agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Sinameki (Senna sp) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/5725.htm)

almira 14-03-2010 16:14

1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı'nın hediyesi sinamekilerim çok güzel gelişiyor.:D

Orhan Özbilgiç 04-09-2010 22:15

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki iki Sinameki bu günlerde en yoğun çiçekli dönemlerini yaşıyorlar. Demekki, Karadeniz Sahil kesiminde çiçeklenme Ağustosta başlıyor, eylülde iyiden iyiye çoğalyor.;)

Eklenti 169286

Eklenti 169287

Satı Uğurtan 05-09-2010 00:15

Sevgili Almira, sağlıkla büyüt.
Sevgili Orhan bey, çok güzel çiçek açmışlar, benimkide çok açtı.

limon 07-09-2010 23:18

3 Eklenti(ler)
İnternette doşırken raslayıp hayran kaldığım ağacın önce akasya türü olduğunu sandım fakat araştırınca sinameki türü olduğunu anladım. Sanırım tropikal iklim seviyor. Şu güzelliğe bakar mısınız?
Cassia fistula 'javanica' - "Rainbow Shower Tree"
Eklenti 169693

Eklenti 169694

Eklenti 169695

Hangi dönem çiçek açıp ne kadar çiçekli kalır acaba?

athena -asena 20-05-2012 22:06

1 Eklenti(ler)
sinameki ağacım kurmuş zannediyordum ama dibinden yeni sürgünleri ile merhaba dedi iyi ki söküp atmamışım.

serdar1 28-10-2012 05:25

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl ki aşırı soğuklardan sonra kuruyan ve tekrar köklerinden patlayan sinameki ağacım bu sene havaların daha ılıman gitmesi nedeniyle daha iyi durumda.Bu yıl aşrı soğuk gitmezse tohum alabileceğim, üzerinde kozalı tohumlar iyi durumdalar.

pria 13-01-2013 21:39

''Sinameki yaprağı, bağırsak florasını bozuyor''

Prof. Dr. Sezik, aktarların ''doğadan gelen her şey zararsızdır'' sloganıyla bitki eczanesi gibi kullanılmaya başlandığını kaydetti. Aktarlar tarafından satılan yaprak, çiçek gibi ürünlerin herhangi bir kalite kontrolünden geçmediğine işaret eden Sezik, satılan bu ürünlerin hangi oranda ağır metal ve mikroorganizma içerdiğinin, bunların sağlığa olan etkisinin bilinmediğini anlattı. Sezik, ''Örneğin sinameki yaprağının sürekli kullanımı halinde bağırsak florası bozuluyor. Floranın bozulmasıyla değişik rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Ağır metal, pestisit, mikroorganizma gibi maddeler yönünden analizi yapılmış bitkilerden üretilen ve kökeni belli olan poşet çayların kullanılması daha doğru'' diye konuştu.

Cumhuriyet Portal

denizinkizi 03-04-2013 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdar1 (Mesaj 1038100)
Geçen yıl ki aşırı soğuklardan sonra kuruyan ve tekrar köklerinden patlayan sinameki ağacım bu sene havaların daha ılıman gitmesi nedeniyle daha iyi durumda.Bu yıl aşrı soğuk gitmezse tohum alabileceğim, üzerinde kozalı tohumlar iyi durumdalar.

serdar bey sinameki çiceğiniziden 1 kök dal alabilirmiyim mümkün müdür.

denizinkizi 16-04-2013 09:17

Ben sinameki tohumu almak istiyorum veya fidesi de olabilir. Benim le iletişime geçerseniz çok mutlu olucağım

dikenliçiçek 21-05-2013 12:30

bende tohumdan yetiştirip .küçük bahçemde yer kaplayacağını düşünerek bahçenin karşısına diktim .güzel büyüdü .kök kısmına sebze artıklarını gömüyorum .toprak süper oluyor .toprağı azotlaştırdığını okudum .oradan toprak alıp azot seven bitkilerime koyuyorum .

pomodoro 10-09-2013 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizinkizi (Mesaj 1139586)
Ben sinameki tohumu almak istiyorum veya fidesi de olabilir. Benim le iletişime geçerseniz çok mutlu olucağım

Ben de tohumdan sinameki yetistirmeye calisiyorum. Evimin cevresinde bu guzel agacciktan cok var. Ben de bu cevre agaclari yagmalayarak tohum edindim. Adres iletirseniz size de gonderebilirim :)

Telefondan yazdigim icin turkce karakter giremedim. Bu seferlik affola...

abk 31-01-2016 16:30

Sinamekinin büyüme hızı nedir acaba? Su kadar yılda su kadar oldu, diye ornek gösterilecek fotograflar var mıdır?

