![]() |
Alıntı:
Teşekkürler paylaşım için |
Başlık, evvelce izlemiş olduğum bir belgeseli hatırlatınca ufak bir aramayla teyit etmek istedim:
Çok sevgili arılar, deli bal diye bilinen balı bu Rhododendron çiçeklerinden topladıkları polenlerle yaparmış. Karadeniz ve Kafkaslar'da, Rhododendron luteum olarak bilinen sarısı, ve Rhododendron ponticum olarak bilinen pembe-mor renklileri bulunurmuş. Komar balı bu çiçeklerden geliyor sanırım ;) İlginçtir, yayılmacı özelliği nedeniyle Avrupa'da ve Okyanusya'da özellikle mücadele edilen bir bitkiymiş. Nepal'deki deli bal çiçekleri ise Himalaya kırmızısı olarak geçiyor. |
3 Eklenti(ler)
Sn. cemilsisik ve Sn. flaneuse, ilginiz için teşekkürler. Forumda yeniden aktif üyeler görmek güzel.
Eklenti 731778 Eklenti 731779 Eklenti 731777 Yıllardır görmek istediğim bir çiçekti. Ancak mevsiminde denk gelemiyordum. Bu yıl önce sarısını, sonra da mor/pembe tonlardakileri görmek nasip oldu. İlerleyen günlerde başka fotoğraflarını da paylaşırım inşallah. Sn. flaneuse, bahsettiğiniz belgeselin ismini/kaynağını paylaşmanız mümkün mü? Deli bal hakkında bilgim vardı ancak Himalaya kırmızısını ilk kez duydum. Ulaşabileceğim bir belegeselse izlemek isterim. Kıymetli katkınız için çok teşekkürler. |
Alıntı:
EK: Himalaya kırmızısı diye geçen Nepal orman güllerine ait kısa bir video buldum ;) |
Kokulu olan sarı türünü yetiştirmeyi çok isterdim ama Ankara'da pek mümkün değil. Komşunun çamı dallarıyla bir kısma gölge yapıyor ayrıca ev çaya çok yakın o yüzden hava kısmen nemli ama düzenli sulama olmadan yetiştirmek çok zor.
|
Alıntı:
Diğer belgeselleri de en kısa zamanda izleyeceğim inşallah. Sağ olun. 🌿 |
Bize yakın köylerde Sarı Ormangülü var ancak bizim buralarda yok o yüzden tohumda toplayamıyorum, tohumundan olabilseydim belki bolca Ormangülümüz olurdu.
S19 Max Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026