agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

almira 31-10-2009 13:10

4 Eklenti(ler)
Brugmansia dallarından birkaçtanesini yaklaşık üç hafta önce suya koymuştum. İkinci haftada kök kalusları oluşurken; üçüncü hafta kökler görünmeye başladı.:D

almira 31-10-2009 13:13

3 Eklenti(ler)
Köklerin görünümü.:p

almira 25-11-2009 18:35

5 Eklenti(ler)
Biraz renk katalım.:p Katmerli beyaz melek borazanı.

iris41 26-11-2009 15:36

Sayın Almira nefesimi kestiniz .
kokuyormu

almira 26-11-2009 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 537852)
Sayın Almira nefesimi kestiniz .
kokuyormu

Çiçeklerin büyüklüğü bir karış boyunda. Misler gibi kokuyor.

almira 30-11-2009 12:45

2 Eklenti(ler)
Suda köklendirmeye aldığım melek borazanları toprağa alınmayı bekleyemeden çiçek açtı.:D Sevgili Günebakan bu sarı kız size geliyor.:p

almira 30-11-2009 12:47

2 Eklenti(ler)
Bunlar da yolculuğa hazırlanan diğer çelikler.:p Onlar köklenmeyi bile beklemeden suda çiçek açtılar.:D

günebakan 30-11-2009 12:55

Maşallah ne kadar aceleciler çok teşekkür ederim sevgili Almira heyecanla bekliyorum:)

tiya 03-12-2009 22:04

Adana'da yaşayanlar "Datura" tohumu almak isterlerse Özen Dolmuşları/son Durakta, uygulama hastanesinin çevresindeki boş alanlarda bol miktarda bulacaklardır. Benden söylemesi..

günebakan 08-12-2009 19:49

Sevgili Almira,
Gönderdiğin melek borazanı çeliklerinden biri köklenmişti onu hemen ektim. Diğerlerinide suyakoydum köklensin diye. Çok teşekkürler:)

almira 08-12-2009 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 543092)
Sevgili Almira,
Gönderdiğin melek borazanı çeliklerinden biri köklenmişti onu hemen ektim. Diğerlerinide suyakoydum köklensin diye. Çok teşekkürler:)

Sevgili Günebakan; güle güle büyüt arkadaşım. Gelişmeleri merakla bekliyorum. Büyük ihtimalle bir ay içinde çiçeklerini de görürüz inşallah.

günebakan 08-12-2009 21:04

İnşallah Almiracığım çok teşekkürler. Diğerlerini de toprağa eksemiydim acaba yoksa suda köklensinmi?

almira 08-12-2009 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 543156)
İnşallah Almiracığım çok teşekkürler. Diğerlerini de toprağa eksemiydim acaba yoksa suda köklensinmi?

Suda köklenen çeliklerle aynı zamanda birkaç çeliği toprağa dikmiştim. Onlarda hiçbir gelişme olmadığı gibi hiç kök de yapmamıştı. Bunun yanı sıra suya koyduklarım bir ay içinde kök yaparken daha toprağa almadan tomurcuklandı ve çiçek açtı. Kesinlikle suda köklendirin. Çelikleri ılık ve ışık alan bir yerde tutun. Toprağa alınca çok kolay uyum sağlıyor ve gelişiyor. Bir ay önce toprağa aldıklarım yeni filiz oluşturdu ve çiçek açmak üzere.

günebakan 08-12-2009 22:02

Tamam zaten suya koymuştum ama yine de fikrinizi almak istedim Teşekkürler:)

Orkun Kırcı 09-12-2009 17:27

1 Eklenti(ler)
Halam ekteki bitkiden aldığı çeliği suda köklendirmiş, İstanbul'dan bana yolladı. Ben de hemen diktim ve gayet sağlıklı duruyor. Bende suda köklendirmenizi tavsiye ederim.

günebakan 09-12-2009 18:27

Demek ki melek borazanı suda köklendirilecek:) Teşekkürler

Yılmaz Yalçın 09-12-2009 19:21

Sevgili melek borazanı severler,

Bu çiçeğin çok zehirli olduğunu söyleyenler var bu konuda bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı?Neyi zehirli nelere dikkat etmeliyiz?

almira 09-12-2009 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 543605)
Sevgili melek borazanı severler,

Bu çiçeğin çok zehirli olduğunu söyleyenler var bu konuda bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı?Neyi zehirli nelere dikkat etmeliyiz?