Orhan Özbilgiç 31-01-2016 20:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1436753)
Sinamekinin büyüme hızı nedir acaba? Su kadar yılda su kadar oldu, diye ornek gösterilecek fotograflar var mıdır?

Sayın abk;
2008 de diktiğim 2 sinameki maalesef kurudular. Bunu sonradan diktim. Diktiğim yıla ilişkin fotoğrafları, flaş belleklerde olduğu için arayıp koymam mümkün olmadı. Tahminen, 2012 di.
Sinameki bir çalı olduğu için fazla boylanmıyor. Bendekinin boyu 2-2,5 metre dolayında. Her sene, yaklaşık diz boyundan itibaren oluşan tacını, sertçe buduyorum.

Çiçekli fotoğraf, 14 ekim 2015 te, budanmış hali de, 13 aralık 2015 te çekilmiş.

Eklenti 594127

Eklenti 594126

abk 02-02-2016 22:34

Sayın Orhan Özbilgiç, yanıtınız icin tesekkur ederim. Bu durumda sinamekinin boyunu budama ile istediğimiz ebatta tutabilir miyiz?

Orhan Özbilgiç 03-02-2016 20:30

Elbette, Sayın abk.
Ama her odunsu bitki gibi, sert budandığında, kökler dahada güçlenecek, buna dayalı olarak, yeni dallanmalarda, o ölçüde kuvvetli olacaktır.
Yani kanaatimce, insan boyundan daha kısa tutulabileceğini sanmıyorum.:confused:

hasbahce 28-06-2017 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Harun Parlak (Mesaj 546241)
İstanbulda çok rahatlıkla yetişiyor. Tohumları martda ekin kısa zamanda size merhaba diyecektir. Ağustos gelincede size çiçeklerini de gösterecektir. Ekildiği yıl çiçekleniyor.
Yükleyeceğim fotoraflardaki fidanlar 1. hariç diğerleri 6 aylık iken çekilen fotoraflar.

Harun Bey merhaba,

Bu sene İstanbulda ki kış bahçemdeki iki sinamekimi de öldürdü, açıkçası bahçe marketlerde de bulamadım tohum ya da fidana ihtiyacım var yardımcı olabilirmisiniz.
saygılarımla.

hasbahce 28-06-2017 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1085273)
''Sinameki yaprağı, bağırsak florasını bozuyor''

Prof. Dr. Sezik, aktarların ''doğadan gelen her şey zararsızdır'' sloganıyla bitki eczanesi gibi kullanılmaya başlandığını kaydetti. Aktarlar tarafından satılan yaprak, çiçek gibi ürünlerin herhangi bir kalite kontrolünden geçmediğine işaret eden Sezik, satılan bu ürünlerin hangi oranda ağır metal ve mikroorganizma içerdiğinin, bunların sağlığa olan etkisinin bilinmediğini anlattı. Sezik, ''Örneğin sinameki yaprağının sürekli kullanımı halinde bağırsak florası bozuluyor. Floranın bozulmasıyla değişik rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Ağır metal, pestisit, mikroorganizma gibi maddeler yönünden analizi yapılmış bitkilerden üretilen ve kökeni belli olan poşet çayların kullanılması daha doğru'' diye konuştu.

Cumhuriyet Portal

Sinamekinin gerek meyvesi gerekse yaprağının kontrolsüz ve fazla kullanımı sindirim için salgılanan enzimleri bozuyor ve kandaki trombosit hızla düşüyor, bir yakınım bu yüzden az kalsın ölüyordu, uyarmak istedim.

Jezebel 11-12-2017 21:32

1 Eklenti(ler)
Benim Sinameki olduğunu düşündüğüm çalım

Eklenti 662480

açmaya devam ediyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025