agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Zafer İnandıklı 12-11-2013 17:49

Sevgili sındırgılı;
Dışarıya kök salsa da saksı içinde kalan kökler yeterli.
Aşı konusunda cehaletim had safhada. Bu soruya cevap veremeyeceğim.

serkan_istanbul 12-11-2013 18:42

3 Eklenti(ler)
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

sındırgılı 12-11-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1217715)
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

Hadi bakalim, kolay gele...sonucu bekliyoruz..
Sanki, yarma asida hemen buyume olacakmis ve ciceklerini gorecegiz gibi geliyor..dokulardada uyusur..Ben, hem celik hem de asiyi subat ayinda yapip evin icinde koklendirecegim...

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 20:52

4 Eklenti(ler)
Benimkiler toprakta olduğu için, yapacak başka bir şey yok!;)
Kısa bir süre sonra İstanbul'a döneceğimiz için, ilk çatallardan budamak zorunda kalıyorum hep.:(
Diplerine kompost ve üstüne yaprak koydum. Bir iki gün içinde, iyice sarıp sarmalayacağım.

Baharda, üç ve iki köklü sarı ve pembeyi, birer kök bırakacağım. Yani diğer kökleri keseceğim.

Eklenti 453670

Eklenti 453671

Eklenti 453672

Eklenti 453673

athena -asena 12-11-2013 22:41

Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 22:57

Benzer işlemleri uyguluyoruz. Bende fındık çuvalı ile birkaç kat saracağım. Malum, yinede hava alması iyi olur düşüncesiyle.

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 23:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1217822)
Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

Bu sefer senin gibi, ayrıca muşamba ya da balonlu ambalaj naylonu sarayım bari.

Eklenti 453687

Eklenti 453688

tarabyali 16-11-2013 14:57

engelstrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1217822)

sayin (athena -asena ) bir metreden olabilirde ben denedim ama bu seferde boyu ( 4) metreyi gecer buda cok cok büyük oluyor bu yil ben bir metreden kestim oda ücbucuk metreye ulasti buda cok cok büyük oluyor bahcede cok büyük bir alan kaliyor sende bu sorun yok findik bahcesi cok cok büyük sende arazi sorunu yok ama herkes konnumuna göre kesebilir ben bu yil toprakla sifirdan kestim birde böyle deneyecegim.kolay gelsin,

tarabyali 16-11-2013 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1217677)
Tarabyalı ağabeyim bu soruya cevap verecektir ama konuya ben de dahil olayım.
Meleklerin boruları ve bahçedeki diğer çalı türleri 30 lt.lik file saksılarda toprağa gömülü.
Böylece, bitki zarar görmeden istenilen yere nakledilebilir.

akadaslar ben bu etrafi delikli plastik saksiyi arkadasimiz sayin ( Zafer İnandıklı ) beyden ögrendim bana cok cok kolaylik sagladi ben bu saksiyi meleklerin borularinda kullaniyorum yazin bahceye dikerken etrafi delikli saksiylan dikiyorum kisa yaklasirken topraktan cikarirken hic zorlanmiyorum deliklerden cikan pacanlarini saksinin dis yüzeyinden picakla kesiyorum ve kisi gecirecek saksisina aliyorun ilkbahardada yine etrafi delikli saksida topraga dikiyorum benim icin cok cok kolaylik oldugunu düsünüyorum ama benim görüsüm herkes kendine göre bir olusum olusturabilir ben kendi fikrimi kullandim iyide bir netice aldigimi düsünüyorum ben bu saksiyi hic görmemistim tesekkürler arkadasimiz ( Zafer İnandıklı ) beye burasi bir paylasim sitesi herkes birbirine fikren bir katkida bulunuyorsa bu harika birsey herkese saygilar.....

orman kedisi 16-11-2013 15:52

sizlerin sözettiği datura'yla benim hakkında malumat sahibi olduğum datura aynı bitki midir bilmiyorum; ama türkiye'de de kendiliğinden yetişen bir bitki, dulavratotu diye de biliniyor, toksik ve halusinojen diye bildiğimden uzak durdum. angel'strompet farklı bir bitki diye biliyorum. datura innoxia angel's trompet'inkiyle örtüşmüyor.

günebakan 16-11-2013 18:28

Sayın Orman kedisi sizin bahsettiğiniz datura ile angel's trompet ayrı bitkiler. Datura cinsleri çalı şeklinde Angel's trompetler ise ağaççık şeklindedir.

sındırgılı 23-11-2013 17:41

10 dakikadir Buyukada daki evin girisindeyim..Kapiyi actim ve bir sandalye alip giriste alabildigim nefes kadar kokuyu icime cekiyorum..Yok arkadas, tamam gul de kokar ama bu baska..
Sevgili Zafer Kardesim, bu niye yazin acmaz...Bizimki bu mevsimde costu.

cemo 23-11-2013 17:47

Meleğimi bahceden söktüm saksıya aldım koruyayım diye..
Ama iyilik yaramadı:( tüm yapraklarını aşağı sarkıttı bu melek:(

Alacağın olsun be melek:))

sındırgılı 23-11-2013 17:58

Ben yerlerinde birakiyorum.At *oku ve saman ile malclama yapacagim.. (ne kadar terbiyeliyim.B harfi yeri ne yildiz koydum )
2 hafta icerisinde yerine alisir..Merak etmeyin..Melekler yari yolda birakmaz ama cep telefonlari kafayi yer..