Sayın kubat-İzmirli; çiçeği yemeyeceksiniz, yalamayacaksınız, çiçeği budadığınızda ellerinizi yıkayacaksınız.:D

Yılmaz Yalçın 09-12-2009 20:56

Teşekkürler Almira,
Bugün Eminönündeki bir ziraat mühendisi gözümü korkuttu:(Kokusu çoçuklarda allerji yapar filan dedi.Çok zehirlidir diyince ben de ürktüm tabi

almira 23-12-2009 20:11

2 Eklenti(ler)
Melek borazanı çeliklerini toprağa alalı daha bir ay bile olmadı. Üzerlerinde hem tomurcuk var hem de yeni filizler.:D

Yılmaz Yalçın 24-12-2009 14:14

Sayın Almira,
Gönderdiğiniz melek borazanından sadece 1 tanesi köklendsi suda:(diğerlerinde bir hareket yok:(Köklenen de diğerlerine göre en kalın olan çelik..Sizce diğerleri bu saatten sonra köklenir mi yoksa umudumu kaybedeyim mi?

almira 24-12-2009 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 551327)
Sayın Almira,
Gönderdiğiniz melek borazanından sadece 1 tanesi köklendsi suda:(diğerlerinde bir hareket yok:(Köklenen de diğerlerine göre en kalın olan çelik..Sizce diğerleri bu saatten sonra köklenir mi yoksa umudumu kaybedeyim mi?

Merak etmeyin. Hepsi kökleneceklerdir. Sarı melek borazanları diğerlerine göre daha çabuk kökleniyorlar. Pembe ve beyazın köklenmesi biraz daha uzun sürüyor. Benim suda hala köklenmeyi bekleyen çeliğim var.

Yılmaz Yalçın 24-12-2009 16:24

Sayın Almira,
Peki köklendirme suyunu haftada bir değiştirelim mi?çünkü suyun rengi değişiyor ve kokuyor sürekli..

almira 24-12-2009 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 551393)
Sayın Almira,
Peki köklendirme suyunu haftada bir değiştirelim mi?çünkü suyun rengi değişiyor ve kokuyor sürekli..

Su içerisine yapraklar düşüyorsa daha çabuk koku yapıyor. Suyun rengi değişiyorsa suyu değiştirin.

Yılmaz Yalçın 25-12-2009 13:28

Sayın Almira,
Tavsileriniz için teşekkürler.Çeliklerden 3 tanesi çürümüş,içleri tamamen çürüyüp yumuşamış o yüzden attım çok kötü kokuyorlardı..Umarım diğer çelikler çürümeden köklenirler..

almira 25-12-2009 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 551748)
Sayın Almira,
Tavsileriniz için teşekkürler.Çeliklerden 3 tanesi çürümüş,içleri tamamen çürüyüp yumuşamış o yüzden attım çok kötü kokuyorlardı..Umarım diğer çelikler çürümeden köklenirler..

Çelikleri mümkün olduğunca uzun, boylarını kısaltmadan göndermiştim. Çürüyen kısımları kesip, iyi olan kısmı tekrar suya koyabilirdiniz. Neyse sağlık olsun. Umarım diğerleri sağlıklı olur. Benim şimdiye kadar hiç çürüyen çeliğim olmadı. Çeliklerin bulunduğu yerin ve kabın resmini ekleyebilirmisiniz?

Kiraz 25-12-2009 18:51

Sevgili Almira, çelikler geldiğinde yaprakları sarkmıştı ama suya koyunca canlandı, canlanamayan yapraklar olduysa da bir çok yeni yaprak çıkardı. Kurudu gibi gözüken dallarda bile yeni oluşumlar var.

