz.
|
3 Eklenti(ler)
Katlı beyaz brugmansia
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Brugmansia
|
Brugmansia
1 Eklenti(ler)
Meleklerin borusu 3 katlı pembe. ^sene önce Zafer İnandıklı'nın hediyesi. Kendisine teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Suda köklenmeye başlayan yalın kat açan sarı,beyaz ve pembe brugmansia çelikleri.
|
Merhaba arkadaşlar çok güzel bir ağaç. Acaba ben bu ağacı nerde bulabilirim. Teşekkür ederim .
|
Alıntı:
|
Brugmansialarınız çok güzel, maaşallah...Bu arada arka plandaki ve morumsu çiçekler açan sarmaşığın adı nedir?Ne kadar süre çiçek açıyor?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. |
Alıntı:
Arka plandaki, morumsu çiçek açan sarmaşığın adı nedir acaba ve çiçek açma süresi nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. |
Alıntı:
Kolay gelsin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Arka planda görünen Solanum Rantonettii çalısıdır. Çiçeklenme baharda başlar(Akdeniz ikliminde), Kasım sonlarına kadar yoğunlaşarak devam eder. Güneşi sever, eksi 3-4 derece kısa donlara dayanıklıdır, daha uzun donlara dayanamaz. Bu başlıkta yazılanlar daha açıklayıcı ola bilir. |
1 Eklenti(ler)
3 renk çelikten 2 tanesi tutmadı.Bu somon veya beyaz renk olacak...
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçek deli. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tüm Melek boruları kokulu mu bilmem ama bu çok nefis kokulu.
Eklenti 673955 Bir çiçek böylesi çok kokuluysa sn. h_doğan’ın çiçeği kadar bol açsa bilmem nerelerden hissedilir. Çok |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025