Orhan Özbilgiç 23-11-2013 21:47

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1217834)
Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

Bu sefer senin gibi, ayrıca muşamba ya da balonlu ambalaj naylonu sarayım bari.

Eklenti 453687

Eklenti 453688

Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

Eklenti 456214

Eklenti 456215

Eklenti 456216

tarabyali 24-11-2013 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1222357)
Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

Eklenti 456214

Eklenti 456215

Eklenti 456216

sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu sizin anlattiginiz nerede oldugunuzada bagli ben bu isi denedim istanbulun bogaz semtinde yani tarabyada seneye actigimda kökünü dahi bulamadim toprakta dedigim gibil istanbulun tarabya semti acaip yakici bir bogaz sogugu var bahceler don yapiyor sanirim siz karadenizdesiniz iklim farki illaki vardir buda sizin icin bir deneme kolay gelsin,

Orhan Özbilgiç 24-11-2013 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1222559)
sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu....

Sayın tarabyalı; Çok incesiniz. Teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.

sındırgılı 25-11-2013 14:04

1 Eklenti(ler)
Dun cekilmis bir fotografi ;

drhegeli 28-11-2013 11:23

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ikinci brug da açtı. Bu da beyaz çıktı. :) Salonu tatlı bir limon kokusu sardı akşam... :D

Eklenti 457655

sındırgılı 28-11-2013 12:59

Havalar sogumaya basladi..Bakalim, fazla sarip sarmalamadan Buyukada iklimine adapte olacak mi ?
Yukarida Ucra sokaginin tepesinde de topraga dikili kirmizi gordum.MalulGazi Caddesinde eski bir koskun bahcesinde yine toprakta dikili 4 adet gordum..Insallah,bahara hasarsiz cikacagiz..
Hafiyelige de basladik..::cool:

tarabyali 01-12-2013 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1222991)
Dun cekilmis bir fotografi ;

selam sayin ( sındırgılı ) ben avrupaya döneli iki haftaya yaklasti bahcemde harika bir görünüm vardi meleklerin tam kendilerini sergiledigi anda avrupaya dönmek mecburiyetinde kaldik aldik elimize oraklari mecburen cicekleriyle birlikte yerlebir ettik dönmeseydik su anda bile acmaga devam edeceklerdi kücükte olsa bahce ve cicekler ugrasi insanlari cok cok mutlu ediyorlar her sabah kalktiginda söyle bir göz atman icindeki streslerini yok ediyorlar saygilar...

Zafer İnandıklı 10-12-2013 16:49

1 Eklenti(ler)
Yaz'ın sıcağında umutla bekletir.
Kış'ın ayazında hayrete düşürür.

Lonicera 10-12-2013 17:49

Üstadım bu nasıl bir görüntü böyle? Dublex' i zaten biliyoruz da bu triplex mi yapmış? Hayret kelimesi yetersiz kalmış vallahi.

KAPTANzst 10-12-2013 18:45

Zafer bey şoka girdik vallaha bu neeeee.

Fotoğraf hilesimi..

Zafer İnandıklı 10-12-2013 19:51

Hile hurda yok vallahi, ben de şoktayım.
Bu gün seradakilere biraz su vereyim dedim, bunu gördüm.
İkili olanda üçüncüsünü çıkarmak üzere.

sındırgılı 10-12-2013 20:00

Fotomontaj olmadigina gore,cosmusta cosmus..
Triplex kat cikmis..:o

sonkez 10-12-2013 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1228488)
Hile hurda yok vallahi, ben de şoktayım.
Bu gün seradakilere biraz su vereyim dedim, bunu gördüm.
İkili olanda üçüncüsünü çıkarmak üzere.