Yılmaz Yalçın 25-12-2009 20:34

Çelikleri kola şişesinin yarısını kesip içine koydum..çelikler güneş görmeyen bir odada ve kombi peteğinin yanında.

almira 25-12-2009 21:18

İlk iş peteğin yanından uzaklaştırın. İkinci olarak ta pencere önüne koyun.

almira 25-12-2009 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 551942)
Sevgili Almira, çelikler geldiğinde yaprakları sarkmıştı ama suya koyunca canlandı, canlanamayan yapraklar olduysa da bir çok yeni yaprak çıkardı. Kurudu gibi gözüken dallarda bile yeni oluşumlar var.

Sevgili Kiraz; çeliklerin sağlıklı olmasına sevindim. İnşallah en kısa sürede de köklenirler.

almira 03-01-2010 18:31

3 Eklenti(ler)
Melek borazanım açtı.:D

tiya 03-01-2010 23:53

Eline sağlık Almira, çok güzel görünüyor çiçeğin.

Bana köklü olarak yolladığın çok sağlıklı, yaprak vermeye devam ediyor. Suda olanlar geldiği gibi duruyor diyebilirim, bir hareket yok. Çiçeğin umut verdi bana, darısı başıma.

cenan 09-01-2010 12:14

Adalet abla ; Sizin geçen sene bu zamanlar ektiğiniz, Datura ve Brugmansia larınız ne durumda ?

iris41 08-02-2010 19:35

selam
aldıgım 5 tohumdan ücünü denedim cıkmamıştı 2 datura tohumumu saklıya saklıya şubata geldik arkadaşlar ve Adalet hanım bu tohumları ne zaman dikmeliyim elim varmıyor :rolleyes: sera yöntemini ilk defa bu tohumlarda deneyecegim işallah başarırım :p

Adalet Yağcı 08-02-2010 19:51

Sevgili Cenan, Kasım sonunda daturaları diktiğim bölümü naylon sera örtüsü ile korumaya almıştım, Pazar günü baktığımda örtü açılmamış olmasına rağmen daturaların tamamı ölmüştü.

Bu sene yeniden ekeceğim, Sevgili İris41, tohum ekimi için Mart başını düşünüyorum, siz de biraz daha sabredin.
Bu sene kış oldukça soğuk geçiyor, çimlenme gerçekleşse bile fideyi yaşatamayabiliriz.

iris41 09-02-2010 19:45

Adalet hanım beyaz daturamı dibinden kesmiştim gecen gün 2 filiz vermiş dibinden son donda biraz hırpalandı fakat yaşıyacak gibi sürgünler keşke naylona sarmak yerine dibinden kesseydiniz kökler uykuya yatıyor ama havalar ısınınca sanırım tekrar sürgün veriyor büyümüş daturayı kesmekte el vermiyor :( kışada dayanmıyor
of of kokusundan vaz gecilmiyor:p

Açelya 24-02-2010 11:51

2 Eklenti(ler)
üç yıldan beri hiç bir sara görmeden kısı atlatmayı başaran melek borazanım soguk geçen bu kıştan nasibini aldı .neyseki tekrar uyanmaya başlamış

Yılmaz Yalçın 16-03-2010 23:28

Sayın Almira,
Yolladıgınız çrliklerden 3 tanesi köklendi..Sürgün vermeye başladı hatta birisi eper sürgün verip uzadı ve yaprakları birden döküldü fazla sulamadan olabilir mi?pencere önünde evde tutuyorum

almira 16-03-2010 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 598372)
Sayın Almira,
Yolladıgınız çrliklerden 3 tanesi köklendi..Sürgün vermeye başladı hatta birisi eper sürgün verip uzadı ve yaprakları birden döküldü fazla sulamadan olabilir mi?pencere önünde evde tutuyorum

Fazla sulamadan olabilir. Toprak kuruyuncaya kadar bir süre su vermeyin. Toprağı kurudukça sulayın. Su istediği zaman zaten yapraklarını aşağı doğru eğiyor. Benimkiler bütün kışı balkonda geçirdi. Hala balkondalar ve çok sağlıklılar.

athena -asena 17-03-2010 00:05

sayın almira ; yollamış olduğunuz çeliklerde 6 sı köklendi zannedersem 2 adet beyazlar çürüdü diğerlerini de daha dışarı toprağa ekmedim poşetlere ekmiştim içerde tutuyorum havalar ısınınca yerlerine dikecem o zaman fotoğraflarınıda çekip yayınlarım teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025