![]() |
2 Eklenti(ler)
Aslında çok değişik renk çiçekleri olan bir sürü zakkum dikmek isterdim. Tabi çok alan gerektirdiği için ancak ikisine yer ayırabildim.
İlki, pembe katmerli çiçekli Alacalı yapraklı. Diğeri , kırmızı yalınkat çiçekli bodur. İkisinide çok seviyorum.;) Eklenti 236057 Eklenti 236058 |
orhan bey alacalı yapraklı ne kadar güzel . bende sarı katmerliden celik yaptım dün bakalım kök verecekmi :p zakkumun tek sorunu sarı böcekler onlarıda hemen temizliyorum bol suyla yıkıyorum sorunu başından hallediyorum
|
Alıntı:
Alacalı zakkum diğelerine göre biraz farklı bir ortam istiyor. Yarı gölgeci!:p Fazla güneşte yapraklar sararıyor. Yaprak yanıklığı oluşuyor. Ben bulunduğu yere diktiğimde, bir metre ötesinde kocaman bir yaygın dallı adi selvi vardı. Elektrik tellerine değdiği için kesmek zorunda kaldık. Tabii, güneşlenme süresi arttı. Bu yüzden olsa gerek. Ama çok abartılı değil. Böceklenmeye şimdilik rastlamadım. |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yalınkat kırmızı çiçekli bodur zakkumum 4 yaşında.
Bugün İstanbul' a gelmem gerekti. Gelmeden önce güzelliğini gösterdi babasına. Eklenti 308454 Eklenti 308455 |
geçen yaz parktaki zakkumun dibindeki yavrusunu binbir zorlukla söküp bahçeme dikmiştim ama aylarca öyle durdu yerinde.. yaprak açmadı ama dün bir baktım yeni yapraklar açıyor:) inşallah sarıdır:)
|
sevgili hira merhaba. eğer zakkumunuz sarı açmazsa üzülmeyin, bende sarısı(açık sarı katmerli hoş bir kokusuda var)eğer isterseniz.
|
Ne kadar güzel bir bitki. Özellikle gül formunda olanlara bayiliyorum. Katmerli diyorlar ciceklerine. Pek cok lüks sitenin peyzaj uygulamasinda var. Rengarenk, ne de guzel bir kokusu vardir...
|
1 Eklenti(ler)
İnsan isteyince balkonda zakkum bile yetiştirebiliyormuş.
Eklenti 554926 Zakkumu pek sevmezdim daha önce bu beyaza vurulana kadar :rolleyes: |
arazimin etrafındaki doğal tepecikte çok sayıda bulunmakta bu güzel çiçekli ağaççıktan. hayıtlar ile yaz kış yeşil, arasından hiçbir yabancı hayvanın geçmesine izin vermeyecek sıklıkta mükemmel bir canlı çit oluşturdular.
fakat aklıma takılan şey tamamı bu kadar zehirli olan bir bitki bahçede yaşayan hayvanlarıma zarar verir mi? örneğin yetiştirmek istediğim keçiler ve eşekler bu zehirli yaprakları ve çiçeklerleri yerler mi? etrafında yetişen meyve ağaçlarına zararları olur mu gibi sorular aklımı kurcalamakta. |
1. Sayfada Sn. Tekin, Agustos ayında çelikler alınıp suda köklendirilir demiş ama ben bu ara zakkumlara çok taktım kafayı, özellikle fuşya renkli olanlara hayranım. Haziraz ayında çelik alıp suya koysam nasıl olur? Daha evvel suda köklendirme yapmıştım ama ayını, gününü hiç hatırlamıyorum.
|
sevgili hira, denemekten hiç bir şey kaybetmezsin. bence köklenecek. hatta direk saksıya kumla karıştırılmış toprak varsa çiftlik gübresi kullanarak hazırladığın karışıma bile dikebilirsin. biraz gölgede ve susuz bırakma.kolay gelsin.
|
3 Eklenti(ler)
bunlar da benim bahçemin dışına kaldırıma diktiğim zakkumlar ...
Eklenti 560623 Eklenti 560624 Eklenti 560625 |
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir ay önce, Bakü'de bir parkta gördüğüm zakkumların resmini çekmiştim. Bir ağacın altında, küçük çalı şeklinde, üç renk - kırmızı, pembe, beyaz zakkumlar vardı. Bir resmi hepsini uzaktan, diğerini beyaz zakkumu yakından çektim
|
5 Eklenti(ler)
Fethiye'de bulunan zakkumlar
Eklenti 634005 Eklenti 634006 Eklenti 634007 Eklenti 634008 Eklenti 634009 |
|
Zakkum kuruyor mu?
5 Eklenti(ler)
Görseldekiler normal mi yoksa ağaç kuruyor mu? İçindeki böceklerden mi kaynaklanıyor yoksa?Ne yapabilirim acaba? Şimdiden teşekkürler
|
Üstteki fotoğraflarda geçen yıl açıp tohuma dönmüş kısımlar var. Ben onları çiçek geçtikten sonra kalanını da bahara girerken kesip atıyorum.
|
Şimdi kessem olur mu onları? Bir de böceklerin zararı olur mu?
|
1 Eklenti(ler)
bu sene zakkum ağacı çiçek açmadı tohum **** meyve gibi bişeyler çıktı neden olabilir? bunlar yenilecek bir meyvemi acaba?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Merhabalar, evimin balkonunda zakkumum var fakat yapraklari sarariyor. Cicekcinin tavsiyesi ile topragina ekleme yaptim. Sadece siyah toprak vardi, bana beyaz bir toprak karisimi verdi. Onu saksinin en altina gelecek sekilde gubre ile ekledim ustune cicegi sonra tekrar ustune biraz daha toprak ekledim. Fakat sararmaya devam etti. Zakkum cok su sevmiyor diye biliyorum fakat yasadigim yer oldukca sicak, 45-50 derecelere cikabiliyor. O yuzden topragini nemli tutuyorum, 2 gunde bir yarim litre kadar suluyorum. Yasadigim yer de oldukca nemli bir yer. Vermeden once topragi kontrol ediyorum ve eger kupkuru ise suluyorum sadece. Sizce nerede yanlis yapiyorum?
|
İç anadoluda örtüsüz kışı atlatabiliyor, sanırım küresel ısınmanın etkisi olsa gerek :)
|
Zakkum dendiği zaman benim aklıma gelen tek şey şarkı olan zakkum oluyor . Çünkü bu şarkının bendeki yeri her zaman farklı gerek sanatçısı için gerek de bendeki anlamı için her zaman çok sevdim. Yıllar önce zakkum akor ayarları ile çalmaya çalmıştım. O gün bugündür her bu şarkının adı anıldığında gider önce zakkum çiçeğimi güzelce sularım biraz da konuşup ona şarkı söylerim. Zakkum şarkısını...
|
Allahın hikmeti bir bakıyorsun miami sahillerinde hayat bulurken, bir bakıyosun taa karasal iklimin ayazında varlığını sürdürüyor: https://www.google.com/maps/place/Cr...8j_c?entry=ttu
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025