Emeklerinize sağlık..Muhteşemler..

tarabyali 10-12-2013 20:57

1 Eklenti(ler)
Zafer bey senin bu kirmizi nasi karekter degistirdi onu anlamak bizim isimiz diyil ama insallah seneyede aynisi yani üclü acar beni bayaga kiskandirdin avrupada bunun ( 4 ) lüsüde var ama bu nasil kendiliginden oldu bekleyelim bakalim seneyede aynimi olacak ben buraya baska benzerini yükledim banada bir göz ativer kolay gelsin..

tarabyali 10-12-2013 21:45

1 Eklenti(ler)
zafer bey sana anlatmistim bu cicegi internetten ismarlamistim türkiyeye getirdim cicek acmadi iki yil bekledim biliyorsun olmadi sonunda kesip attim bu yil yine deneyecegim ama internetten diyilde bu isin ustasi olan dükanlardan siparis verecegim bunu kafama koydum getirecegim görüntü olarak yükledim göresin diye sana kolay gelsin...

Zafer İnandıklı 10-12-2013 22:53

Sevgili ağabeyim, bu senin geçen yıl verdiğin kırmızı çeliklerden biri.
Seneye nasıl olacak bekleyip göreceğiz.
Saygılar.

sonkez 11-12-2013 09:00

Sayın Zafer bey gönderdiğiniz çelikler köklenmeye başladı ne zaman dikimini yapmalıyım...Saygılar...

Zafer İnandıklı 11-12-2013 22:40

Sayın sonkez, kökler 1-2 santime ulaşınca dikebilirsiniz.

sonkez 12-12-2013 10:28

Teşekkür ederim Zafer bey .....Umarım büyütmeyi beceririm..Saygılar...

olcim 12-12-2013 13:56

A a a a ben hiç dikkatli bakmamışım , bu kadar katlı açtığını bilmiyordum , ağzım açık kaldı . Harika !

tarabyali 12-12-2013 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1228553)
Sevgili ağabeyim, bu senin geçen yıl verdiğin kırmızı çeliklerden biri.
Seneye nasıl olacak bekleyip göreceğiz.
Saygılar.

zater bey banami yazdin bilemiyorum isimsiz yazin eger bana yazdiysan bu yukariya yükledigim fotograftaki kirmizi su anda sanmiyorum türkiyede kimsede yok ( Engelstrompete ANGELS ( HONYMOON ) bilmem benim cok cok hosuma gidiyor bu benim sana verdigim kirmizi diyil bu katmerli aciyor ama bu yil kesinlikle getimeyi düsünüyorum sana kolay gelsin,saygilar.....

Zafer İnandıklı 12-12-2013 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1229128)
zater bey banami yazdin bilemiyorum isimsiz yazin eger bana yazdiysan bu yukariya yükledigim fotograftaki kirmizi su anda sanmiyorum türkiyede kimsede yok ( Engelstrompete ANGELS ( HONYMOON ) bilmem benim cok cok hosuma gidiyor bu benim sana verdigim kirmizi diyil bu katmerli aciyor ama bu yil kesinlikle getimeyi düsünüyorum sana kolay gelsin,saygilar.....

Mesajlar alt alta olduğu için isim yazmamıştım.
Sevgili ağabeyim bu senin verdiğin kırmızılardan biri. Başka bir yerden gelen yok.
Yalnız aklıma gelen bir şey var. Aylar önce kulak çöpüyle bir kaç çiçeğin içini kurcalamıştım ama hangisiydi rengi neydi hatırlamıyorum.
Bu yüzden olabilirmi? Bu soruya cevap verebilecek bilgi de bende yok.
Saygılar...

drhegeli 12-12-2013 17:47

Zafer Ağabey, mevsim etkisi bu : havanın soğuması, güneş ışığının azlığı/yokluğu... Isı ve ışık eksikliğinden çiçeklerin renkleri tam oturmuyor. Geç kalan domatesin kızaramayıp yeşil kalması gibi...

Zafer İnandıklı 12-12-2013 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1229253)
Zafer Ağabey, mevsim etkisi bu : havanın soğuması, güneş ışığının azlığı/yokluğu... Isı ve ışık eksikliğinden çiçeklerin renkleri tam oturmuyor. Geç kalan domatesin kızaramayıp yeşil kalması gibi...

Sevgili kardeşim, tamam renk olayı mevsimin etkisi. Bizim akıl erdiremediğimiz katlar.
Tarabyalı ağabey ben böyle bir tür vermedim diyor. Ben de böyle cins zaten yoktu. Senin tohum olarak gönderdiklerin daha gelişme döneminde.
Karışması mümkün değil hepsi etiketli. Hadi gel çık işin içinden.
Sevgiler...

sındırgılı 12-12-2013 19:25

Bundan celik alip yetistirmeli, bakalim yine triplex kat cikacak mi ?

drhegeli 12-12-2013 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1229285)
...Bizim akıl erdiremediğimiz katlar...

Genetiğinde varmış demek ki... Dışarıdan mekanik bir etkiyle olmaz. Kulak çöpüyle kaçak kat çıkmayı laz müteahitler bile beceremiyor... :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025