![]() |
gerçekten güzel güller
|
tüm arkadaşlara merhaba
baston gül konusunda bir deneyimim olacak her sene olduğu gibi bu senede semt pazarına söküm güller satışa sunuldu içlerinde 1.50 kr a bir aşısız kalın köklen dirilmiş dal aldım yaklaşık 1 metre boyunca mayıs ayında çok sevdiğim pembe gülümden bu dala aşı yapmayı düşünüyorum umarım başarılı olurum aşı zamanı geldiğinde yardım isteyeceğim bilgili arkadaşlardan resimlerini yakında yüklerim ... |
Sayın bursacı, nerenin pazarıdır bu?
|
Bu arada Beykoz fidanlığına gittim 2 gün evvel. Gelişkin ve sağlıklı baston güller 40tl idi. Ağaç a.ş. ye nazaran daha uygundu fiyatlar yani...
|
merhaba
KÜÇÜKÇEKMECE yeni mah semt pazarı salı günleri kuruluyor bir kaç tane çiçek satan tezgah açılıyor yolunuz düşerse birlikte gezer yardımcı olmaya çalışırım ancak şöyle bir durum var tezgah açan pazarcılar gülleri bir seferde alıyorlar haftadan haftaya aynı gülleri satıyorlar erkenden almak lazım güller çıplak kök olarak fazla kalmamalı diye düşünüyorum mart ta bir furya daha getirirler bu arada 40 tl ye gördüğünüz baston güller nasıl bir fotosu olsa iyi olurdu aslında zira kuşburnuna aşılı ve ithal istiyorum bende söylediğim gibi 4 adet baston gül var fakat formları beni tatmin etmiyor 20 tl ye aldım tanesini bu yüzden kalın bir dal buldum kuş burnuna çok benziyor aşı olayını da çözmeye çalışacağım bakalım |
Alıntı:
o pazarı biliyorum başka semtlerden daha fazla çiçek tezgahı açılıyo. fişyatlarda çok uygun oluyor. aklınıza gelmeyecek bitkilerde buluna biliyor o pazarda. |
Evet bu pazarı öğrendiğim iyi oldu. Beykoz'dakilerin resimlerini çekmeye fırsat bulamadım ama yakında tekrar gidip fotoğraflarını çeker size de ulaştırırım. Ortancalar 5tl idi, onlardan almaya gideceğim yakında :)
|
merhaba
baston gül merak ı beni öldürecek dün de yaklaşık 5 fidanlık gezdim 3 tanesi Bahçe şehir de 2 tanesi Küçük çekmecede gördüğüm yerli baston güller 40 tl 50 tl 35 tl den satılıyor aralarında çok kalın dallara da aşı yapmışlardı ancak hiç biri ihtal aşılı güller gibi değildi anlamıyorum Türkiye de yapılan aşı ile yurt dışında yapılan aşı arasında nasıl böyle fark oluyor işin sırrını öğrenmek lazım diye düşünüyorum bu konu hakkında bilgisi olan yetiştiricilerden yardım bekliyorum zira aşı yapılmayı bekleyen bir dalım var... |
merhaba sayın ağaç sever nihayet ithal aşılı baston gül edindim 25 tl ye aldım aklınızda kalmışsa Beykoz da kilerin resmine gerek kalmadı yinede ilginize teşekkür ederim
|
1 Eklenti(ler)
parklarda dolaşırken süreli gördüğüm bir gül. Ağaclar.net ailesi vesilesiyle ismini de öğrendim:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025